penkalla kuultua

Kuumimmat huhut, viimeisimmät juorut ralliin, sprinttiin, rallicrossiin, jokamiesluokkaan ja kaikkeen muuhun autourheiluun liittyen...
Vastaa Viestiin
j67
KV
KV
Viestit: 721
Liittynyt: 19.09.2011 17:56

penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja j67 »

Ralliin kilpailumuoto jossa ajetaan tehottomilla autoilla, hitailla teillä, ja muuten vaan varoen liiallista vauhtia.
Saattaisi olla sopiva kilpailumuoto näin lama-aikana jolloin auton korjaaminen kaadon jälkeen aiheuttaa taukoa ajamiseen tai jopa jonkin asteisen lopettamisen.
Toisaalta saattaisi olla myös hyvä juttu hitaille kuskeille.
Pienellä ja hitaalla autolla ei tarvi hirveesti selitellä vauhdin puutetta.
Ainakin selittelyn tarve on pienempi kuin 300 heppaisella bemarilla
Kulurakennekin saattaisi olla kohtuullinen.
Ihan ensimmäisenä tulee mieleen hyvinkin edullinen kalusto, ainakin bensiinin kulutuksen ja renkaiden lulumisen osalta.
Alle litraset kilvan ajolaitteet. Näitähän on kaiketi jonkin verran olemassa vailla käyttöä. Samoin kohtuu tuoretta koppaa on saatavissa pikkurahalla.
Sarjamallia voisi ottaa volkkareista. Hisset, n, a, finR, V1600 ja mitä näitä nyt sitten kaikkia onkaan. Kaikki yhdessä.
Saattaa tuoda jopa muutaman lisä euron kilpailunjärjestäjän kassaan.
Miltä kuullostaa?
AP

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja AP »

No ei kyllä hyvältä kuulosta. Ei kai siihen tarvi Rallia järjestää jos haluaa ajaa hitaasti tehottomalla ja hitaalla autolla.
Avatar
MT1
A-Junnu
A-Junnu
Viestit: 52
Liittynyt: 11.05.2004 23:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja MT1 »

Varmaan riittää nuo v-autot jo itsessään. Joku järjestäjähän voi viedä kisat hitaamille teille ja ajattaa vaikka siviilipyörillä, mutta onko oikeasti osallistujia? Vauhdin perässä tähän lajiin tullaan...
j67
KV
KV
Viestit: 721
Liittynyt: 19.09.2011 17:56

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja j67 »

V-autot riittää varmaan. Toisaalta esim. hissejä on toista tuhatta talleissa. Ne voisi osallistua ilman passitusta äffäläisinä.
Keskustelu lähti kuitenkin siltä pohjalta että miten mahtaisi onnistua vuosia lajin parista poissa olleelta osallistuminen täysiverisellä kilpurilla.
Ja toisaalta siitä että miten saataisiin takaisin ne jotka ajavat kisan tai kaksi vuodessa.
Ratkaisu ei varmaan ole uusi luokka tai vastaava.
Lähtökohtana oli se että miten saadaan mukaan lisää kilpailijoita. Uusia tai vanhoja.
Aika monelta taholta on kuulunut se ettei nykyisellä tavalla saada porukkaa mukaan. Autot on muuttuneet vaikeammiksi ylläpitää.Perus autot nykyisellään on kaikkea muuta kuin vanhanajan kyläseppä meininkin mukaisia.
Kalustoa löytyy viellä sellaistakin jota perus pellepelotonkin ylläpitää.

Se miksi aloituksessa oli ylösnostettuna alle 1000 kuutioiset johtuu
yksinkeetaisesti siitä että ajatuksena oli ettei.ko. autoilla saada aikaan aivan käsittämättämiä nopeus eroja. Ja toisaalta siitä ettei kaiketi
kukaan lähde hirveän vakavissaan ajelemaan jollain n miinus tehoisella
autolla.
Yhtenä syynä keskusteluun oli myös se että katselija voisi katsella samalla vaivalla parikin sataa autoa.
Toisaalta keskusteluun osallistunut kilpailun järjestäjä puolella oleva kaveri totesi ettei ainakaan automäärä saa enää tippua jos halutaan kilpailun jotain tuottavan . Muutakin kuin tekemisen vaivan.

Yleisenä fiiliksenä penkalla on monissa porukoissa ollut se ettei lajin tarvitsisi olla niin tiukkapipoista kuin se nykyisellään on.
Lienee suurin syy osallistujamäärien nykyiseen tasoon. Jotain on jossain mennyt lievästi vituilleen koska saman suuntaisia kommenteja kuuluu penkalla.
Autourheilu yleisesti ei varmaan ole ainut laji jossa osallistujamäärät tippuu. Onko kaikki selitettävissä taloustilanteella. Ehkä ei.
Avatar
markomartini
KV
KV
Viestit: 803
Liittynyt: 28.03.2004 23:00
Viesti:

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja markomartini »

Eipä nuita tonnisia paljon viivalle tule vaikka luokka on olemassa.
Avatar
Taskinen
Viestit: 2
Liittynyt: 31.07.2006 23:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja Taskinen »

ehkäpä niitä tulisi , jos kilpailut olisi jollain tavalla edes järkeviä,tonnisten luokka hissessä oli takavuosina oikeinkin suosittu ja erittäin huska ja historiikki hengen mukainen luokka missä lähti aina parikymmentä autoa per kilpailu, nykyinen hisse ei vastaa millään kohtaa sitä historiikkia mitä se oli takavuosina. hissestä on tullut jokin f cupin ja jonkun muun sekasikiö, missä ei ole enää mitään alkuperäisen historicin hengen mukaista toimintaa, hissen säännöt jo sanoo jo ensimmäisessä lauseessa että historic rallit on vanhojen ralliautojen ja historian vaalimista,enkä oikein ymmärrä kuinka se sitä olisi jos vain ajetaan pelkästään kilpaa kelloa vastaan. vaikkakin täytyy samaan hengenvetoon todeta että eipä se ralli nykyään korkeammallakaan tasolla kiinnosta edes MM tasolla koska sielläkin kuljettajan merkitys on kokoajan vähentynyt ja tekniikka ratkaisee voittajan, kenellä laitteet toimii niin se voittaa, SM rallit on menetetty jo kauan sitten, siellä ajetaan isoja nopeita teitä, pätkiä on 5-9 kpl riippuen onko yhden vai kahden päivän kisa. ralli on luotettavuus ja nopeus kilpailu alunperin, nykyään vain nopeus ja huippunopeus kilpailu. . . ei kiinnosta? pitäisi palata formaatissa pari vuosikymmentä takaisinpäin että kiinnostavuus palaisi SM ralleista pitkiä pari päiväisiä kilpailuita joissa monissa luokissa sm arvo , ja mediassa esillä kilpailun rasittavuus ja sporttisuus ja moniportainen menestymisen mahdollisuus,
kilpailuitten palkintojen jakoon takaisin juhlallisuudet SM tasolla , eikä jossain koulun takana palkintojen luovutus voittajille maaliintulon yhteydessä.
Avatar
MJT
WRC
WRC
Viestit: 1045
Liittynyt: 20.05.2004 23:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja MJT »

Suhtaudun kyllä suurella varauksella yli tuhanteen Historic autoon mitkä seisovat talleissa. Peterssonin Rafu pitää kirjaa passeista ja luulen että niitä ei ole passitettukaan yli tuhannen numeron. Vaikka meilläkin on passitettuja autoja 6 kpl,tosin kahdesta on passi vanhentunut ja toinen niistä on alle tonninen, seisoo osa niistäkin ulkona. Tosin autot joiden passi on vanhentunut ( 2kpl) seisovat tallissa. Tänä vuonna en ole ehtinyt ulkoilutta kuin kolmea Historic-kilpuria ja yrittänyt ajaa hiljaa ja varovasti. Silti tullut mm. 2 kpl luokkavoittoja EM-osakilpailuissa ja kansallisissa lisää. Eli kun ajaa hiljaa ja rauhallisesti, pääsee maaliin. Siellä jaetaan palkinnot.
Avatar
saana
KV
KV
Viestit: 420
Liittynyt: 13.12.2010 00:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja saana »

Täytyy muistaa että maailma on muuttunut ja Suomi byrokratian mahtimaana pitänyt tiukasti pintansa.Ei Ralli ole ainoa asia joka täällä on ihan ite osattu pilata lähtemällä mukaan FIA:n rahastuspolitiikkaan ja sääntö viidakkoon.Samalla unohtaen Kansalliset intressit ja harrastajat.Raha on puhunut,ugh! :roll:
Avatar
Raana
A-Junnu
A-Junnu
Viestit: 50
Liittynyt: 02.01.2009 00:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja Raana »

Kyllä tää keskustelu kuuluu huumori osastolle,jos ei rahat riitä harrastaa niin voi viikonloput tampata muijan tai sukulaisten kanssa mattoja,tai ulkoiluttaa koiraa ilman korin vaihtoa,ja oikeesti noita luokkia on kuin naisten käsipallossa
AP

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja AP »

Tuliskohan passinmyyntipaikoilla tungosta jos luettelossa olisi pari sataa V- ja alle 1000 kalustoa? Käyppä j67 joskus F-cupin ja Hisse ralleissa. Niissä ei ole havaittu mitään tiukkapipoisuutta. Enempi rennon hauskaa harrastamista. Rallisprintti kisoissa on myös erittäin mukava tunnelma. Kannattaa tutustua lajiin.
j67
KV
KV
Viestit: 721
Liittynyt: 19.09.2011 17:56

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja j67 »

Kannattaa käydä hisse ja f kisoissa penkalla ihmettelemässä.
Siellä on muutama sata ENTISTÄ harrastajaa. Eikä ne kyllä ylistä nykyistä meininkiä.
Ehkä kannattaisi yhden jos toisen tutustua siihen mattojen tamppaamiseen, niin saattaisi tulla tutuksi ihan jokin muu kuin erään poliittisen ryhmittymän wonderland ajattelu.
Saanan sanoin, raha on puhunut.
Avatar
gianni
Yleinen
Yleinen
Viestit: 222
Liittynyt: 19.08.2005 23:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja gianni »

Eikös semmonen laji ole jo olemassa: Autosuunnistus. Taitaa vaan suurin osa hisseistä olla miesten talleissa, jotka ovat saaneet ajokortinkin jo hisseaikaan. :)
Avatar
markomartini
KV
KV
Viestit: 803
Liittynyt: 28.03.2004 23:00
Viesti:

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja markomartini »

Jos uskoo että toiminnalle on mahdollisuuksia kisaa tekemään ja koittamaan.
Harrasterallin parissa kävi niin että tilaus oli ja nyt viiden vuoden jälkeen on Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ja kymmenen jäsenyhdistystä mukana.
Onnea matkaan.
Avatar
ariwalk
KV
KV
Viestit: 587
Liittynyt: 16.05.2004 23:00

Re: penkalla kuultua

Viesti Kirjoittaja ariwalk »

Täytyy muistaa että maailma on muuttunut ja Suomi byrokratian mahtimaana pitänyt tiukasti pintansa.Ei Ralli ole ainoa asia joka täällä on ihan ite osattu pilata lähtemällä mukaan FIA:n rahastuspolitiikkaan ja sääntö viidakkoon.Samalla unohtaen Kansalliset intressit ja harrastajat.Raha on puhunut,ugh!

Olen kyllä tismalleen samaa mieltä. Täs lajissa on iha liikaa kaikkee turhaa häslinkiä siihen enneku pääset ees ajamaa metriäkä. Pitää käyä tutkinnot, katsastukset ja katsastukset uudelleen, ja sitte se kaikenlainen paperisota mikä on varsinkin ku on tuo turvallisuuslomake mistä vissiin on jo luovuttu mihin menee yks ilta kun sen täyttelee (siis tekee pohjan ja käy tutkimassa kaikki sammuttimet yms.)

Kyl täs joteki pitäis noita ylimääräsiä hommia karsia varsinkin kun tässä saa muuteki jo viettää autotallissa iha riittävästi. Miks se autoki pitää katsastaa joka kisaan, varsinkin tollasella vanhanaikasella jonotussysteemillä jossai paikallises katsastusaseman tiloissa. Joteki ei oo kyllä yhtää ollu ikäväkä koko rumpaa. Onha täs lajissa aina ollu vähä sivuseikka toi ajaminen mut se kun on pienentyny nyt tässä 10 vuoden aikana vielä siitä mitä se oli.
Vastaa Viestiin