Kuvassa vasemmalla Lamminsivu, keskellä Lähde ja oikealla Mansikkamäki. Kuva Vesa Rauhala.

Xmeal Asfalttimestaruussarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin lauantaina 20. elokuuta Parkanossa. Mestaruuteen ajoi huiman nousun sarjassa tehnyt Janne Lähde, hopeaa sai Skodalla ajava Jari Lamminsivu ja pronssia Starlet-kuljettaja Aki Mansikkamäki. V1600-luokassa Honda Civicillä ajava Lähde oli Fenno Rallisprint -nimiseen päätöskilpailuun lähdettäessä sijalla yksitoista, onnistui täydellisesti voittaen päivän molemmat osakilpailut ja otti voiton pisteen erolla Lamminsivuun. Mestaruuden varmistuminen meni täpärälle, se varmistui vasta viimeisen osakilpailun ruutulipulla.

Janne Lähteen nousu mestaruuteen oli kuin trillerin käsikirjoitus. Pelkästään Lähteen täydellinen suoritus Parkanossa ei riittänyt, vaan tässä trillerissä oli suuri rooli muillakin kuin päätähdellä. Lähde voitti yhtä vaille kaikki ajamansa kilpailut kauden aikana, ainoa tahra voitokkaaseen listaan tuli Nivalassa, siellä Lähde jäi neljänneksi.

- Olen aika yllättynyt, mutta mahtavalta tuntuu. Koko kausi meni hyvin, paitsi Nivalan kisa, siellä satoi eikä se oikein sopinut auton säädöille. Tämä oli hieno sarja, ajan ensi vuonna uudestaan, mestari Lähde hehkuttaa.

Jari Lamminsivulla oli hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, mutta haaveet kaatuivat toisessa kilpailussa luokan lähtijämäärän jäädessä viiteen, joten täysiin pisteisiin ei ollut mahdollisuutta. Lamminsivu voitti luokan, sai yksitoista pistettä, joka riitti hopealle.

- Paljon paremmin ei olisi voinut mennä, voitot tuli kaikista kilpailuista mitkä laskettiin mukaan. Pistelaskusysteemi on varmasti ihan oikein, kun joka luokan autolla voi voittaa. Viimeisen kisan lähtijämäärä vain harmittaa, hämeenkyröläinen Lamminsivu kertoo.

Hämeenkyröläisten mitalisateen täydensi kolmanneksi ajanut Aki Mansikkamäki, joka oli voittamaton kauden jokaisessa kilpailussa.

- Ainahan podiumpaikkaan pitää tyytyväinen olla, kaikki pisteet otettiin mitä otettavissa oli. Nyt kostautui se, ettei jokaisessa kisassa ollut täyttä lähtijämäärää, että olisi saanut maksimipisteet, sille en itse voinut mitään. Hyvä mieli tästä jäi, katsotaan mitä keksitään ensi vuonna, Mansikkamäki sanoo.

BMW:llä ajavalla Mikko Koivulalla oli myös mahdollisuus mestaruuteen. Koivulan päivä käynnistyi hyvin, ensimmäisen kilpailun voitto piti mestaruustoiveet elossa. Toisen kilpailun lähtijämäärä putosi viiteen, näin ollen pistesaalis jäi laihemmaksi, eikä Koivula onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Tuloksena oli luokan neljäs sija, siitä saadut neljä pistettä, ja Koivula jäi sarjassa neljänneksi, tasapistein Mansikkamäen kanssa. Dramatiikkaa lisää se, että Koivulan edelle sekunnin erolla ennätti isoveli Juha-Pekka Koivula, joten jos veljesten välinen järjestys olisi ollut toisinpäin, olisi Mikko Koivula noussut hopealle.

- Ensimmäinen kisa lähti niin hyvin käyntiin, että oli aika luottavainen olo seuraavaankin. Ei lähdetty velipojan kanssa taktikoimaan vaan vedettiin täysillä, mutta sitten tuli murheita vaihdelaatikon kanssa ja toinen kierros meni laatikon kanssa tapellessa, paljastaa Koivula.

Xmeal Asfalttimestaruussarjassa ajettiin kauden aikana kuusi osakilpailua neljällä eri paikkakunnalla. Pistejahti aloitettiin huhtikuussa Paimiossa jossa ajettiin kaksi osakilpailua, toukokuussa oli vuorossa Nivala, kesäkuussa Kauhava ja kausi päätettiin Parkanon kahteen kilpailuun. Kauden aikana pisteitä keräsi kuusikymmentäyhdeksän kuljettajaa, yhteensä ratoja kiersi yli viisisataa kuljettajaa. Positiivisen palautteen kannustamana ensi kauden suunnittelu on jo käynnistetty.

Tulokset:

1) Janne Lähde Honda Civic 87p
2) Jari Lamminsivu Skoda Fabia 86p
3) Aki Mansikkamäki Toyota Starlet 84p
4) Mikko Koivula BMW M3 84p
5) Kari Karhu Ford Escort 82p

pistetilanne_asfalttisarja-6.pdf (ajaksi.fi)

Ajaksi - Ralliarkisto

Rallisprintin Asfalttisprintsarjassa ajetaan kaudella 2022 kuusi osakilpailua | Asfalttisprint.fi – Tule mukaan vauhdin hurmaan! Lue lisätietoja https://www.asfalttisprint.fi kotisivuilta!

XMealAsfalttimestaruussarja - Etusivu | Facebook

Teksti Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.