Niko Määttälä starttaa hyvistä asemista kauden viimeiseen osakilpailuun. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Driftingin SM-kausi huipentuu lauantaina Seinäjoella ajettavaan kauden päätösosakilpailuun. Suomen mestaruuden kannalta tilanne on vielä auki, mutta sarjan piikkipaikalla majailevalla Niko Määttälällä on vahva ote uransa ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

– En pidä tuota johtoa ollenkaan turvallisena. Siinä on Juha (Pöytälaakso) ja monta muutakin, jotka voi vielä nousta ohi, jännät paikat, toteaa Määttälä.

– Ei muuta kun pistetään kaikki peliin ja tehdään kaikkemme, että saadaan pidettyä tämä johto loppuun saakka, vuoden 2017 SM-hopeamitalisti Määttälä päättää.

Määttälän takana vaanii kuitenkin kaksi edellistä osakilpailua nimiinsä vienyt kaksinkertainen Suomen mestari Juha Pöytälaakso. Eroa miesten välillä ennen viimeistä osakilpailua on 49 pistettä.

– Lähdetään totta kai hakemaan voittoa ja katsotaan mihin se riittää. Vaatisi tosin myös Nikolta (Määttälä) vähän epäonnea, että meille mestaruus irtoaisi, Pöytälaakso sanoo.

SM-pistetaulukossa kolmannella sija ennen viimeistä osakilpailua on Mika Keski-Korpi, ennen Ville Kaukosta ja Henri Haanpäätä.

Pistetilanne 3/4 osakilpailun jälkeen:

1. Niko Määttälä 279p
2. Juha Pöytälaakso 230p
3. Mika Keski-Korpi 208p
4. Ville Kaukonen 195p
5. Henri Haanpää 162p
6. Jonathan Hast 154p
7. Eemi Härmä 126p
8. Lauri Heinonen 125p
9. Petri Vinkka 107p
10. Eero Yli-Sipilä 101p

Teksti: Drifting SM tiedotus, Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla