Talkoo työ

Harrasterallisarjaan liittyvät keskustelut
Alueen säännöt
Vaadimme tällä foorumiosastolla oman nimen käyttöä viestien allekirjoituksena, eli laita aina oma nimesi kirjoittamasi viestin loppuun. Muuten täällä pätevät Ralli.netin foorumin yleiset säännöt: http://www.ralli.net/faq/saannot/5882-f" onclick="window.open(this.href);return false; ... saeaennoet

Tämän foorumin moderoinnista vastaa Harrasteralli ry.
Vastaa Viestiin
Avatar
Marko Tähkä
KV
KV
Viestit: 488
Liittynyt: 30.12.2006 00:00

Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja Marko Tähkä »

Itse ajattelen että talkootyö on toisen auttamista ilman itselle saatua hyötyä tai korvausta.Nykyään taidetaan olla vieraantuneita sellaisesta ajattelusta että voitaisiin tehdä mitäänjuuri sellaisella ajattelulla,olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä kuinka asia porukoiden keskuudessa mielletään.Jokaisen vastauksen olisi hyvä perustua rehellisyyteen.Marko Tähkä
Avatar
hannulehessaari
WRC
WRC
Viestit: 1557
Liittynyt: 16.05.2004 23:00

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja hannulehessaari »

Tuossa löytyy aika hyvä kuvaus, mistä talkoissa on kyse:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Talkoot

- hannulehessaari
Avatar
saana
KV
KV
Viestit: 420
Liittynyt: 13.12.2010 00:00

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja saana »

Oikeassa ollaan .Talkoo työ perustuu aina avoimuuteen ja rehellisyyteen ja luottamukseen.
Vieras

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Nykyinen talkootyö perustuu hieman eriasioihin. Tällä en tarkoita Tähkän veljeksiä, enkä heidän hurmaavia vaimoja. He ovat olleet mukana rakkaudesta lajiin ja miehiinsä. Mutta, pääpiirteittäin nyky ihmiset kokevat olevansa talkoissa silloin kun heidän edustamansa järjestöt saavat siitä sovitun rahasumman ja "talkooväki" sen rallimakkaran. Eli hommeli on hämärtynyt kun jäsenistö ei tiedä millä hinnalla heidät on myyty talkoisiin. En kommentoi tätäkään asiaa sen enemmän yleisellä foorumilla, jos jollakin on tätä asiaa koskevaa keskusteltavaa, niin ottakaa yhteys yksityilllä viestintä muodoilla.

- Asko -
Avatar
koske
B-junnu
B-junnu
Viestit: 45
Liittynyt: 19.01.2006 00:00

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja koske »

talkoolla tuli tehtyä 25v. autourheiluhommia, mutta sitten tulivat ns.promoottorit jotka joutuivat ostamaan väkeä hommiin rahalla. Sen jälkeen kukaan ei enään suostunut tekemään mitään talkoilla "ilmaiseksi" vaan nykyään kysytään mitä mä saan. Onhan se selvää, että nykyisillä polttoaineiden hinnoilla pitää jotain maksaa esim. pätkien toimitsijoille ajomatkat pitkiä ja polttoainetta kuluu. Mutta esim. src:ssä jotkut saivat n.100€/pv kulukorvausta vuonna 2010.
Seuroille ns.talkoo työ on elinehto koska kilpailuilla rahoitetaan seurojen toiminta.
Rutger
B-junnu
B-junnu
Viestit: 23
Liittynyt: 07.11.2011 17:56

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja Rutger »

Lienee turha mainitakkaan, että tämä asia on tuttu jokaiselle joka on vetovastuussa jostakin asiasta. Itse olen pyrkinyt motivoimaan talkooväkeä ajattelulla että "...mitäänhän ei synny jos ei jotkut ole sitä tekemässä". Olen vain korostanut sitä, että näistä henkilöistä tulee huolehtia tapahtuman aikana ja sen jälkeen kysymällä että he ovat saaneet ruokaa ja juomaa, että he tuntisivat olevansa (kuten ovatkin) tärkeitä koko tapahtuman kannalta. Tältä pohjalta toimien olen useimmiten saanut tuotua kisoihin, milloin mihinkin, kipeästi tarvittavaa ruohonjuuritekijäporukkaa mukaan. Mutta näyttää että ihmisten vapaa-aikakin alkaa olla jossainmäärin arvoteltu, kun sille ruvetaan määrittelemään euromääräistä summaa.
Rutger
B-junnu
B-junnu
Viestit: 23
Liittynyt: 07.11.2011 17:56

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja Rutger »

Ps. Talkoo työ on yhdyssana.
Avatar
casagrande
A-Junnu
A-Junnu
Viestit: 109
Liittynyt: 01.12.2004 00:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja casagrande »

Jos takoootyön päätyttyä molemmilla osapuolilla eli tekijällä ja talkootyön vastaanottajalla on hyvä mieli, niin talkootyöhön osallistujia voi olla seuraavallakin kerralla tarjolla. Ollaanko asian ytimessä?
Rutger
B-junnu
B-junnu
Viestit: 23
Liittynyt: 07.11.2011 17:56

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja Rutger »

casagrande kirjoitti:Jos takoootyön päätyttyä molemmilla osapuolilla eli tekijällä ja talkootyön vastaanottajalla on hyvä mieli, niin talkootyöhön osallistujia voi olla seuraavallakin kerralla tarjolla. Ollaanko asian ytimessä?
Olet aivan oikeassa. Perinteisestihän talkootyöt menevät vaihtoperiaatteella, että ei vaihdeta rahaa vaan työpanosta ja aikaa. Nykyisinhän nämä asiat eivät välttämättä kohtaa, ja silloin saattaa tulla tilanne, jossa joudutaan määrittelemään rahallinen arvo kilpailun läpiviemiseksi tarvittavan henkilöstön suhteen. Tällaisissa tapauksissa ei voitane enää puhua talkooväestä.
Avatar
miki81
Yleinen
Yleinen
Viestit: 170
Liittynyt: 26.05.2004 23:00

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja miki81 »

yksi omakohtainen kokemus viime kaudelta: kysyin erästä SB-seuraa kisaamme hoitamaan makkaranmyyntiä x euroa hinnalla.
Vastaus oli että mielluummin maksavat omasta pussistaan sen verran harrastukseensa.
Kysymys oli vajaan 100 euron summasta / hlö.
Eli tähän on ilmeisesti nykyihmiset kasvatettu?
Avatar
307CC
B-junnu
B-junnu
Viestit: 22
Liittynyt: 07.05.2004 23:00

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja 307CC »

Talkoohenki on katoava kansanperinne. Rallissa sen katoamista edistää muutama oman seuran kohdalle rallissa tapahtunut välikohtaus katsojien ja järjestysmiesten välillä. Kaverin talkoohenki saattaa hieman kärsiä jos edellisellä kerralla on uhattu vetää turpaan jos etumerkkiä ei saa kaataa tai siirtää.
Avatar
jhaut
A-Junnu
A-Junnu
Viestit: 74
Liittynyt: 05.09.2005 23:00
Viesti:

Re: Talkoo työ

Viesti Kirjoittaja jhaut »

Valitettavasti nykypäivänä asiat ovat lähestulkoon niin, että joka asiasta kilpailua tehtäessä joutuu maksamaan. On tullut monille niin paljon erilaisia harrastuksia, että yksinkertaisesti väkeä ei riitä "kökkä/talkoo"hommiin niin kuin ennen hyvinä aikoina oli. Nykyään joutuu kilpailuihin ostamaan väkeä mm. lipunmyyntiin, järjestyksenvalvontaan, liikenteenohjaukseen, ravintolaan yms.. Lisäksi maksullisia palveluita ovat mm. kaikki turvallisuuteen liittyvät mm. Ambulanssi, VPK, lääkäri, EA-ryhmä... Myöskään katsastus ei ole tänä päivänä enää ilmaista. Nämä kaikki vaikuttavat seuran talouteen ja kisatuottoihin, joten ei ole mikään ihme, että kilpailujen määrä alkaa vähentymään. Yksinkertaisesti ei ole mitään järkeä järjestää kilpailua, josta tulee - merkkinen tulos seuralle :( Ainahan sitä toivoo, että talkooporukka saisi enemmän kilapailuihin mukaan mutta onneksi vielä niitäkin löytyy jotka sydämestään tekevät arvokasta työtä moottoriurheilun hyväksi :)
Vastaa Viestiin