Kansainvälisten moottoriurheilun kattojärjestöjen, FIM:n ja FIAn, naiskomissiot järjestävät tänä vuonna kaikkien aikojen ensimmäisen yhteisen moottoriurheilukongressin. Kongressi järjestetään Vierumäellä 17.-18. elokuuta.

Kongressin lavalla nähdään ja kuullaan alansa huippuja ympäri maailman. Jo nyt esiintyjälistalla ovat mm.

Maria Herrera (ESP), Shelina Moreda (USA), Midori Moriwaki (JPN), Sandra Gomez (ESP) ja Kirsten Landman (RSA).

Paitsi kansainvälisiä asiantuntijoita, nähdään kongressissa myös suomalaisia huippuosaajia. Valmentaja Tommi Pärmäkoski kertoo, mitä treenaaminen huipputasolla vaatii ja rata-autoilija Emma Kimiläinen kertoo uudesta naisille suunnatusta W Series -formulasarjasta. Ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju kertoo oman uskomattoman tarinansa ja Niina Toroi ja Emma Terho tuovat lavalle Olympiakomitean näkökulman naisten asemasta ja roolista urheilumaailmassa.

Yhteensä kongressissa kuullaan yli 30 puhujaa. Lisäksi ohjelmassa on paljon keskusteluja, kohtaamisia ja verkostoitumista.

Kongressin kotisivut, jossa mm. lisätietoja puhujista sekä ohjelmasta, löytyvät osoitteesta http://www.fim-women.com/women-in-motorsports-world-conference

Nita Korhonen

Nita Korhonen, Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n naiskomission puheenjohtaja:

“Olemme jo jonkin aikaa keskustelleet Michèlen (Mouton) kanssa yhteisen tapahtuman järjestämisestä. Nyt meillä on siihen täydellinen mahdollisuus, iso kiitos tästä Visit Lahdelle ja muille paikallisille kumppaneille. Kongressi järjestetään juuri KymiRingin MotoGP -testiajojen alla Vierumäen erinomaisissa puitteissa. Uskon, että kongressin puhujat ja heidän tarinansa inspiroivat ja valloittavat yleisön. Lisäksi olen varma, että osallistujat saavat konkreettisia vastauksia heitä kiinnostaviin ja ehkä askarruttaviinkin kysymyksiin.”

Michèle Mouton

Michèle Mouton, Kansainvälisen Autoliitto FIAn naiskomission puheenjohtaja:

“Olemme tehneet FIM:n naiskomission kanssa yhteistyötä siitä lähtien, kun FIAn naiskomissio perustettiin, ja jo tähän mennessä olemme huomanneet, että yhdessä saamme aikaan enemmän. Olemme innolla mukana maailman ensimmäisen naisten yhteisen moottoriurheilukongressin järjestelyissä ja olen vakuuttunut siitä, että yhdessä voimme toimia niin, että saamme entistä enemmän naisia mukaan niin kaksi- kuin nelipyöräisiin moottoriurheilulajeihin.” 

Raija Forsman, Lahti Regionin toimitusjohtaja:

“Suomessa on useita maailmalla menestyneitä naiskuljettajia, mm. maailman nopein nainen Anita Mäkelä. Lisäksi suomalaisilla on upean ammattitaitoinen edustus molempien kansainvälisten liittojen naiskomissioissa, onhan Nita (Korhonen) FIM:in naiskomission puheenjohtaja ja Tiina (Lehmonen) on puolestaan toiminut FIAn naiskomissiossa jo vuosia. Tämä kaikki ja Lahden seutu luovat hienon pohjan tulevalle kongressille. Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että Suomi ja Vierumäki valikoitui tämän historiallisen kongressin pitopaikaksi!”

Women in Motorsports Conference, 17.-18.8.2019, Vierumäki

Teksti: Anu Haapalainen

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu