1182021 (Medium).jpg

1182021 (Medium).jpg

Suursuosioon nousseen RallyX Nordic-sarjan finaalikilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Ruotsin Arvikassa. Kuudentena Crosskart Junior-luokassa oleva 11-vuotias Lauri Halonen tavoittelee parannusta sijoitukseen, sarjan pronssikaan ei ole mahdottomuus. Halonen on noussut kauden aikana kertaalleen palkintokorokkeelle, mutta finaaliin kouvolalainen on ajanut jokaisessa osakilpailussa.

- Kausi käynnistyi hyvin, ensimmäisessä kisassa Tanskassa nousin palkintokorokkeelle. Höljesissä meni vähän huonommin, mutta pääsin silti molempina päivinä finaaliin. ”Kotikisa” Oulussa meni kohtalaisesti, mutta parempaankin olisi ollut sauma, Halonen muistelee.

Halonen on valmistautunut Arvikan kilpailuun huolellisesti, Sami-isä on käynyt Ydrefalk Crosskartin tarkasti läpi, kuluneet ja Oulun kilpailussa vaurioituneet osat on vaihdettu ja autoa on säädetty entistäkin paremmaksi. Kuudennen luokan juuri aloittanut Lauri Halonen on ajanut ”ranteet notkeiksi” ralliautolla, ja myös crosskart on huollon jälkeen päässyt radalle.

- OuluZonen kilpailun jälkeen kaikki korin lasikuituosat meni vaihtoon, ja muutama nivel piti uusia. Iskarit huollettiin ja tarkistettiin että kaikki toimii kuten pitää. Oli aika isotöinen urakka, mutta koko auto on nyt tarkistettu, Sami Halonen kertoo.

Arvikan rata on Haloselle tuttu kahden vuoden takaa Pohjois-Euroopan mestaruussarjasta, kausi päättyi mestaruuteen 85-kuutioisten luokassa. Tavoitteeksi on asetettu jälleen finaalipaikka, ja ajatus palkintokorokkeesta on kirkkaana mielessä.

- Kun nyt pääsisin taas kolmen sakkiin, siinä on päätavoite. Arvikan rata on kiva ajaa, siellä on korkeuseroja ja iso hyppyri, mutta siinä pitää olla huolellinen ettei lennä liian pitkälle. Jokeritaktiikka pitää miettiä tarkasti, viimeksi oli sen kanssa vähän päänvaivaa, Halonen pohtii.

Kilpailu Arvikassa alkaa perjantaina aamupäivällä harjoituksilla, ensimmäinen alkuerä ajetaan iltapäivällä klo 15.00 alkaen. Lauantaina ajetaan kaksi alkuerää, sunnuntaina ohjelmassa on viimeiset alkuerät, semifinaalit ja finaali. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä RallyX Nordicin YouTube-kanavan kautta. 

Teksti: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.