Jussi Pinomäki on raivaamassa tietään uransa kolmanteen rallicrossin euroopanmestaruuteen. Turkulainen on hallinnut divisioona 1A:n kilparatoja kesän ajan, ja johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ranskalaiseen Olivier Bossardiin (127p.-119p.). Kauden kahdeksasta kisassa Pinomäki on voittanut viisi ja startannut seitsemän kertaa finaaliin paalupaikalta. Pinomäen johto voisi olla enemmänkin, mutta kaksi kertaa rengasrikko on suistanut kärjessä ajaneen Renault Clio –kuskin ulos ykköspaikalta.

- Vauhdin puolesta kaikki on ok. Ajetaan ihan oma ajo, eikä mietitä nyt lainkaan muita. Jos kaikki onnistuu ja sujuu kuten pitäisi, ei ole mitään syytä, miksi en voisi taas voittaa, Pinomäki sanoo.

Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Tsekissä. Pinomäki ja hänen taustallaan toimiva Set Promotion –yksityistalli lähtee Tsekin ja siitä viikon päästä olevaan Puolan kilpailuun kirkkain tavoittein: EM-titteli on mahdollista varmistaa ennen lokakuista Saksan päätösviikonloppua.

- Tottakai tavoitteena on, että mestaruus varmistuisi ennen Saksan finaalikisaa. Saksa on aina arvaamaton paikka, eikä ratkaisua viitsisi sinne venyttää. Sillä asenteella mennään, että tämän turneen jälkeen titteli olisi varma, Pinomäki miettii.

- Tsekin rata on aika nopea, mutkat ovat ajettavia ja pääsuora on pitkä. Se on ehkä hyvä asia meidän autollekin. Tämä nykyinen auto oli ensimmäisen kerran käytössäni juuri viime vuonna Tsekissä, ja sen kisan silloin voitimme, Pinomäki sanoo.

Pinomäki on voittanut euroopanmestaruuden nykyistä 1A-divisioona miedommassa 2-divisioonassa vuosina 2004 ja 2005.

Teksti: Miiro Koivula

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla