Uusimmat aiheet


Kouvolan Urheiluautoilijoiden ja Kouvolan Autourheilukerhon taival päättyi vuodenvaihteessa. Kouvolan Seudun Autourheilijat jatkaa perinteikkäiden seurojen työtä. Kaksi Kouvolalaista autourheiluseuraa siirtyi vuodenvaihteessa historiaan. Sekä Kouvolan UA että Kouvolan AUK saivat virallisen päätöksensä ja niiden toiminnat siirtyvät seurojen yhdistymisestä syntyneelle Kouvolan Seudun Autourheilijoille. Vuoden 2007 kilpailukalenterissa KSAU näkyy viiden tapahtuman järjestäjänä.

- Parasta, mitä vanhoista kerhoista siirtyy eteenpäin, ovat jäsenet, kokemus ja perinteet, sanoo KSAU:n puheenjohtaja Seija Koskela.

- Niillä viedään uuttakin kerhoa eteenpäin, lisää seurojen yhdistymisen parissa ahkeroinut Juha Ikonen.

Perinteet ulottuvat vuoteen 1967, Kouvolan AUK:n perustamiseen. Viisi vuotta myöhemmin pistettiin alulle Kouvolan UA, joka ehti viettää 35-vuotisjuhliaan juuri ennen joulua.

Yhdistymistä alettiin viedä eteenpäin noin vuosi sitten, jolloin Juha Ikonen aloitti selvitystyön molempien seurojen edustajien kanssa. KSAU:n perustava kokous pidettiin 30. toukokuuta 2006.

Jäsenten taholta ei ole kuulunut vastaväitteitä seurojen liitolle. Kouvolan AUK:ta luotsannut, nyt KSAU:n hallituksessa istuva Arto Arola kertoo, että jäsenistöä on informoitu yhdistymisestä kirjeitse ja jokainen voi harkita, haluaako toimia myös uudessa kerhossa.

Kouvolasta haluttiin pitää kiinni

Suunnitelmissa kiersi sellainenkin vaihtoehto, että vain toinen seura olisi lakkautettu. Autourheiluväki päätti kuitenkin startata tulevaisuuteen puhtaalta pöydältä.

Nimiehdotukset koottiin listalle, ja Kouvolan Seudun Autourheilijat sai suurimman kannatuksen. Kouvola piti säilyttää nimessä, onhan kaupunki seuran kotipaikka, mutta seutu-sana kuvaa vähän laajemmin seuran toimintaa – ja madaltaa ehkä kynnystä, jonka yli voi tulevaisuudessa astella muitakin alueella toimivia autourheilukerhoja.

Mutta miksi vanhojen ja vakaiden kerhojen piti yhdistyä? Juha Ikonen tarjoaa varsin vedenpitävää selitystä:

- Kun tekijät seuroissa vähenevät, yhdistymisellä saadaan enemmän tekijöitä saman katon alle.

Yhdistyneellä seuralla on nyt niin paljon lisenssin omistavia toimitsijoita, että väki ei pala loppuun kisajärjestelyissä.

- Toinen syy on päällekkäisyyksien väheneminen. Kerhotiloja on vähemmän, varainkeruu on helpompaa ja kilpailukalenteri selkeytyy. Kouvolalaisseurojen tapauksessa yksi jokamiesluokan kisa ja yksi sprinttikisa jää pois, toteaa Ikonen

Kilpailut ovat silti korkeaa tasoa: päätapahtumia ovat toukokuussa ajettava SRC-rallicrossin SM-osakilpailu, joka järjestetään yhdessä Valkealan UA:n kanssa, ja SM O.K. Auto-ralli heinäkuussa. Lisäksi ohjelmassa ovat toukokuussa autosuunnistuksen Kuusankosken Yöajo, kesäkuussa jokamiesluokan kilpailu ja elokuussa kansallinen rallisprint.

Historiallinen tilaisuus

KSAU:n ensimmäinen hallitus koostuu fifty-fifty KouUA:n ja KouAUK:n väestä.

- Se tarjosi hyvän pohjan. Kenellekään ei tule sellaista mieleen, että kallistuttaisiin jompaankumpaan suuntaan, Juha Ikonen sanoo.

Tasavertaista jakoa puoltavat muutkin syyt. Seija Koskela muistuttaa, että molemmilla seuroilla on ollut omat hyvät toimintatapansa, ja nyt on hyvä tilaisuus tutkailla erilaisia käytäntöjä ja valita niistä parhaat.

Seuraväki on ylpeä syntyneestä liitosta. Kerhojen avioituminen vaati roimasti paperityötä, mutta lopputulos on osapuolten ja myös autourheilun keskusliiton AKK:n mieleinen.

Kerhon yhteystiedot: www.ksau.fi email: ksau@ksau.fi

Kirjoittaja: Kari Huusari, Kouvolan Sanomien Freelancer toimittaja


Kirjaudu

Suosittelemme markkinoilla

Uusimmat markkinoilla