Rallicrossin euroopanmestaruutta tavoitteleva Jussi Pinomäki on levollisella mielellä. Turkulainen hankki alkukaudella 13 pisteen johdon rallicrossin EM-sarjan 1A-divisioonassa. Loppukauden viiden osakilpailun kiertue alkaa viikonloppuna Belgiassa. - Alkukausi sujui loistavasti. Kuudesta kilpailusta viisi paalupaikkaa ja neljä voittoa. Tästä on erittäin hyvä lähteä jatkamaan kautta eteenpäin, EM-titteliä jahtaava Pinomäki sanoo.

EM-sarjassa Pinomäen (95 p.) takana toisena on ranskalainen Citroen-kuljettaja Olivier Bossard (82 p.) ja kolmantena Skodalla ajava tsekki Zdenek Cermak (71 p.).

Belgian Maacmechelenin rata on Pinomäelle tuttu. Keväällä hän kävi ajamassa Belgian sarjan osakilpailun samalla radalla ja oli tuolloinkin voittoisa Renault Clio -autollaan.

- Opimme silloin paljon tästä radasta ja autostamme. Kaikki on etukäteen katsottuna kunnossa. Autoon on tehty pientä hienosäätöä lähinnä voimansiirron alueelle. Muuten ei ole ollut suurta tarvetta muutoksille. Alkukausi osoitti, että auton ja kuskin vauhti riittää nyt, ja tiimi toimii hienosti kaikissa olosuhteissa, yksityistalli Set Promotionin kanssa EM-sarjassa operoiva Pinomäki korostaa.

Nyt tavoitteena on pitää pahimmat kilpakumppanit EM-sarjassa takana. Paikallisia kuljettajia on lähtölistassa paljon, mutta heidän suorituksensa eivät Pinomäkeä kiinnosta.

- Mestaruustaistelu on kolmen kauppa. Tärkeintä on olla aina Bossardin ja Cermakin edellä. Ainoa mikä hieman mietityttää, on sää. Keli tuntuu nyt vaihtuvan kuivasta sateeksi todella nopeasti, Pinomäki pohtii.

Belgian kilpailun jälkeen rallicrosskaravaani matkaa Hollantiin, jossa ajetaan heti seuraavana viikonloppuna.

- Nämä kaksi kisaa näyttävät suuntaa EM-taistelussa. Olen johdossa, ja siksi takaa-ajettu, Pinomäki muistuttaa.


Teksti: Miiro Koivula

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla