Rallin Maailmanmestari Marcus Grönholmin virtuaalisessa GRX-rallisarjassa lähes yli 200 kilpailijaa mittasi paremmuuttaan Kreikan MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla, jotka olivat vähintään yhtä haastavat kuin oikean elämän kilpailussa; Lähes 60% kaikista kilpailijoista sortui ulosajoihin ja teknisiin murheisiin kuten rengasrikkoihin ja niiden myötä olivat pakotettuja ns. jättämään leikin kesken.

 

12 vaativaa pikataivalta kattoi yhteensä 104,4 erikoiskoekilometriä, jotka nopeiten taituroi, aikaisemmin ajetun sarjan avausosakilpailun tapaan, laukaalainen Markus Torro. Helpolla ei voitto kuitenkaan tullut, koska aina kilpailun kymmenelle pikataipaleelle saakka pirkkalalainen Tommi Mäkinen oli kärkivauhdissa mukana. Kuitenkin hänen 9,9 sekunnin takaa-ajoasema vaihtui karvaaseen keskeytysilmoituksen jättämiseen ja näin Torro sai 55,469 sekunnin marginaalilla tuuletella toista peräkkäistä yleiskilpailun ykkössijaa ennen toisen peräkkäisen hopeasijan napannutta Eetu Kortelaista.

A-junioreissa Mikko Pitkänen oli aivan omaa luokkaansa ja jätätti yli minuutin ns. oikean elämän rallikuljettaja Lauri Joonaa, jolle toiseksi korkeimmat sarjapisteet maistui; MGX GRX eRallisarjan Kreikan osakilpailu toimi erinomaisena valmistautumisena oikean elämän Grossi Toidukaubad Viru Ralliin, jossa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Joona ja kartanlukija Ari Koponen kiitivät etuvetoisella Ford Fiesta

R2T19 luokkansa hopeasijalle. Virtuaalirallisarjassa Mikko Pitkäsen voiton myötä Lauri Joonan A-junioreiden sarjajohto kutistui vain yhteen pisteeseen.

B-junioreissa kauhavalainen Esa Perttula ja Rookies luokassa Aki-Erkki Virtanen olivat myöskin selkeästi nopeimpia kun kummatkin nappasivat luokkavoitot ja täydet sarjapisteet myöskin yli minuutin marginaaleilla.

Samalla tasoittui myös kummankin luokan sarjatilanne, koska kun B-junioreiden sarjajohtaja Aleksi Hirvilampi kohtasi murheita ja oli luokkansa 11. ja Rookies luokassa sarjajohtaja Reijo Ravantti oli luokkansa 5. nopeimmat niin taistelu GRX-tuotepalkinnoista kuten Peugeot

206 WRC kilpa-ajoneuvon vanteista jatkuu kiivaana.

- Kreikan MM-rallista tutut erikoiskokeet olivat yhtä armottomia kuin oikean elämän versiossa, jossa vuorenrinteet ja syvät rotkot vaanivat pienenkin ajovirheen tehnyttä kuljettajaa. Vaikka virtuaalirallisarjassa olosuhteet ovat kaikille kuljettajille täsmälleen samanlaiset eikä erikoiskoe ns. kulu kilpailun aikana niin siitä huolimatta suuri keskeyttäneiden määrä yllätti. Siltikin voittajat saatiin selville ja sen myötä paljon onnea Markus Torrolle sekä kolmelle muulle luokkavoittajalle, jotka kaikki olivat minuutin marginaalilla voittonsa ansainneet, Kekoni kertoo.

- Kolmatta kuukautta käynnissä oleva eMotorsport Virtuaalirallisarjat ovat houkutelleet yli 400 kilpailijaa. Muutama viikko sitten entinen

Formula-1 kuljettaja Mika Salo laittoi puumerkkinsä ilmoittautuneiden listaan, jonka neljässä luokassa riittää vastusta; Kilpailun taso on jokaisessa neljässä luokassa erittäin kova ja siten kovaa pitää jokainen metri mennä mikäli kärkisijoja haluaa tavoitella. Hyvä esimerkki on rinnakkain MGR GRX eRallisarjan kanssa ajettava Japan Motors eAsfalttisprintsarja, jonka kuudessa ajetussa osakilpailuissa paremmuus on ratkottu jopa sekunnin sadasosissa, Kekoni jatkaa.

Seuraavaksi virtuaaliautourheilijoilla on edessään niin Ruotsin kuin Suomen osakilpailut, joissa he ajavat sarjapisteistä Peugeot 206 WRC autoilla. Ruotsissa tahkotaan erittäin takatalvisissa olosuhteissa ja sarja huipentuu Suomen MM-rallista tutun Jämsän Ouninpohjaan, jossa myös kesäinen ukkosmyrsky tulee antamaan kilpailijoille runsaasti haastetta.

Marcus Grönholm GRX eRallisarjan 2020 tilanne 2/4 osakilpailua:

Yleinen luokka, Top-5:

 1. Markus Torro, 80p
 2. Eetu Kortelainen, 63p
 3. Jukka Lehtinen, 42p
 4. Aleksi Hallia, 41p
 5. Tero Toivonen, 40p

A-juniorit: Top-3:

 1. Lauri Joona, 72p
 2. Mikko Pitkänen, 71p
 3. Tommi Salonen, 56p
 4. Jani Kekoni, 27p
 5. Teemu Kemppi, 25p

B-Juniorit: Top-5:

 1. Aleksi Hirvilampi, 57p
 2. Risto Karjalainen, 49p
 3. Tuomas Luoma, 46p
 4. Jaakko Anttonen, 38p
 5. Henrik Puttonen, 36p

Rookies: Top-5:

 1. Aki-Erkki Virtanen, 69p
 2. Reijo Ravantti, 59p
 3. Topi Peltomaa, 46p
 4. Aapo Niemelä, 36p
 5. Harri Junnila, 34p

Teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.