Talvikausi ajettiin rallin RSJM -sarjan osalta päätökseen viime viikonvaihteessa Jyväskylän ympäristössä. Nuorten luokan kilpailija Miko Suvanto onnistui nostamaan suoritustasoaan vaativilla ja lumisilla erikoiskokeilla.

Turun UA:ta edustava 16-vuotias Suvanto ja kartanlukijana toimiva isosisko Nora Suvanto pitivät hallussaan kahdeksatta sijaa ja tiivisvauhtisen kisan aikana paras EK-sijoitus oli kuudes sija.

- Vauhti oli kohentunut edellisestä kisasta, jota itse kyllä odotinkin, kun kokemus vaan karttuu. Ajo sujui ilman suurempia virheitä.

Loppupätkillä oli haastavaa ajaa illan pimeydessä, mutta sekin homma vaatii lisää treeniä, Miko Suvanto kertasi.

Maskulainen nuori autourheilija ei harmillisesti päässyt tällä kertaa rallin maaliin saakka, kun vaihdelaatikko petti viimeisellä pätkällä.

- Alle kilometri oli enää erikoiskoetta jäljellä, kun jäätiin ylämäkeen jumiin. Keskeytyksestä huolimatta jäi hyvä maku kilpailun kulusta ja omasta suorituksesta.

- Nyt katseet kohti kesäkautta, jota ennen suoritetaan ahkerasti ajoharjoittelua kelien salliessa, Miko päätti.

VAG Motorsportin toinen kilpailija Ville Aromaa aloitti junioreiden kisan viidentenä, mutta lumipenkassa vierailu pudotti sijoituksen lopulta 10:nneksi.

Ralliautoilun Junioreiden ja Nuorten luokan SM-sarja (RSJM) jatkuu kevättauon jälkeen Seinäjoen ympäristössä 20. toukokuuta.

Kuva ja teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla