Kautta aikain ensimmäisestä sähköisestä Japan Motors asfalttisprintsarjasta on sen ensimmäiset kuusi osakilpailua ajettu ja kilpasarjaa hallitsee ähtäriläinen Aleksi Hirvilampi, jonka vyöllä on kuusi luokkavoittoa. Helpolla hän ei kuitenkaan ole niitä saavuttanut, koska esimerkiksi sarjan viidennessä osakilpailussa kauhavalainen Marko Perttula antoi jälleen erinomaisen vastuksen ja jäi 5,2 kilometrin mittaisella pikataipaleella vain 0,789 sekuntia Hirvilammen suorituksesta.

Mitsubishi Lancer Evolution X ja Subaru Impreza WRX STi turboahdetuilla nelivetoisilla autoilla ajetussa kilpailussa nopein oli yleisen luokan Joona Anttonen, joka taituroi vaativan sekä ennen kaikkea petollisen liukkaan erikoiskokeen 0,398 sekuntia Aleksi Halliaa nopeammin.
Voitollaan Anttonen vei Hallialta seitsemän arvokasta sarjapistettä ja sen myötä nousi sarjatilanteessa kuudennelle sijalle samalla kun Hallia jatkaa kolmantena.

A-junioreissa Teijo Karjalainen oli omaa luokkaansa kun hän 1,584 sekunnin marginaalilla nappasi täydet luokkapisteet ja on samalla tiukasti kiinni sarjan voittokamppailussa, johon hän kovasti toivoo apuja kaikilta B-junioriluokan kuljettajilta.

Rookies luokassa Pekka Laine yllätti kaikki ja nappasi makoisan luokkavoiton 0,224 sekunnin marginaalilla ennen Harri Junttilaa sekä kolmanneksi korkeimmat pisteet napannutta luokkajohtaja Topias Hartikkaa.

- Vielä kun sarjasta puolet eli kuusi osakilpailua on ajamatta niin voiton avaimet on tottakai niin Aleksi Hirvilammella, Teijo Karjalaisella kuin Aleksi Hallialla, mutta ennen kaikkea kaikilla jokaisella muulla B-junioriluokan kuljettajalla; Niin kauan kun Aleksi Hirvilampi jatkaa luokkavoittojen napsimista niin kenelläkään muulla ei ole mahdollisuuksia Japan Motors Oy tarjoamiin lähes 400 suklaaherkkuun.
Näin sankarin viitta olisi jollekin B-juniorille tarjolla, sarjaa vetävä Jani Kekoni kertoo.

- Erityistunnustus täytyy antaa Marko Perttulalle, joka osakilpailusta toiseen on pienellä marginaalilla saanut tyytyä hopeasijoihin. Ehkäpä hän vielä kauan himoitsemansa luokkavoiton saavuttaa, koska seuraavissa osakilpailussa ajetaan niin B-ryhmäläisillä, R5 ja WRC-kalustolla eli jokaisen kuljettajan osalta ajovirheen mahdollisuus tulee kasvamaan.
Näin samalla sähköinen asfalttisprintsarja saa arvoisensa huipennuksen kun maineen ja kunnian lisäksi pikipintojen paremmuusjärjestys saadaan jokaisen rallin aikakauden ns. kuninkuusautolla selvitettyä, Kekoni jatkaa.

Lisätietoa kuten tulokset, kilpailijoiden tiedot ja sarjatilanteet löydät www.emotorsport.fi kotisivuilta.

Japan Motors eAsfalttisprintsarja 2020, tilanne 6/12 osakilpailua 1. Aleksi Hirvilampi, 150p (b-jun) 2. Teijo Karjalainen, 140p (a-jun) 3. Aleksi Hallia, 129p (yleinen) 4. Marko Perttula, 99p (b-jun) 5. Topias Hartikka, 98p (rookies) 6. Joona Anttonen, 91p (yleinen) 7. Teemu Peltola, 90p (a-jun) 8. Harri Junnila, 84p (rookies) 9. Ville-Veikko Törmänen, 78p (yleinen) 10. Olli-Pekka Tikkanen, 74p (a-jun)

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.