Marko Jokinen hallitsi Peugeotillaan Divisioona 1-luokan kilpailua selkeästi Oulussa ajetussa viidennessä, kauden toiseksi viimeisessä rallicrossin SM-osakilpailussa. Jokinen voitti kaksi ensimmäistä alkueräkierrosta ja saattoi jättää kolmannen alkuerän ajamatta ja starttasi A-finaaliin paalulta. Toiseksi kiirehti Silvo Viitanen ja kolmanneksi Martti Simonen. Mestaruustaistelu Jokisen osalta hellitti hieman, kun hänen vierestään eturivistä A-finaaliin lähtenyt Jani Paasonen kärsi auton tekniikkamurheista ja oli vasta neljäs. Ennen Hyvinkään SM-finaalia(13.9.) Jokisen johtaa 88 pisteellään kymmenen pisteen erolla ennen Paasosta. Jaetulla kolmannella sijalla ovat Martti Simonen ja Silvo Viitanen 60 pisteillään.

18 vuoden jälkeen paluun rallicrossiin tehnyt 5-kertainen Euroopan mestari Matti Alamäki väläytti osaamistaan ja vauhtiaan johtaen C-finaalia päädyttyään siihen auton tekniikkamurheiden verottaessa eräaikoja. Alamäki nousi silti B-finaaliin, missä oli kolmas. Kumpikin tulos syntyi autolla, josta oli ohjaustehostin rikkoutunut. -Ohjaustehostin pimeni jo C-finaalin lähtöjärjestelyssä, mutta yllättävän hyvin pystyin varmistamaan nousun B-finaaliin ja yltämään sielläkin ilman tehostinta kolmanneksi. Olipa mahtava taas ajaa lajia, jota ihan oikeasti rakastan eniten kaikista ajamistani autourheilumuodoista. Nyt löytyi auton viat, jotka korjataan ja Hyvinkäällä räväytetään, hymyili iloinen mestari.

SRC-luokassa kärki kolmikko oli Jari-Pekka Kokko, Harri Kujala ja Mika Vaaranmaa. Vastaavat sijat Autokrossi-luokassa Ari Perkiömäelle, Toni Vainikalle ja Jari Järvenpäälle.

Kaikkien rallicrossin SM-luokkien osakilpailujen sijoitukset ovat niin ristissä, että jokaisen luokan mitalisti ratkeavat vasta Hyvinkäällä päätösosakilpailussa.

Teksti: Harri Pöntinen

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän