Drifting

Juha Pöytälaakso (vas.) ja Niko Määttälä järjestivät melkoisen näytöksen Botniaringillä. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Driftingin SM-kausi ylitti puolivälin, kun kauden kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Jurvan Botniaringillä. Tuomaristolla oli jälleen tiukka paikka, kärkinelikon tykittäessä erittäin tasaisia startteja kaaviossa.

Voittajaa päästiinkin edellisen osakilpailun tapaan jännittämään aina palkintojenjakoon asti.

Mika Keski-Korpi aloitti päivän vahvasti keräämällä lajittelussa koko porukan korkeimmat 89,2 pistettä. Perässä seurasi Ville Kaukonen 86,4 ja Juha Pöytälaakso 84,1 pisteellä.

Kaaviovaiheessa neljän sakkiin ponnisti Keski-Korpi, Kaukonen, Pöytälaakso sekä lajittelun nelonen Niko Määttälä. Tästä eteenpäin erot olivat kärkinelikon osalta todella pieniä.

Ensimmäisessä semifinaalissa Kaukonen pisti Pöytälaakson erittäin ahtaalle, mutta vuoden 2017 Suomen- ja Euroopan mestari piti kuitenkin pintansa ja selvitti tiensä finaaliin.

Myös semifinaalin toisen parin välillä oli pienten marginaalien taistelu, jonka vei lopulta nimiinsä Määttälä.

Päivän kaksi viimeistä starttia kruunasivat päivän, eikä varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Pöytälaakso ja Määttälä kävivät hurjan kamppailun voitosta, ja vaikka osa toivoikin jopa uusintastartteja, päättyi Botniaringin osakilpailu lopulta Pöytälaakson juhliin. Pronssifinaalin voittoon ajoi Kaukonen.

– Päivä meni ihan hyvin, niin kun nyt voitosta olettaa saattaakin. Ei ollut mitään tekniikkamurheita, paitsi ehkä finaalissa vähän perä luisti, mutta ei se haitannut suoritusta. Nyt ei vaan ihan ollut sellasta fiilistä ajamiseen, vasta kun finaalilähdöissä, Pöytälaakso kertasi päivää.

Määttälä jatkaa kolmen palkintokorokesijoituksensa ansiosta SM-sarjan kärjessä viimeiseen osakilpailuun, mutta mitä vain voi vielä mestaruuden suhteen tapahtua.

– Lähdetään hakemaan voittoa vikasta kisasta ja katsotaan sitten mihin se riittää. Vaatisi tosin myös Nikolta (Määttälä) pienen epäonnen, että meille mestaruus irtoaisi, Pöytälaakso toteaa.

Driftingin SM-sarja huipentuu 24. elokuuta Seinäjoella ajettavaan kauden päätösosakilpailuun.

Teksti: Drifting SM -sarjan tiedotus, Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla