Tammikuun viimeisenä viikonloppuna on jälleen aika startata moottorit ja lähteä tavoittelemaan legendaarisen Arctic Lapland Rallin voittoa. Vuoden tauon jälkeen kilpailunjohtajan paikalle on palannut ”Mr. Tunturiralli” Heikki Poranen.

Ensi vuonna EM-statusta rallilla ei ole koska kyseiset luokat eivät sovellu Suomeen tai Skandinaviaan. Huolimatta EM-arvosta luopumisesta kansainvälinen kiinnostus ei ole lakannut, ralli on edelleen kansainvälinen. Koska WRC-kalustolle tulee olemaan tammikuussa enemmän käyttömahdollisuuksia on myös kiinnostuneita ollut enemmän. Tulevaan Arctic Lapland Ralliin voi osallistua melkein millä tahansa kalustolla; kansainvälinen A- ja N-luokat, kansalliset vanhentuneet A-, N- ja, F-luokka ja Historic-luokat myös A- ja B-juniorit tullaan näkemään tammikuussa. Kauden ensimmäisessä SM-osakilpailussa tullaan jakamaan pisteet molemmilta päiviltä erikseen, niin että perjantaina keskeyttäneillä on mahdollisuus jatkaa rallia lauantaina.

Reitti on muotoutunut samantyyliseksi kuin ennen; kuljettajia odottaa seikkailu erikoiskokeelta erikoiskokeelle. Erikoiskokeita ajetaan 13 ja ne ovat pitkiä, entisiä legendaarisia pätkiä. Arctic Rallyssä on myös palattu kiertävään huoltoon lauantaipäivän osalta. Perjantaina huolto tulee olemaan Shell Teollisuustiellä. Lauantaina huollot ovat Rovaniemellä, Vanttauskoskella ja Kemijärvellä. Huoltoryhmiltä tiedusteltaessa 99 % piti kiertävää huoltoa parempana varsinkin talviaikaan koska kalusto on vaikea pitää lämpimänä koko päivää, joten näin on helpompi matkustaa huollosta toiseen. Tämän takia myös reitin pituus lyhenee 380 km mutta erikoiskoekilometrejä on muutama enemmän kuin viime vuonna.

Ennakkotutustuminen alkaa lauantaina jatkuen aivan kisan lähtötunnelmiin. Kaikille muille paitsi B-junioreille reitti on ennakkoon tutustuttavissa. Kaikki mahdollinen tieto kartoista aikatauluihin ja ilmoittautumislomakkeisiin löytyy www.arcticrally.fi – sivuilta. Ralliin ilmoittautuminen päättyy 10.1.2005.

Teksti: Arctic Lapland Rally tiedotus

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla