Iltalehti ralliuutiset

Iltalehden 20 tuoreinta uutista - Ralli
 1. Jari-Matti Latvalaa ei nähdä MM-ralleissa 2020, mutta tähtäin on vahvasti tulevissa vuosissa. Tälle vuodelle ilman tallipaikkaa rallin MM-sarjaan jäänyt Jari-Matti Latvala on paljastanut tulevaisuuden suunnitelmansa. Suomalainen kertoi DirtFish-rallisivustolle, että tämä kausi on hänen osaltaan ohi, ja veteraani tavoittelee vakituista kuljettajapestiä vasta vuodelle 2022.
 2. Kalle Rovanperän suosikkiralliauto on hänen isänsä ajama. Kalle Rovanperän isä Harri Rovanperä ajoi 2000-luvun alkuvuosina neljä kautta Peugeotin WRC-tallissa. Kolmella ensimmäisellä kaudella käytössä ollut Peugeot 206 WRC-auto on jäänyt myös Kalle Rovanperän mieleen lähtemättömällä tavalla.
 3. Andreas Mikkelsen valittiin Pirellin testikuljettajaksi. Ensi vuonna rallin MM-sarjan pääasialliseksi rengasvalmistajaksi palaava Pirelli on pestannut testikuskikseen norjalaisen Andreas Mikkelsenin. – Andreas on kokenut kuljettaja, joka on tunnettu ammattimaisuudestaan ja tuntemuksistaan renkaisiin, kertoi Pirellin rallijohtaja Terenezio Testoni MM-sarjan nettisivuilla.
 4. Juha Kankkunen ja Lehtonen Motorsport setvivät oikeudessa Niko Kankkusen kilpailukauden maksuja. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on torstaina antamassaan tuomiossa määrännyt ex-rallikuski Juha Kankkusen maksamaan Lehtonen Motorsport Oy:lle sopimukseen perustuvia saatavia yhteensä 35 677 euroa. Muilta osin Lehtonen Motorsportin (LMS) vaatimukset hylättiin. LMS vaati lähes 90 000 euron summaa sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista.
 5. Jani Paasonen on päässyt jo testaamaan uuden ajan teknologiaa. Viime vuonna rallin MM-sarjasta takavuosilta tuttu Jani Paasonen haki vielä tuntumaa, tänä vuonna uusi aluevaltaus rallicrossin MM-sarjassa on tarkoitus viedä loppuun asti. – Jos Niclas Grönholm kertoo ajavansa mestaruudesta, niin minä sanon sitten lähteväni haastamaan, Paasonen toteaa leveän virnistyksen kera.
 6. Kolmannen polven autourheilija haluaa kruunata itsensä rallicrossin maailmanmestariksi. Turha sitä on enää märehtiä. Silti Niclas Grönholm myöntää viime kauden pettymyksen kalvavan edelleen mieltä ajoittain. – Aina kun asia nostetaan esille, niin kyllähän se vähän ärsyttää. Mutta jossittelu on turhaa, olen päässyt asiasta ylitse. Nyt on uusi vuosi ja puhdas pöytä, Grönholm toteaa.
 7. Kisat ajetaan tyhjille katsomoille, jotta kenellekään ei tuoteta pettymystä pahimman skenaarion toteutuessa. Suomessa ajetaan elokuussa rallicrossin MM-sarjaa, kuuden vuoden tauon jälkeen. Kouvolassa ajettavana kisaviikonloppuna pisteitä jaetaan poikkeuksellisesti kahdessa kilpailussa. Uudessa kisakalenterissa Suomi on toinen kisaisäntä ja yksi kolmesta, jossa ajetaan kaksi osakilpailua. Yhteensä kisapaikkoja on kahdeksan ja osakilpailuja 11.
 8. Andreas Mikkelsen on valmis kaivamaan kuvetta saadakseen jalkansa WRC-tallien ovien väliin. Andreas Mikkelsen ei ole luovuttanut unelmaansa tehdasajopaikan saavuttamiseksi rallin MM-sarjassa. Norjalainen kertoo olevansa valmis jopa maksamaan saadakseen alleen huippukaluston automerkin tuella. Mikkelsen, 30, oli osa Volkswagenin tehdastiimin kuljettajakokoonpanoa 2013–2016. Kun saksalaismerkki vetäytyi sarjasta dieselgaten jälkimainingeissa, on Mikkelsen pomppinut automerkiltä toiselle.
 9. Yhtiön liikevoittoprosentti kasvoi. Tommi Mäkinen Racing Oy:llä pyyhkii hyvin. Tuoreen tilinpäätöksen mukaan rallilegenda Tommi Mäkisen omistaman yhtiön liikevaihto oli 47,3 miljoonaa euroa vuonna 2019. Liikevaihto laski edellisvuodesta hieman alle 21 prosenttia, mutta liikevoittoprosentti kasvoi. Viivan alle jäi liikevoittoa yhteensä noin 3,8 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 voittoa tuli hieman päälle 4,5 miljoonaa.
 10. Kilpailu tullaan ajamaan 29.–30. elokuuta. Rallicrossin maailmanmestaruussarja palaa Suomeen ensimmäistä kertaa vuoden 2014 jälkeen. Kansainvälinen autoliitto, FIA kertoi aiemmin viikolla, että osakilpailu tullaan ajamaan Kouvolassa 29.–30. elokuuta.
 11. Portugalin rallissa 1986 osattiin pelätä pahinta – ja se tapahtui. Hirvittävä onnettomuus vaati neljä kuolonuhria. Markku Alén astui oma-aloitteisesti portugalilaismedian eteen pari päivää ennen vuoden 1986 MM-sarjan kolmannen osakilpailun käynnistymistä. Lancia-tähdellä oli selvä ja tärkeä viesti: pysykää pois tieltä! Portugalin rallin yleisönsuosio oli kasvanut räjähdysmäisesti edellisinä vuosina, eivätkä valtavat katsojamäärät yksinkertaisesti enää mahtuneet kaikkien erikoiskokeiden varrelle.
 12. Jean Todt puhui aiheesta FIA:n konferenssissa. Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt vihjaa rallin MM-sarjan palaavan tositoimiin syksyllä. Autoliiton järjestämässä konferenssissa videoyhteyden välityksellä puhunut Todt, 74, kertasi moottoriurheilun palaamista takaisin tositoimiin kuukausien tauon jälkeen. Ensimmäisen F1-kisan järjestäminen heinäkuun alussa on ollut jo pidemmän aikaa tiedossa, mutta rallin MM-sarjan osalta kauden jatkuminen on ollut epäselvää.
 13. Kuusinkertainen maailmanmestari aikoi lopettaa, mutta päätöksen pyörtäminen näyttää todennäköiseltä. Toyota haluaa pitää Sebastien Ogierin, 36, tallissaan. Tallipomo Tommi Mäkinen tekee DirtFishin haastattelussa selväksi haluavansa kuusinkertaiselle rallin maailmanmestarille sopimuksen myös kaudelle 2021. Sopimusneuvotteluiden on määrä alkaa Toyotan testeissä jo tällä viikolla.
 14. Sora sai kyytiä aurinkoisessa metsämaastossa, kun Kalle Rovanperä palasi hommiin. Liki kolme kuukautta ajamatta ollut Kalle Rovanperä pääsi pitkän odotuksen jälkeen takaisin Toyotan WRC-tykin puikkoihin. Edellisen kerran Rovanperä oli ajanut ralliautolla maaliskuun Meksikon rallissa, jonka jälkeen MM-sarja on ollut koronaviruksesta johtuvalla tauolla.
 15. Toyota on luopunut ensi kaudeksi kehitetystä uudesta WRC-autostaan, uutisoi DirtFish-sivusto. Toyota käynnistelee ralliohjelmaansa koronaviruksen jälkeen. Keski-Suomen soratiet pöllyävät tulevalla viikolla urakalla. DirtFish-sivuston mukan tallin kaikki WRC-kuljettajat, Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä testaavat kukin vuorollaan Yaris WRC -autoa.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu