Drifting

Juha Pöytälaakso päihitti finaalissa Niko Määttälän. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Driftingin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin Kuopiossa lauantaina pääosin aurinkoisissa olosuhteissa. Heinjoen moottoriradalla ajettu kilpailu tarjosi jännitystä aivan loppumetreille saakka, kun voittajan julkistamista päästiin odottamaan tällä kertaa aina palkintojenjakoon asti.

Voiton nappasi lopulta vuoden 2017 Suomen- ja Euroopan mestari Juha Pöytälaakso.

Ennakkoon suurimpana suosikkina kisaan startannut Pöytälaakso aloitti päivän erinomaisesti ja nakutteli lajittelussa heti yhtä vaille täydet pisteet.

Ennen kaaviovaihetta saatiin Kuopiossa myös hetken aikaa vettä niskaan, ja tämä vaikutti totta kai samalla ensimmäisten kuljettajien suorituksiin. Pöytälaakson suoritusta se ei kuitenkaan haitannut, sillä mies varmisti lajittelun voitolla paikkansa suoraan 16 parhaan joukkoon.

– Sade ei vaikuttanut oikeastaan mitään, koska pääsin suoraan Top-16 -vaiheeseen. Aurinko oli ehtinyt paahtamaan sen verran, että rata oli jo kuiva siinä vaiheessa, Pöytälaakso selvitti.

Semifinaalista Pöytälaakson kanssa finaaliin itsensä kampesi avauskilpailussa kolmanneksi ajanut Niko Määttälä.

Finaalin molemmat vedot sujuivat lopulta erittäin tasaisissa merkeissä, mutta tällä kertaa Pöytälaakso oli kuitenkin piirun verran parempi ja pääsi tuulettamaan voittoa heti kauden SM-avauksessaan.

– No ihan voi puhua nappisuorituksesta ainakin tuloksellisesti ja auto toimi myös hyvin. Ei ollut mikään murskavoitto, mutta voitto on aina voitto, Pöytälaakso totesi tyytyväisenä.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi Lauri Heinonen, joka pisti myös Pöytälaakson erittäin ahtaalle semifinaalissa. Neljäs oli viimeisissä vedoissa tekniikkamurheista kärsinyt Ville Kaukonen.

Driftingin SM-sarja jatkuu 6. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä, mutta vielä ei ole tiedossa, nähdäänkö Pöytälaaksoa seuraavassa osakilpailussa ollenkaan viivalla.

– Kyllä me kuitenkin tuolla Euroopassa ajetaan ja sinne tähdätään enemmän. Tulevana tiistaina on jo lähtö Ranskaan toiseen EM-kisaan.

– Ainakin Seinäjoella varmasti kotikisa ajetaan, mutta seuraava kisa Botniaringillä on vielä vähän auki, Pöytälaakso päätti.

Teksti: Drifting SM tiedotus / Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla