MotoGP-testiajot ajetaan KymiRingillä 19.-20. elokuuta. Kuva: Lukasz Swiderek / www.photoPSP.com

Elokuun kolmantena viikonloppuna vietetään Lahden seudulla todellista moottoriurheilun superviikonloppua.

Moottoriurheilusta tulee ensimmäisenä mieleen kumin käry ja moottorin jylinä. Elokuun puolessa välissä se on paljon enemmän! Vajaan viikon aikana Vierumäellä, Nastolassa ja Iitissä järjestetään kolme kansainvälistä moottoriurheiluteemaista tapahtumaa.

Tapahtumien trion aloittaa maailman ensimmäinen moottoriurheilun kattojärjestöjen, FIMin ja FIAn, naiskomissioiden yhdessä järjestämä moottoriurheilukongressi. Kongressi järjestetään Vierumäellä 17.-18. elokuuta, ja mukana on urheilijoita, urheilujohtajia, valmentajia ja taustavaikuttajat meiltä ja maailmalta. Mielenkiintoisesta puhujalistasta löytyy mm. maailmankuuluja kilpailijoita, kuten MotoGP:n MM-sarjassa Moto3-luokassa kisannut espanjalainen Maria Herrera, joka kisaa nyt uudessa MotoE-sarjassa mm. Niki Tuulin kanssa, Kimi Räikkösen testikuljettajana Alfa Romeo Racingillä ajava Tatiana Caldron, naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan osakilpailuvoittoon ajanut Emma Kimiläinen sekä ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju, joka kertoo oman uskomattoman tarinansa.

F1-maailmanmestari Sebastian Vettelin ex-kuntovalmentaja ja mm. Krista Pärmäkosken valmentajana nykyisin toimiva Tommi Pärmäkoski sekä naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen tuovat kongressiin valmennustietoutta ja -neuvoja. Niina Toroi ja Emma Terho tuovat tapahtumaan Olympiakomitean näkökulman naisten asemasta ja roolista urheilumaailmassa.

– Nyt todella tehdään historiaa isolla kädellä! On mahtavaa, että juuri Suomi on se paikka, jossa FIM ja FIA aloittavat konkreettisen yhteistyön. Huikea porukka kokoontuu elokuussa Vierumäelle keskustelemaan päivän polttavista aiheista niin urheilussa, moottoriurheilussa kuin naisjohtamisessakin, iloitsee Nita Korhonen, FIMin naiskomission puheenjohtaja.

Lisätietoa puhujista, ohjelmasta sekä ilmoittautumislinkki: http://www.fim-women.com/women-in-motorsports-world-conference

Moottoriurheiluteemassa ollaan myös Nastolassa, jossa sunnuntaina 18. elokuuta järjestetään Valtteri Bottas Duathlon. Nastolalaislähtöisen, Mercedeksen F1-tiimissä ajavan Valtteri Bottaksen nimikkotapahtuma kerää Liikuntakeskus Pajulahteen jo kolmannen kerran kaiken ikäisiä osallistujia ja kannustajia sekä läheltä että kaukaa.

– Oma elämäntyylini on urheilullinen ja olen iso urheilufani. Lajiksi valikoitui maastoduathlon ja kisapaikaksi halusin ehdottomasti kotipaikkani Nastolan, kertoi Bottas tapahtuman lanseeraustilaisuudessa.

Lisätietoa Valtteri Bottas Duathlonista: https://www.valtteribottasduathlon.com/

Kirsikkana kakun päällä järjestetään Iitin upouudella KymiRingillä MotoGP-testiajot maanantaina ja tiistaina 19.-20. elokuuta. Testiajot pohjustavat ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailua, joka järjestetään KymiRingillä ensi vuonna. Kaksi päivää kestäviin testiajoihin osallistuvat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä, mukana myös Mika Kallio ja Niki Tuuli. Kallio keskityy testaamaan KTM:n tehdaspyörää kun taas Tuuli pääsee ajamaan omat jälkensä rataan näytöskierroksilla.

Kaksipäiväiset testiajot on ensimmäinen ratatapahtuma uudella, suurta kansainvälistä kiinnostusta herättäneellä moottoriradalla, ja se kerää mediaa, yleisöä ja tiimiväkeä tuhatmäärin meiltä ja muualta.

– Suomen GP:n saaminen on ollut monen mutkan takana, joten kun tällainen GP-sirkus Suomeen rantautuu, niin se tulee olemaan hieno virstanpylväs. Tämän eteen on varmasti tehty niin paljon töitä. Totta kai kilpaileminen kotiyleisön edessä on jokaisen unelma, toteaa Kallio KymiRingin tiedotteessa.

Lisätietoa testiajoista: https://www.kymiring.fi/motogp/

Teksti: Lahti Region tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu