Rallicrossin EM-sarjan Ruotsin osakilpailu oli Jussi Pinomäen suurta näytöstä. Turkulaiskuski ajoi Renault Cliollaan jo kauden neljännen voittonsa ja teki sen jälleen tyylikkäästi paalupaikalta. Samalla Pinomäki nousi EM-sarjan 1A-divisioonassa 14 pisteen johtoon. - Vauhti oli jälleen kohdallaan, ja kahden alkuerävoiton jälkeen asetelma finaaliin oli kunnossa. Voitto tuli, mutta ei mitenkään helpolla. Lisälenkin kanssa piti vähän taktikoida, ja se onnistui täydellisesti, Pinomäki iloitsi.

Höljesin radalla vietettiin melkoista suomalaisjuhlaa, kun ensimmäistä rallicrosskisaansa ajanut Marcus Grönholm pöllytti lajin erikoismiehet voittamalla ykkösdivisioonan kuninkuusluokan kisan.

Jo ennen Ruotsin kisaa Pinomäki tiesi, että nyt olisi tärkeää onnistua. Nyt pistetilanne kuuden osakilpailun jälkeen on suosiollinen suomalaiselle. Olivier Bossard jäi Ruotsissakin taakse, ja kokonaispisteissä etu on Pinomäellä 95-81.

- Viisi kisaa on jäljellä, ja euroopanmestaruus tavoitteena. Hyvältä näyttää, mutta yhtään ei saa laakereillaan nyt levätä. Mitään ei olla vielä saavutettu. Loppukaudella olen haastettu ja se ketä muut ajavat takaa, ja haastajan rooli on joskus helpompi. Yleensä loppukausi on kuitenkin ollut minulle vielä alkukautta parempi, Pinomäki laski.

EM-kausi jatkuu Belgiassa elokuun toisena viikonloppuna.

Teksti: Miiro Koivula

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän