SM rallien taso

Kotimaan rallien ja sprinttien jälkipyykki, tapahtumat, tulokset yms. kilpailun jälkeen käytävä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
Trophy
KV
KV
Viestit: 450
Liittynyt: 04.05.2004 23:00
Viesti:

SM rallien taso

Viesti Kirjoittaja Trophy »

Hei vaan pitkästä aikaa. Kävin emännän kanssa katsomassa muutaman pätkän SM Pirelli rallia ennen lauantai-illan kultturi settiä Tampereen Wiihdepalatsissa.
Silmiin pistäviä asioita oli se että ns. huippu nelareiden määrä on lisääntynyt (luokat 1 ja 2). On upeeta että parin satkun R5 kalustoa sun muuta tulee viivalle. Mutta mitä on pätkäajat?

Luokan neljä voittaja (luokat 1-7) Joonas Lindroos oli yleiskilpailun 12. ja yk:n kolmastoista oli toinen Hondakuljettaja Jaro Kinnunen. Luokan kolme voittaja Henrik Pietarinen oli yleiskilpailussa 16. Tätä listaa voisi jatkaa mutta se että nämä herrat etuvetoisilla autoilla jättävä taakseen pari tusinaa nelareita on se juttu. Mitä ihmettä miettii kuljettaja nelivetoisessaan ollessaan vaikka yleiskilpailun 25. ja edellään on seitsemän etuvetokikotinta ilman turboa vapaastihengaavilla 1,6 ja 2,0 litran moottoreilla varustettuina???

Jokainen saa harrastaa omilla rahoillaan niinkuin haluaa, mutta kun puhutaan SM sarjan arvostuksesta niin kilvanajo tapahtuu luokissa 3 ja 4. Rahalla ajavista 1 ja 2 luokan kuljettajista suurin osa joutaisi vuodeksi harjoittelemaan SC6 / V1600 luokkaan harjoittelemaan vaikkapa miten jarrutetaan yhdellä kertaa, ei viittä...

Itse en osaa nelarilla ajaa joten en sellaista hommaa ja jos kuu on oikeassa asennossa niin ensi vuonna HRCF sarjaa nuotista, nyt kun se mahdollistui!

Illan jatkoja

Petteri Koskenala
j67
KV
KV
Viestit: 721
Liittynyt: 19.09.2011 17:56

Re: SM rallien taso

Viesti Kirjoittaja j67 »

Jos kilpailua halutaan niin pitää palata vanhan jun sm tapaisiin ratkaisuihin. Riittävästi luokkia joissa on kilpailua. Ei siis kalenterilla aikoja ratkaisevia.
Ja tärkeintä. YKSI SM MESTARUUS.
Loput voi ajaa cup/trophy mestaruuksista.
Sm arvokin palaisi rallin kulta aikojen arvostukaen tasolle.
Vastaa Viestiin