Jussi Pinomäki: ”Rata sopii hyvin meille”
Marcus Grönholm: ”Nyt voi olla vaikeampi voittaa”

Rallicrossin EM-sarjan Hollannin osakilpailussa suomalaispanokset ovat kovemmat kuin vuosiin. Jussi Pinomäki johtaa 1A-divisioonassa sarjaa ja tavoittelee mestaruutta, ja kuninkuusluokassa 1-divisioonassa on jälleen mukana rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm. Molemmilla suomalaisilla on palava halu menestyä. Pinomäki on voittanut kauden seitsemästä osakilpailusta jo peräti viisi ja ajanut kuudesti paalupaikalle. Turkulaisella Renault Clio –kuskilla on 17 pisteen (115 p. – 98 p.) johto pahimpaan kilpakumppaniinsa Olivier Bossardiin.

- Jatketaan siitä mihin viime viikonloppuna Belgiassa jäätiin. Hollannin rata on tuttu, ja se sopii hyvin autolle ja ajotyylilleni. Olimme tiimin kanssa testaamassa täällä jo ennen kauden alkua. Rata on asvalttipainotteinen, ja ajaminen muistuttaa rata-ajoa, Pinomäki tietää.

Hän aiemmin saavuttanut urallaan jo kaksi euroopanmestaruutta vuosina 2004 ja 2005, silloin miedommassa 2-divisioonassa. Nyt Pinomäellä on tukeva ote kolmannesta tittelistä.

- Voittamaan lähdetään tätäkin kilpailua, mutta tottakai se tärkein asia on olla aina Bossardin edellä olkoon sijoitus mikä tahansa, Pinomäki korostaa.

Marcus Grönholm palasi heinäkuussa tositoimiin ratin taa, kun hän ajoi ensimmäisen rallicrossin kisansa Ruotsissa. ”Rallieläkeläinen” löi muut lajispesialistit ällikällä, sillä hän tuli ja voitti koko EM-startin. Grönholm on sopinut kolmesta osakilpailusta ruotsalaistallin Ford Fiesta –autolla. Nelivetoisen turboajokin moottori kirnuaa lähes 600 hevosvoimaa.

- Nyt voi olla vaikeampi voittaa. Se Ruotsi taisi olla vain aloittelijan tuuria. Hauskaa se oli ja mukava taas päästä uudestaan vetämään. Ihan jees-meininkiä. Rataa en tunne nyt lainkaan, ja ensimmäisen kerran ajan autolla vasta vapaissa harjoituksissa, Grönholm sanoo.

Hollannin jälkeen Grönholm ajaa vielä Puolan osakilpailussa. Muita ajotehtäviä hän ei ole itselleen haalinut.

- Otetaan ihan rauhassa vaan. Ei ole tällä hetkellä mitään muita viritelmiä ajamisesta mihinkään suuntaan, Grönholm sanoo.

MTV3 MAX televisioi Hollannin osakilpailun finaalilähdöt suorana sunnuntaina 17.8. kello 16.15 alkaen.

Teksti: Miiro Koivula

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän