Super Rallicross (SRC) –sarja on viimeistä osakilpailua vailla, kauden päätös kilpailu ajetaan Hyvinkään nopealla radalla 13.9.2008. Chic Speed –teamin Jari Kokko on hyvissä asetelmissa, sarjan johdossa, ennen päätöskilpailua. Päätöskilpailussa nähtänee huikea taistelu mestaruudesta Jarin ja Timo Pellisen välillä. 1. Jari Kokko, LemUA 80 pistettä
2. Timo Pellinen, SuonUA 69 pistettä
3. Mika Vaaranmaa, JaMoKe/UA 64 pistettä
Huomioitavaa on, että loppupisteisiin otetaan huomioon sarjan kuudesta osakilpailuista viiden kilpailun pisteet.

Joensuu 9.8.2008Hiukan kiire meinasi tulla Kauhajoen jäljiltä Joensuun osakilpailuun, mutta huolto porukka teki työtä lähes vuorotta ja auto saatiin kuin saatiinkin valmiiksi Joensuuhun. Toki perjantai vapaat harjoitukset jäivät väliin kun matkalla Joensuuhun poikettiin vielä keskisuomessa alustaa viimeistelemässä. Lauantaiaamuna taivas oli tasaisen harmaa ja vettä ripotteli jokseenkin runsaasti, vetinen ja märkä kisa siis tiedossa. Aamun harjoituksissa todettiin, että auton kunnostamisessa huolto oli tehnyt kiitettävää työtä ja auto toimi radalla moitteettomasti.

Ensimmäinen alkuerä jo osoitti, että radalla oli ajettava tarkasti, sillä liukasta oli ja Jarikin pyörähti menettäen aikaa ja antaen tasoitusta kanssakilpailijoille. Kaikki kolme alkuerää kun oli ajettu, oli paikka A-finaalin paalupaikalle tienattu. A-finaalissa kuitenkin Timo Pellinen otti voiton, Jarin ajaessa toiseksi. Jari vältti liukkaalla radalla turhia riskejä ottaen varmasti tärkeitä pisteitä kotiin. Tuloksena kilpailun jälkeen olikin SM-pistejohto, yhdellä pisteellä ennen Pellistä.

Oulu 23.8.2008
Toiseksi viimeiseen kilpailuun team lähti Ouluun, tavoitteena johto paikan säilyttäminen ja kausitavoitteessa (mitalisija) näin ollen pysyminen. Kilpailun alusviikon sää oli melko vaihteleva ja uhkana olikin, että taas ajetaan sateessa ja liukkaassa, mutta onneksi toisin kävi. Vielä perjantaina rata oli märkä ja pehmeä. Kilpailun järjestäjä tekikin viisaan päätöksen rataa säästääkseen, eikä perjantaina ajettu lainkaan vapaita harjoituksia. Kilpailupäivä valkenikin aurinkoisena ja kuivana, josta kaikki olivat enemmän kuin tyytyväisiä. Jo alkueristä alkaen Jari ja Volvo tekivät radalla tasaisen varmaa jälkeä ottaen selkeän voiton kaikissa alkueristä, lisäksi Jarin aika oli päivän nopein, josta saatiin myös yksi lisäpiste plakkariin. A-finaali menikin lähes näytöstyyliin, paalulta piikkiin ja ykkösenä maaliin. Mukavalta maistui palkintojen jaossa kun Jari oli podiumilla keskimmäisellä paikalla. Pistejohto kasvoi mukavasti, kun vielä Timo Pellinen pyörähteli finaalissa jääden kuudenneksi.

Katse kohti Hyvinkäätä…Kauden päätös osakilpailu ajetaan Hyvinkään nopealla radalla 13.9.2008. Asetelma kauden päätökseen lähtiessä on hyvä, pisteitä on kasassa 80 joten Timo Pellinen on ainoa kuljettaja jolla on mahdollisuudet nousta vielä ohi. Taistelusta Pellisen kanssa tuleekin tiukka viimeisessä osakilpailussa. Kausi huioentuu arvoisellaan tavalla, kun mitään mitaleja ei ole vielä ratkaistu. Toki tyytyväisenä saa todeta, että kaikista kauden aikana kokemistamme vastoinkäymisistä huolimatta olemme reilusti asetetussa tavoitteessa, eli mitalikannassa kiinni ja jo varmistanut sen.

Chic Speed -team
Jukka Niemelä

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla