Jussi Pinomäki voitti rallicrossin EM-sarjan osakilpailun Unkarissa. Turkulainen saavutti kahden alkuerän voiton turvin finaalilähdön paalupaikan, ja ajoi ykkösruudusta tyylikkääseen 1A-divisioonan voittoon. Pinomäki on nyt voittanut Renault Cliollaan kauden kolmesta kilpailusta kaksi. - Mahtava viikonloppu. Kaikki toimi hienosti. Voitto saattoi näyttää ylivoimaiselta, ja kyllä ihan täysillä vedin loppuun asti. En oikein nähnyt miten kaukana muut ovat. Nyt ollaan taas takaisin mestaruustaistelussa Ranskan pettymyksen jälkeen, Pinomäki iloitsi.

Pinomäki kavensi voitollaan ranskalaisen Oliver Bossardin piste-etumatkaa. Bossard jäi Unkarin vaativalla radalla B-finaaliin. Nyt kaksikon ero enää kahdeksan pistettä: Bossard 48, Pinomäki 40. Lisäksi kun EM-sarjassa kilpailija voi jättää alkukauden kuudesta kisasta huonoimman tuloksen pois, on Pinomäen nettopistesaldo toistaiseksi parempi.


- Menestyminen Unkarissa antoi lisää uskoa tuleviin kisoihin. Tämä oli vaikea rata, sillä toinen puoli oli hidas ja tekninen, ja toinen puoli taas todella nopea. Automme toimi molemmilla osa-alueilla, ja olipa rata jatkossa millainen vain, tällä autolla kyllä pärjää. Fiilis on erittäin luottavainen, Pinomäki sanoi.

1-divisioonan kilpailu voitti Ruotsin Kenneth Hansen, ja se oli 13-kertaiselle euroopanmestarille kauden avausvoitto. Samalla hän siirtyi nelivetoluokan EM-pistejohtoon.

EM-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Itävallassa.

Teksti: Miiro Koivula

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän