Lähes subtrooppinen alkutalvi pakotti siirtämään kisat uudelle päivälle. Hamun kalenterissa oli vain ja ainoastaan yksi vapaa päivä ja sehän oli karkauspäivä 29.2. Pienet kevätjuhlaliikkeet ja kisa saatiin siirrettyä. Ärrä-sarjan toinen kisa onkin nyt sitten kolmas, kun viikkoa aikaisemmin ajetaan Torniossa.

Uusi kisapaikka tarjoaa uudet puitteet kisakeskuksen ja reitin suhteen. Leivonmäen ytimeen rakentuu kisapäivänä kunnon rallikatu! Koulu toimii kisakeskuksena tarjoten mm. kisatoimiston sekä kioskipalvelut rehtien eväspalveluiden kera. Tällä kertaa tarjolla on myös pukuhuoneet ja rapsakat löylyt kisan päätteeksi – terveisiä vaan kylpylä-ralliin! Huoltoalueet on suunniteltu kylälle koulun läheisyyteen, jossa on myös kilpa-autojen tarkistus. Kilpailun lähtö on vanhan grillin pihasta. Lähtöseremonioita voi seurata vaikkapa viereiseltä Leivon Pubilta. Leivon Pub on mukana kisameiningissä tarjoten lämmikettä pitkin päivää ja siellä ajetaan myös kisan pisin ja haastavin EK8 after rally partyn merkeissä.

Kilpailu pidetään pimeänä rallina eli reittiä ei julkaista kuin vasta kisapäivänä! Alan piireissä kiertävä ns. ennakkokartta sisältää sopivasti muutamia virheitä. Tavoitteena uudistuneelle reitille oli tarjota vähän vieraampia osuuksia mielenkiintoa lisäämään. Kisan avauserikoiskoe on lyhyt vajaa viiden kilsan EK missä ranteet ja laitteet notkistetaan ennen pidempiä ja haastavia erikoiskokeita. Tarvittaessa pakkelit saa lohkeilemaan heti avauksessa! Pätkälle on kätevä tulla katsomaan menoa helpon lähestymisen ja hyvien parkkipaikkojen ansiosta. Ensimmäinen lenkki on kisan varmasti vieraampi suunta ainakin nykykuljettajille ja nuoremman sukupolven katsojille.

Mikäli pelit vielä liikkuu ja lasit on paikoillaan niin autot ja kuskit saavat huoltomiesten hellyyttä päivähuollossa kolmen ajetun pätkän jälkeen. Kilpureiden pääravintoa tankkaillaan Leivonmäen helmessä eli Teboililla. Kun autot ja miehet on ravittu on edessä vielä neljä haastavaa pätkää, jotka ajetaan rivakalla tahdilla eli isommin ei jää aikaa esim. putsailla konehuoneesta lumia. Iltapäivän lenkillä on ainakin yksi vähemmän ajettu pätkä jota on kyllä ajettu 80-luvulla. Maalissa tiedonkeruiden pitäisi näyttää ajettuna hieman vajaata 70:tä EK-kilometriä. Tiet ovat aavistuksen isompaa tietä verrattuna aikaisempiin tuoreisiin Joutsan kisoihin. Lentokenttiä ei kuitenkaan ole tarjolla vaan töitä konttoriin riittää varsin kääntyilevien ja ”kinkkisten” teiden myötä. Tällä kertaa reitille osui ihan sattumalta muutamat yllättävät ”Aarnet”. Omatekemää reittiä ei passaa oikein julkisesti kehua mutta kyllä reittitiimillä on suut messingillä.

Lisätietoja kilpailusta löytyy kisan omilta sivuilta osoitteesta www.kaasujalkaralli.fi sekä kisan Facebook-sivuilta. HUOM! Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy 19.2. Ilmoittautuminen ja ilmoittautuneiden lista löytyy Ajaksin sivuilta. Katsojille avaamme reitin salaista arkkua kisaviikolla jonkin verran eli silloin kannattaa olla hereillä sähköisillä kanavilla. Täydellinen katsojaopas kattavine vinkkeineen on myynnissä kisapäivänä kumppanimme Leivonmäen Teboilin tiskillä klo 7:00 alkaen josta saa samalla kunnon ”nuottieväät” matkaan!
Kaasujalkaa pohjaan ja karataan Leivonmäelle!

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.