Pohjanmaa 21. 003 - kopio (2) (Medium).jpg

Pohjanmaa 21. 003 - kopio (2) (Medium).jpg

Rallin SM-sarjan SM4 -luokassa kilpaileva Jere Pensaan lähtee nyt viikonloppuna kurvailtavaan Lahden SM-ralliin uudella kalustolla. Koko autourheilu-uransa ajan Renault Meganea käskenyt laihialainen kilpailee Lahdessa Co-Motorsportin ilmoittamalla V1600 -luokan Ford Fiestalla.

Pensaan tuttu Renault on Pohjanmaa Rallin kolmostilan ja Tuusniemen asfaltilla ajetun ja luokkavoittoon päättyneen SM-rallisprintin jälkeen täysin kilpailukunnossa. Nyt tuli kuitenkin aika kokeilla jotakin uutta.

-Kun tuli mahdollisuus ajaa Lahdessa Co-Motorsportin Fiestalla, siihen piti tarttua. Ajoin Fiestalla yhden iltapäivän testeissä noin 40 kilometriä. Ensituntuma autosta oli hyvä. Tehoa on enemmän kuin Rellussa ja Fiesta oli vakaa ajettava, Pensas kuvaili.

Lahden osakilpailu on tärkeä etappi tämän kauden rallin SM-sarjassa. Korkeat pisteet Lahdesta voisivat Pensaan kohdalla tarkoitta, että alkukaudelta jonkun heikomman pistesaaliin tuottanut kilpailu voitaisiin pudottaa pois pistetilanteesta ennen kauden päättävää Kokkolan osakilpailua. Kokkolan SM-osakilpailu lasketaan sellaisenaan loppupisteisiin.

-En ole miettinyt tässä vaiheessa pisteitä. Lahdessa kun kaikki kilpakumppanit ovat samalla viivalle, tiedämme mihin vauhtimme Fiestalla riittää. Mahdollisimman korkealle tietenkin tähdätään, niin kuin aina. Teoriassa mitalien kohdalla tilanne on vielä auki, mutta käytännössä mikään ei ole helppoa, tietää viime kaudella SM4 -luokan pronssia ajanut Pensas.

Pensaan ja kartanlukijan Jouni Saarijärven kolme edellistä SM-osakilpailua ovat tuoneet SM4 -luokan kolmannet tilat. Kauden avauksesta, Tunturirallista, Pensas Racingin miehistölle heltisi teknisten ongelmien jälkeen seitsemäs tila. Ennen viikonlopun Lahden SM-osakilpailua Pensas ja Saarijärvi ovat luokkansa kakkospaikalla.

Lahden Top Building -nimeä kantava SM-ralli käynnistyy nyt perjantaina 13. elokuuta kolmen erikoiskokeen rykäisyllä. Rallin ratkaisut ajetaan lauantain kuudella erikoiskokeella. Erikoiskokeille kertyy mittaa yhteensä 110 kilometriä.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla