Foorumin säännöt, lue nämä ennenkuin kirjoitat foorumiin! 
1. Muiden käyttäjien huomioiminen 
  1.1 Kaikki foorumin jäsenet ovat tasavertaisia käyttämään tätä palvelua. 
  1.2 Älä nosta itseäsi pallille. Viestien kokonaismäärällä ja sillä kuinka ralliguru tai vetomies olet ei ole mitään korrelaatiota. 
  1.3 Kirjoittamalla selkeää kieltä varmistat, että muut lukijat ymmärtävät asiasi. Täydellistä kieliasua ei toki tarvitse käyttää, mutta jos tektsi on tämä näkiöstä on stiä houmatavan vaikeaa lukea eikä se vätlämätä saa kvovinkaan plajon vatausksia 
  1.4 Yksityisten ihmisten sekä yritysten tms. loukkaaminen ja perusteeton kritisointi on tällä palstalla kiellettyä. Mikäli kritiikkiin on tarvetta, anna se reilusti suoraan kohteelle, äläkä herjaa julkisesti. Henkilökohtaisuuksiin meneminen ja muiden käyttäjien tahallinen ärsyttäminen ehdottomasti kielletty ja johtaa varoitukseen tai hyllytykseen. Kahdenkeskinen nokittelu pilaa koko keskustelun ja on näin ollen kielletty. Jos tarvetta nokitteluun ilmenee niin tee se sähköpostin tai yksityisviestin välityksellä. Myös ylläpitäjät ja moderaattorit ovat yksityisiä ihmisiä ja heidän loukkaaminen aiheuttaa samat rangaistukset kuin muidenkin loukkaaminen.
  1.5 Huhuja käsiteltäessä on syytä tehdä selväksi onko kyse omista arvailuista ja toiveista vai todellisista tiedoista. Väärien huhujen kirjoittamisesta joista aiheutuu selkeää haittaa huhun kohteelle seuraa varoitus.
  1.6 Ralli.netissä oleva tieto ei aina ole faktaa, suhtaudu siihen varauksella ja pidä aina oma järki, sekä Internet-suodatin toiminnassa. 
  1.7 Kaikki laissa kielletty toiminta ja siihen yllyttäminen tai kehottaminen on kiellettyä. Tällaista toimintaa on kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja syrjintä, joista on säädetty rikoslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa. Henkilöön, ihmisryhmään tai kansanryhmään kohdistuviin rasistisiin, uhkaaviin, vihamielisiin, halventaviin tai nöyryyttäviin viesteihin tullaan puuttumaan ankarasti. 
  1.8 Jokainen kirjoittaja on vastuussa itse omista kirjoituksistaan!
2. Turhien viestien lähettäminen 
  2.1 Turhien viestien lähettämistä tulee välttää. 
  2.2 Liiallinen välimerkkien käyttö ei ole suotavaa. 
  2.3 Hymiöt ovat tarkoitettu selventämään tekstiäsi, eivätkä siis ole vaihtoehto välimerkeille. "Joulukuusi"-ilmiötä tulee välttää. 
  2.4 Omia viestejä saa ja on viitsittäväkin muokata. Yli kahden peräkkäisen viestin lähetys samaan viestiketjuun on turhaa laiskuutta ja luettavuuden helpottamiseksi ylläpito tulee puuttumaan näihin tilanteisiin. 
  2.5 Ennen kun teet uuden aiheen, niin tarkista onko asiasta keskusteltu jo ennemmin! 
  2.6 Tarkasta että kirjoitat oikealle osastolle! Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta. Ennen uuden otsikon avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa otsikkolistasta tai haku-toimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta jo toisaalla. 
  2.7 Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin painatte ”lähetä”-nappulaa: onko viestissänne todellakin annettavaa ketjuun. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Chattaamista ja muuta jutustelua varten on omat kanavansa, ne eivät kuulu keskustelupalstalle.
  2.8 Toisten kirjoitusten "piikittely" on kielletty, pysykää aiheessa!
3. Lainaaminen ja linkittäminen 
  3.1 Linkit valokuviin tai videoihin on ohjattava suoraan ko. viestissä kerrottuun videoon tai kuvagalleriaan, ei etusivulle! 
  3.2 Useiden kuvien liittämistä viestiketjuihin tulisi välttää, sillä se hidastaa ketjun avaamista. Kuvien ehdoton maksimileveys on 600 pikseliä! 
  3.3 Muista ottaa huomioon tekijänoikeudelliset seikat lainatessasi tekstiä ja kuvia. Mainitse siis lähde aina kun se on tiedossasi. On myös hyvän tavan mukaista pyytää, mikäli mahdollista, alkuperäiseltä kirjoittajalta tai kuvaajalta suostumus lainaukseen/linkittämiseen. 
  3.4 Jos lainattu teksti on jostain muusta keskustelusta, on viestiketju hyvä laittaa linkkinä. 
  3.4 Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä. Lainausta voi lyhentää, mutta alkuperäisen ajatuksen tulee säilyä lyhennyksestä huolimatta.
4. Muut asiat 
  4.1 Kaupustelu, mainonta ja markkinointi on foorumissa kielletty. Kauppaaminen ja kaikenlainen markkinointi hoidetaan markkinat-osiossa, ei foorumissa. Markkinoinnista foorumeilla seuraa aina varoitus. Kuvaviestien linkittäminen suoraan etusivulle eikä ko. viestissä kerrottuun tapahtuman albumiin katsotaan mainostamiseksi ja on näinollen kielletty. 
  4.2 Viestit tyyliin "pistin mailia sinulle", "pistin yv:n sinulle" ovat turhia. Viestiketjun seuraamisen helpottamiseksi ylläpito poistaa tällaiset viestit. 
  4.3 Huutaminen (isoilla kirjaimilla kirjoittaminen) ja kuiskaaminen (normaalia pienemmällä fontilla kirjoittaminen) tekee viestistä vaikealukuisen, joten vältä näiden käyttöä. 
  4.4 Värien ja tehokeinojen (lihavointi, kursiivi ja alleviivaus) käyttö tekstissä ei myöskään helpota viestin lukemista. Mikäli niille on pakottavaa tarvetta, voi niitä käyttää hillitysti. 
  4.5 Allekirjoituksen tulee noudattaa hyvää makua. Allekirjoituksen maksimipituus on 4 riviä, mukaan lukien tyhjät rivit, eikä se saa sisältää grafiikkaa. Oma nimi on oikein hyvä allekirjoitus!
  4.6 Käytä hakua ennen uuden aiheen lähettämistä. Näin varmistat ettei vastaavaa aihetta ole jo aikaisemmin tehty. 
  4.7 Avatar kuvien tulee myös noudattaa hyvää makua, ylläpito tulee poistamaan loukkaavat tai muuten sopimattomat avatar kuvat. 
  4.8 Kullakin kirjoittajalla saa olla käytössään vain yksi nimimerkki. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita nimimerkkejä, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan eikä uusia myönnetä.
5. Varoitukset, hyllytys ja tunnuksen poisto 
  5.1 Mikäli rikot sääntöjä siitä seuraa yleensä ensi vaiheessa varoitus tai hyllytys ylläpidon sopivaksi katsomaksi ajaksi.
  5.2 Ylläpidon ei tarvitse perustella varoituksia tai hyllytyksiä.
  5.3 Useammasta hyllytyksestä voidaan antaa pysyvä porttikielto rallinettiin.
  5.4 Taloudellisten velvoitteiden hoitamatta jättämisestä Moveral Oy:lle seuraa varoitus, hyllytys tai käyttäjätunnuksen poisto, asian päättää ylläpito tapauskohtaisesti. 
  5.5 Ralli.nettiä tai Moveral Oy:ta vahingoittavasta teosta seuraa varoitus, hyllytys tai käyttäjätunnuksen poisto, asian päättää ylläpito tapauskohtaisesti. 
6. Ylläpidon oikeudet 
  6.1 Ylläpidolla ja foorumin moderaattoreilla on oikeus poistaa, siirtää ja muokata foorumiin kirjoitettuja viestejä. 
  6.2 Ylläpidolla eikä moderaattoreilla ole velvollisuutta ilmoittaa poistetun, siirretyn tai muokatun viestin kirjoittajalle asiasta muutoin kun silloin jos muutetun viestin sisältö muuttuu olennaisesti. 
  6.3 Ylläpidolla ja moderaattoreilla on ylin valta ratkaistaessa rikkooko joku viesti foorumin sääntöjä. 
  6.4 Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.