Kolmas tila Kouvolassa nosti Jere Pensaan SM4 -luokan neljännelle sijalle rallin SM-sarjan siirtyessä kevättauolle. (Kuva: Jarno Saari)

Rallin SM-sarjan talvikauden hyvästellyt Kouvolan osakilpailu nosti Jere Pensaan osakkeita SM4 -luokan pistetaulukossa. Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi puristivat lumisateen sotkemilla teillä luokkansa kolmanneksi.

Kuuden erikoiskokeen rallissa Pensas vie Renault Meganen kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella kolmanneksi nopeinta vauhtia. Luokkasijoitus oli myös kolmas, mutta vain sekunnin turvin neljäntenä tulevaan.

-Ensimmäisellä erikoiskokeella ajo oli liian varovaista. Ero pohja-aikaan pääsi venähtämään liian isoksi. Kolmas pätkä oli pohjiltaan jäinen ja osaksi soralla. Lumisesta pinnasta huolimatta tie oli hyvässä kunnossa ja siellä pääsimme ajamaan hyvin nuotin mukaan, kertasi Pensas rallin alkupuoliskoa.

Neljännen erikoiskokeen jälkeen kaksi ensimmäistä pätkää ajettiin toiseen kertaan. Niillä kiirustaipaleilla Pensaan kisapirssin kabiinissa ei kuultu riemukkaita kiljahduksia.

-Ei ollut mikään nautinto ajaa pätkiä toiseen kertaan. Se on kun tuollainen V1600 -luokan auto lähtee urasta, niin se menee kuinka sattuu. Kun ei ole voimaa varastossa, aikaa hukkuu paljon kun pitää kelata vauhtia uudelleen. Toiseen kertaan ajettavaa tietä oli yli 40 kilometriä, Pensas tilitti.

-Viiden pätkän jälkeen neljäntenä oleva Konsta Saarinen oli noussut melko lähelle meidän aikaa. Kakkospaikkaan meillä ei ollut enää ajamalla mahdollisuuksia, mutta kolmospaikka piti turvata. Viimeisellä pätkällä otettiin loppukiri ja sillä pidettiin kolmostila helposti itsellä. Kun ei ollut rahkeita parempaan, niin sijoitukseen ja SM-pisteisiin täytyy olla tyytyväinen.

Kouvolassa SM4 -luokan voittajaksi kaasutteli kauden avauksen, Tunturirallin tapaan Oskari Heikkinen. Pensaan avauskilpailun seitsemäs sija kohentui nyt kolmanneksi korkeimpiin SM-pisteisiin. Pensas ja Saarijärvi siirtyvät rallin kevättauolle SM4 -luokan neljännellä sijalla.

Rallin SM-sarja siirtyy kevättauon jälkeen sorateille toukokuun viimeisenä viikonloppuna Liedon ympäristössä ajettavan Länsirannikon rallin merkeissä.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla