Jo vuosien ajan Helsingin Sanomien autosivujen lukijoita hauskuuttaneet Kimmo Taskisen autokuvat julkaistaan ensi kertaa kirjana. Saatesanat tähän visuaalisesta ilmaisusta, valokuvauksesta ja autoista kiinnostuneiden toivekirjaan on kirjoittanut kirjailija Kari Hotakainen.

Alppimaisemia, tammikujia ja auringossa kiilteleviä vanteita? Ei, vaan absurdeja tilanteita, joissa autot seikkailevat milloin Kansallisoopperan lavastamossa, milloin kanalassa tai patsaspuistossa. Satakunta Kimmo Taskisen hienoa ja hämmentävää autokuvaa on nyt koottu yksiin kansiin.

Helsingin Sanomien autosivuille vuodesta 1995 kuvannut Taskinen ei perinteisessä mielessä ole automies ollenkaan. Siksi hänen kuvansa ovat poikkeuksellisia, ja aina "mieluummin mielipuolisia kuin itsestään selviä". Taskinen kertoo jokaisen otoksen kohdalla, miten tilanteeseen on päädytty ja miten kuva on syntynyt.

Lopputuloksena on valokuvakirja täynnä vangitsevia tunnelmia ja kiehtovia tarinoita. Kuten kirjailija Kari Hotakainen saatesanoissaan kirjoittaa:

"Valokuvaaja Kimmo Taskinen kääntää asian päälaelleen. Hänen kuvansa vievät huomion pois autosta, ja mitä tapahtuu: autoon kiinnittää vielä enemmän huomiota. Katsojan silmässä se paradoksi toteutuu. Mazda on pysäköity järven jäälle, vieressä istuu pilkkijä, kaikki hyvin. Ja ei kuitenkaan. Jäähän poratusta reiästä kurkistaa sukeltaja. Mihin tässä pitäisi kiinnittää huomio, autoon vai sukeltajaan? Kumpaankin. Ja maailmaan, joka on samalla kertaa aivan tavallinen ja unenomainen, realistinen ja surrealistinen."

Helsingin Sanomien julkaisema Toisenlaisia autokuvia on myynnissä Mediakulmassa Sanomatalossa (Elielinaukio 1, Helsinki), Helsingin Sanomien verkkokaupassa HS.fi/kauppa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa viikosta 43 alkaen.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu