FOTA perustaa uuden Formula sarjan

Formula 1 keskustelualue
toniol
WRC
WRC
Viestit: 1622
Liittynyt: 03.08.2004 23:00
Viesti:

FOTA perustaa uuden Formula sarjan

Viesti Kirjoittaja toniol »

Näin lukee maikkarilla:

"F1-tallien yhdistys FOTA on perustamassa uutta formulasarjaa kahdeksan nykyisen tallin voimin. FOTA tiedotti asiasta varhain perjantaiaamuna.

Uutta kilpasarjaa ovat perustamassa FOTA:n jäsenet Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Sauber, Toyota, Brawn, Red Bull ja Toro Rosso. Ratkaisun taustalla on pitkään jatkunut tallien ja Kansainvälisen autoliitto FIA:n välinen riita F1-sarjan tulevaisuuden säännöistä.

- Näille talleille ei ole annettu muuta mahdollisuutta kuin ruveta järjestelemään uutta mestaruussarjaa, joka kunnioittaa sen osanottajien ja yhteistyökumppanien arvoja, FOTA totesi tiedotteessaan.

FIA oli antanut sääntöuudistusta vastaan kapinoiville talleille perjantaihin asti aikaa muuttaa ilmoittautumisensa ensi kauden F1-sarjaan ehdottomaksi. Tähän tallit eivät kuitenkaan suostuneet.

FOTA:n edustajat päättivät ensi vuonna starttaavasta sarjasta Renault-tallin Britanniassa sijaitsevassa Enstonen päämajassa.

- Uudessa sarjassa tulee olemaan läpinäkyvä hallinto, yhteneväiset säännöt, avoimmuus uusia talleja kohtaan sekä fanien mielipiteen kunnioitus, mukaanlukien halvemmat pääsylipputulot maailmanlaajuisesti, FOTA perusteli.

(MTV3)"


Onkohan tallit saaneet tarpeekseen nykyisen F1-sarjan johtamisesta ja sääntöpolitiikasta? F1-sarjaan on varmasti tulossa uusia talleja, mutta miten on yleisön kiinnostavuus, uudessa FOTA Formulasarjassa kun kilpailee suurinosa nykyisistä talleista ja pari lajin suurta kuten Ferrari ja McLaren.
Toni Ollikainen | http://www.tonigraphs.com | @ Facebook
**En vastaa foorumin kuvakyselyihin. Kuvakyselyiden merkeissä ota yhteyttä sähköpostitse.**
Avatar
kprt
KV
KV
Viestit: 735
Liittynyt: 08.05.2004 23:00
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kprt »

...
Avatar
gtdriver
WRC
WRC
Viestit: 962
Liittynyt: 09.03.2005 00:00
Viesti:

Viesti Kirjoittaja gtdriver »

Sitä saa mitä tilaa. Olenkin ihmetellyt touhun maksajien pitkäpinnaisuutta.
Ballestren jälkeinen elämä FIA:ssa on ollut päämäärätöntä poukkoilua
suurimman rahasumman perässä. Katsotaas kuinka tuossa käy. Alkaako
FIA:n yksinvalta murentumaan muutenkin.
Avatar
Sheikki
Yleinen
Yleinen
Viestit: 186
Liittynyt: 30.04.2004 23:00
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sheikki »

Jollei formulat tarvitse FIA niin miks esim. Jokkis edelleen tarvii. Rallin vielä ymmärtää kun se vielä Fian alaisuudessa toimii ja sieltä voi nousta maailmalle.

Mielenkiintoinen Mustakarin kommentti;

- FIA voi estää kilpailemisen ainoastaan niillä radoilla, jotka ovat tehneet sopimuksen Ecclestonen kanssa. Jos FIA haluaa olla hankala, se voi tietysti sanoa, ettei uuden sarjan radoilla ajeta mitään muitakaan FIA:n alaisia kilpailuja. Sitä kautta radat joutuvat punnitsemaan, miten arvokasta niille on tehdä kerran vuodessa kunnon tili. Toisaalta jos FOTA:n tallit päättävät, että testaaminen on jossain määrin sallittua, se olisi taas näille radoille arvokasta lisätuloa, Mustakari totesi.No näinhän se on ruohonjuuri tasolla mennyt suomessakin. Bulvaani kätyrinä vaan on toiminut AKK.

Meikäläisen juhannus on pelastettu. 8O
Avatar
Unto
KV
KV
Viestit: 728
Liittynyt: 28.04.2004 23:00
Paikkakunta: Valkeakiski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unto »

Tää olis ihan kympin juttu!

Mutta veikkaan vielä että Bernie tämän kääntää jotenkin sitenkin siten että F1 ajetaan ensivuonna normaalisti... kuten ennenkin...

Tulevalla tyylillä Bernien lompakko ei liho, joten heinäkuussa saadaan aikaiseksi sellainen kompromissi että Bernie sedän rikastuminen jatkuu ja teamien olo helpottuu.

Toivottavasti Maxin arvovalta menee tässä sekoilussa piloille ja FIA.n johtoon saadaan joku järki jätkä, esin Jean Todt!

Onneksi Ralli on lapsipuolen roolissa eikä herrat FIA ole sitä tämän enempää sössiny!
Avatar
RossRauni
Yleinen
Yleinen
Viestit: 284
Liittynyt: 27.08.2006 23:00

Viesti Kirjoittaja RossRauni »

FOTA on perustamassa omaa sarjaa tietylle autotyypille, mikä se nyt sitten onkaan. Missään ei ole ainakaan vielä kerrottu, että irtautuisivat kokonaan FIA:sta.

Jos FOTA saa toteutettua sarjansa, moni asianajofirma rikastuu muutaman seuraavan vuoden aikana, kun tulevissa riidoissa ei liene kulukattoa! :wink:
Avatar
MrSpoon
KV
KV
Viestit: 627
Liittynyt: 29.04.2004 23:00

Viesti Kirjoittaja MrSpoon »

Nyt ei kun kerjäämään fotalta että kaikki mikä on keilletty Suomessa fian alaisissa kilpailuissa, niin sama esimerkki kuten enklantissa, että saa ajella vetotavan muutetuilla autoilla kilpaa ja kaikki muutenkin sallittua. Ps mitenkähän on muuten mahdollista että siellä enklantissa saa muuten ajella millä sattuu mut ei suomessa.... Saiskohan sen Suomalaisen pääkallopaikan nurin jos koko porukalla alettais kaatamaan kuten FOTA SEN TEKI??????
Eniten vahinkoja sattuu kotona, eli käy vieraissa...
jknR
KV
KV
Viestit: 415
Liittynyt: 01.08.2007 23:00
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jknR »

Avatar
eddyfin
Yleinen
Yleinen
Viestit: 166
Liittynyt: 19.02.2009 00:00

Viesti Kirjoittaja eddyfin »

jknR kirjoitti:Joo äffään tommosia! http://judd320.altervista.org/indexeng.htm

Saataisiin ainakin kunnon äänet....... :lol:
toniol
WRC
WRC
Viestit: 1622
Liittynyt: 03.08.2004 23:00
Viesti:

Viesti Kirjoittaja toniol »

Melkolailla on F1 uutiset nyt täynnä tuota FOTA vs FIA kommentointia, uutisia kun lukee niin FOTA odottaa nyt FIA:n yhteydenottoa, FOTA on peliliikkeensä tehnyt. Sehän on selvää että FIA on tuonut sarjaan todella paljon turvallisuutta edistäviä juttuja, mutta samalla on myös luotu mitä ihmeellisimpiä sääntöjä, esim. kun piti alkaa rajoittamaan nopeuksia niin keksittiin että laitetaas V8-koneet kun huomattavasti taloudellisempi malli olisi ollut rajoittaa V10-koneen kierroslukua, nyt insinööriosastot ja testiporukat syytivät miljoonia euroja uuden moottorin kehittämiseen..puhumattakkaan laatikosta nimeltä KERS. Itse olen kyllä FOTA:n kanssa samoilla linjoilla, nyt on muutosten aika. (tosin, en voi tietää kaikkea detaljitietoa pelkkien uutisten perusteella)
Toni Ollikainen | http://www.tonigraphs.com | @ Facebook
**En vastaa foorumin kuvakyselyihin. Kuvakyselyiden merkeissä ota yhteyttä sähköpostitse.**
Avatar
jjy
Yleinen
Yleinen
Viestit: 158
Liittynyt: 26.04.2005 23:00
Paikkakunta: nurmo

Viesti Kirjoittaja jjy »

toivotaan että FOTAn oma sarja toteutuisi ja bernie ja max jää nuolemaan näppejään
Avatar
MaSaA
KV
KV
Viestit: 526
Liittynyt: 26.12.2007 00:00
Paikkakunta: Loimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja MaSaA »

Bernie olisi kuulemma jo valmis luopumaan kulukatosta ja tallit saisivat Ecclestonen puolesta käyttää rahaa ihan niin paljon kun tykkäisivät. Vielä pitäisi saada se helkutin Mosley hittoon sieltä FIA:sta! Menkööt vaikka kuvailemaan jatko-osaa seksikommelluksistaan! :twisted:
Motorsport behind the lenses
www.jm-motormedia.com | matti.leppakorpi@jm-motormedia.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nypyltä oikee!.....EIKU VASEN!!!
Avatar
RossRauni
Yleinen
Yleinen
Viestit: 284
Liittynyt: 27.08.2006 23:00

Viesti Kirjoittaja RossRauni »

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.s ... /06/904541

Se siitä piratismista tälläkin kertaa!
Avatar
JM
WRC
WRC
Viestit: 1413
Liittynyt: 09.02.2004 00:00
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja JM »

RossRauni kirjoitti:http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.s ... /06/904541

Se siitä piratismista tälläkin kertaa!
Vaikuttaa siltä, että tallit ovat onnistuneet tavoitteessaan. Max lopettaa puheenjohtajuutensa eikä asetu enää uudestaan ehdolle:

http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=1-1&ID=152664

Kun norsunluutornissa alkaa olla liikaa jästiä, se alkaa jossain kohtaa heilumaan. Nyt tornin heiluttajilla oli yhteishenkeä ja voimaa tavoitteensa saavuttamiseksi.

Julkisuuteen riidan tiimoilta tulleiden lausuntojen perusteella Max oli nyt se, joka tämän ottelun hävisi ja "piraatit" voittivat :wink:
Vastaa Viestiin