Turkulainen kruunasi tittelin tyylikkäällä voitolla

Jussi Pinomäki on rallicrossin 1A-divisioonan euroopanmestari. Pinomäki voitti Puolan osakilpailun sunnuntaina ja varmisti tittelin jo ennen kauden päätösosakilpailua Saksassa. Pinomäki oli jälleen ylivoimainen, sillä hän oli nopein aika-ajossa, ensimmäisessä ja toisessa alkuerässä, ja starttasi finaalissa paalupaikalta.

Pinomäelle olisi riittänyt viideskin sija mestaruuteen, mutta hän hoiti homman tyylikkäästi voittamalla koko kisan. Euroopanmestaruussarjan yhteispisteissä Renault Clio –kuski nosti saldonsa 167:ään. Puolassa kolmanneksi jäänyt Olivier Bossard on yhteispisteissä toisena (151p.), eikä voi enää turkulaista tavoittaa.

- Uskomaton juttu. Aivan huikea kausi ja vielä tämä voitto tähän kaiken huipuksi. Mestaruus varmistui. Olen sanaton, Pinomäki liikuttui.

Kauden kymmenessä jo ajetussa kisassa Pinomäki starttasi paalupaikalta peräti yhdeksässä ja voitti niistä seitsemän. Pinomäki ja hänen taustallaan oleva Set Promotion –yksityistalli ovat tehneet kympin arvoista työtä.

- Kaikki on onnistunut ja sujunut suunnitelmien mukaan. Koko tiimi on tehnyt uskomattoman työn. Auton vauhti on ollut ylivoimaista ja ajo-ominaisuudet kunnossa. Olen voinut luottaa auton kaikissa olosuhteissa, ja ajamisesta on todellakin päässyt nauttimaan. Tällaisella autolla ajaessa tuntuu siltä, että kuski on tainnut päästä tänä vuonna helpoimmalla, Pinomäki iloitsi.

- Erityisen hienolta tuntui, kun lajin suomalaislegenda Matti Alamäki soitti heti kisan jälkeen, ja onnitteli mestaruudesta ja kehui upeaa kautta. Mahtava homma sekin, Pinomäki fiilisteli.

Mestaruus on Pinomäelle uran kolmas rallicrossissa. 2004 ja 2005 hän voitti 2-divisioonan euroopanmestaruuden. Nyt kolmen vuoden projekti tehokkaammassa 1A-divisioonassa huipentui mestaruuteen. Jatkossa Pinomäki suuntaa katseensa jo kuninkuusluokkaan 1-divisioonaan ja sen lähes 600-hevosvoimaisiin nelivetoautoihin.

- Se on seuraava looginen askel. Työ sen saavuttamiseksi on jo aloitettu, mutta mitään varmaa ei ole vielä kerrottavana. Tavoite on ehdottomasti 1-divisioonassa ja kalustossa, jolla voi menestyä, Pinomäki sanoo.

Puolassa ajoi myös Marcus Grönholm. Ruotsalaistallin Fordilla 1-divisioonassa ajanut rallin maailmanmestari jäi kolmannessa rallicrosskokeilussaan C-finaaliin ja oli kokonaistuloksissa sijalla 12.

Teksti ja kuvat: Miiro Koivula


Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän