30072021 (Medium).jpg

30072021 (Medium).jpg

Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajetussa Formula Regional by Alpine ratasarjan kuudennessa osakilpailuviikonlopussa suomalaistiimi KIC Motorsportin kuljettajat kokivat suuria vastoinkäymisiä; Ruuhkaisten aika-ajojen lisäksi väärä rengasvalinta sekä kolarit ja tekniset ongelmat sävyttivät niin tammelalaisen Elias Seppäsen, saksalaisen Nico Göhlerin ja tiimin uuden sveitsiläisen Jasin Feratin suorituksia.

 

Erittäin haastavan kilpailukauden toisen puoliskon ensimmäiseen osakilpailuun Elias lähti ruudusta 20, Göhler sijalta 31 ja debyytin KIC Motorsportin kuljettajana tehnyt Jasin Ferati sijalta 32. Koska radalla vallinnut pieni tihkusade ei yltynyt isommaksi sateeksi niin KIC Motorsport päätti pelata uhkapeliä rengasvalinnan suhteen. Kuitenkin kun osassa seitsemän kilometrin mittaista rataa sade oli yltynyt niin lämmittelykierroksen päätteeksi niin Seppänen kuin Göhler tulivat vaihdattamaan kuivan kelin slicks renkaat sadekelin pyöriin. Sen sijaan Ferati ei varikolle saapunut kun hän lämmittelykierroksella menetti autonsa hallinnan ja joutui ulosajon myötä keskeyttämään kilpailun ennen kuin se ehti edes alkamaan.

30 minuutin mittaisen kilpailun aikana Seppänen ja Göhler tekivät upean nousun sijoilta 32 ja 33 kun Seppänen saapui maaliin sijalla 16 ja Göhler sijalla 23, jotka kuitenkin kummatkin olivat pistesijoituksien ulkopuolisia tuloksia.

Seuraavana päivänä ajettu kauden 12. lähtö oli kokonaan kuivan kelin kilpailu, jonka aika-ajoissa Elias Seppänen teki yhden kauden parhaimmista aika-ajosuorituksistaan. Sen myötä kahdeksas lähtöruutu antoi erinomaiset lähtökohdat kilpailukauden parhaimman tuloksen saavuttamiseksi. Kuitenkin kilpailun ensimmäisellä kierroksella Seppänen joutui kolaroinnin uhriksi ja sen myötä hänen autonsa takadiffuusori sekä etusiivekkeen kannatin vahingoittui sen verran, että auton ajettavuus heikkeni ja näin tuloksena oli erittäin pettymyksellinen sija 22. Lisäksi kun Nico Göhler kärsi vaihdelaatikon teknisestä ongelmasta ja Ferati jätti kisan kesken jo sen ensimmäisellä kierroksella niin vuoden 2021 Belgian SPA-Francorchampsin osakilpailuviikonloppu jätti karvaan maun KIC Motorsportin kuljettajien ja muun henkilökunnan suuhun.

Sarjan ylivoimaisessa 60 pisteen johdossa jatkaa Belgian toisen osakilpailun voittanut sveitsiläinen Grégoire Saucy, joka sai erinomaisen ensimmäisen osakilpailun voittaneesta venäläisestä Michael Belovista. Alun perin Kilpailukauden piti jatkua jo kahden viikon päästä Saksan Nurburgringillä. Kuitenkin kun rata on valjastettu kahden viikon takaisen tulva-alueen pelastustukikohdaksi niin Saksan osakilpailuviikonloppua ei voida ajaa. Näin Formula Regional by Alpine ratasarjan seuraavat kaksi kilpailua ajetaan syyskuun puolivälin tienoilla Itävallan Spielbergin radalla.

Lopputulokset Formula Reginal SPA-Francorchamps 2021: 1. osakilpailu:
1. Michael Belov (RUS), 10 kierrosta
---
16. Elias Seppänen (FIN), +38,728s (KIC Motorsport)
23. Nico Göhler (GER), +55,045s (KIC Motorsport)
kesk. Jasin Ferati (SUI), ulosajo (KIC Motorsport)

Lopputulokset Formula Reginal SPA-Francorchamps 2021: 2. osakilpailu:
1. Gregoire Saucy (SUI), 14 kierrosta
---
20. Elias Seppänen (FIN), +24,657s (KIC Motorsport)
24. Nico Göhler (GER), +30,167s (KIC Motorsport)
kesk. Jasin Ferati (SUI) (KIC Motorsport)

Kuljettajien sarjatilanne 12/20 osakilpailua
1. Grégoire Saucy (SUI), 189p
2. Hadrien David (FRA), 129p
3. Zane Maloney (BAR), 124p
---
22. Elias Seppänen (FIN), 1p (KIC Motorsport)
33. Nico Göhler (GER), 0p (KIC Motorsport)
34. Jasin Ferati (SUI), 0p (KIC Motorsport)

Kuva: Dutch Photo Agency
Teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.