Tulevalla kaudella Pohjois-Suomessa käynnistyy aivan uusi rallin palkintosarja. Aikanaan myös F-Cup rallisarjan syntyyn vaikuttanut oululainen Jukka Karjalainen on pikavauhtia toteuttanut ideansa pohjois-suomalaisesta rallisarjasta, jossa palkintona on selvää rahaa. Sarjaan osallistumista ei ole suljettu keneltäkään, joten mukaan pääsevät pohjois-suomalaisten lisäksi niin etelän kuskit kuin vaikkapa ruotsalaisetkin.

Pohjoisessa Rallin Eurosarjassa on kaudella 2005 mukana kuusi osakilpailua, joista kilpailijoiden yhteispisteisiin lasketaan neljä parasta suoritusta. Sarja käynnistyy Kemijokirallilla helmikuun puolessa välissä, jonka jälkeen ajetaan Kemissä, Rovaniemellä Suopunki-rallissa, kesäisessä Merihelmi-rallissa ja kauden päättävässä Isosyöterallissa joulukuussa. Lisäksi heinäkuussa sarja tekee vierailun Itä-Suomeen, kun Joensuun ympäristön upeat ja haastavat tiet toimivat toiseksi viimeisen osakilpailun näyttämönä. Varsinkin Pohjois-Suomen ralleja kiertävät rallitiimit voivat näin asettaa tulevalle kaudelle selvän tavoitteen sarjan muodossa.

Pisteitä uudessa rallisarjassa lasketaan SM-Rallisprint 2005 sääntöjen mukaisesti. Yleinen, A-juniorit, B-juniorit, Naiset ja Historic ajavat kukin omasta yleiskilpailuvoitosta luokittain laskettavien pisteiden mukaan. Näin sarjan yhteispisteissä kärkitiloilla ei välttämättä ole tehokkaita “nelikkoja”, vaan sarjan palkinnoille on mahdollisuuksia myös muissa luokissa ajavilla.

Sarjan rahapalkinnot muodostuvat ilmoittautumismaksuista, joka on jokaiselta autokunnalta arvonlisäveroineen reilu 250 euroa. Osallistumismaksut käytetään palkintoihin täysimääräisinä alv-osuudella vähennettynä eli järjestelykuluihin niitä ei “tuhlata”. Sarjaan ennakkoilmoittautuminen päättyy 14.1.2005.

Sarjan tiedotusta tullaan kauden mittaan hoitamaan suositun Ralli.net-internetsivuston kautta. Sarjan omilta sivuilta tullaan löytämään osakilpailutulokset, sarjatilanteet, kilpailuraportit, valokuvia ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa. Lisätietoa Pohjoisesta Rallin Eurosarjasta kertoo Jukka Karjalainen, p. 040-7469347.

Sarjan nettisivut: www.ralli.net/eurosarja

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla