Kouvola on saanut kuluneen vuoden aikana osakseen autourheilua sen huipputasolla jo useaan kertaan, kun paikkakunnalla on järjestetty rallicrossin EM- kandidaattikilpailu, jossa mukana nähtiin kansainvälisyyttä ja esimakua siitä, mitä rallicross on Euroopassa. Vajaa kaksi viikkoa sitten Kouvolassa ajettiin, SM- ralli, johon Daniel Sordo toi mukaan MM-sarjan kalustollaan kansainvälisyyttä. Seuraavaksi Kouvolan valtaa Suomen Rallisprint specialistit, Suomen kovimmilla rallicross kuljettajien vahvistuksella.

Future Rallisprintsarjan kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina 26.7 Tykkimäessä ja mukaan on ilmoittautunut huikeat 129 kilpailijaa. Turboahdettujen nelivetoisten luokkaan on ilmoittautunut mukaan sarjan ulkopuolisina kilpailijoina Suomalaisen rallicrossin ykkös-divisioonan kaksi kovinta kilpailijaa, kun mukana nähdään Valkealan Atro Määttä ja Vantaan Silvo Viitanen. Vaikka kummankin autot kehittävät tehoa yli 550 hevosvoimaa ja autot on rakennettu huipputeknisesti on varmaa, että kilpailussa mukana olevat Suomen kovimmat asfalttirallisprint specialistit lyövät kapuloita rattaisiin ja puolustavat omaa osaamistaan sekä menestystään viimeiseen asti. Futuresarjan pistejohdossa oleva Raahen Antti Niemi on näyttänyt kuluneen kauden aikana Mitsubishillään, että hänen voittaminen on vaikeaa jopa rallisprintin moninkertaiselle Suomenmestarille Kellokosken Tomi Hallialle. Vaikka Niemen auto on tällä hetkellä tehollisesti kuin muutenkin erittäin kovassa iskussa, on jännittävää nähdä, ketä juhlitaan lauantaina Tykkimäessä voittajana. Rallicross kuljettajat Määttä ja Viitanen tulevat varmasti tekemään kaikkensa päihittääkseen muut nelivetoiset. Jos Viitasta ja Määttää on yhtään tunteminen, niin on varmaa, että kummankin leirissä uskotaan jo nyt varmaan voittoon.
Futuresarjan sarjaorganisaattori Kari Tasongon mielestä Määttä ja Viitanen tulevat taistelemaan sijoista kolme - viisi, koska rallisprint-taiturit osaavat kuitenkin sellaisia asioita niin ajamisestaan kuin autonsa säädöistä, jotka eroavat rallicrossista melkoisen paljon. Rallicross kuljettajat saivat vielä EM- kandidaattikilpailun yhteydessä kokea yllätyksen, kun Vantaan Harri Arola talutti viivalle rallisprint Mitsubishin ja voitti koko kilpailun, joten nyt on Määtällä ja Viitasella revanssin paikkaa näyttää osaamistaan. Arola on ajanut kauden kaikissa asfalttirallisprint kilpailuissa tänä vuonna hyvin ja pystynyt haastamaan niin Antti Niemeä kuin Tomi Halliaakin useasti. Yleiskilpailun kärkikymmenikköön tulee oman osansa sanomaan myös jääradan moninkertainen Suomenmestari Kuopion Matti Santti, joka on aina mustahevonen kaikissa olosuhteissa. Toinen Kuopiolainen Mika Kosunen, jonka pieni Mitsubishi Colt voi hyvinkin sopia erinomaisesti Tykkimäen vaativalle radalle sekä Keski-Karjalan Tapio Lauronen, joka on usein pystynyt näyttämään, että onnistuessaan hän on vastus kenelle tahansa. Futuresarjan päällikkö Kari Tasanko taluttaa viivalle Suomen uusimman ja ehkä jopa tehokkaimman rallisprinttiin erityisesti rakennetun Mitsubishi Evo ysin ja kun Tykkimäen rata on Tasangolle mieleinen sekä tuttu entuudestaan, voidaan häneltäkin odottaa todellista yllätystä.

Future rallisprintsarjan Tykkimäen osakilpailu tulee siis varmasti olemaan kauden jännittävin ja kovatasoisin, kuin yksikään toinen rallisprint kilpailu Suomessa pitkään aikaan, joten kun säänhaltiatkin ovat luvanneet helteistä päivää, kannattaa ottaa koko perhe mukaan ja lähteä lauantaina Kouvolaan seuraamaan rallisprint kilpailutapahtumaa. Kilpailureitti kulkee Tykkimäen rallicross radan- sekä lähistön teollisuusalueella, joten hienoja katselupaikkoja löytyy melkoisesti. Kilpailun jännittävyyttä ja erikoisuutta tulee lisäämään 400 metriä kilpailun lähdöstä oleva n,150m hiekkaosuus, joka ei varmasti kaikkia kuljettajia miellytä, mutta toisaalta tilanne on kaikille sama, joten tuskinpa tuo ajamista tulee haittaamaan, toteaa sarjaorganisaattori Kari Tasanko.

Kirjoitti: RallimaxSuosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän