Kuva: Mobilistin arkisto.

Yksi tulevan viikonlopun Classic Motorshown Urheiluautoteemaosaston tähdistä on Ferrari 250 GTE.

Ferrari 250 GTE oli tuotannossa 1959-1963 ja niitä valmistettiin sinä aikana 950 kappaletta. Ferrarin mittapuilla kyseessä oli tuolloin ennenkuulumaton suosio, ja autoista ainakin pari löysi tiensä myös Suomeen.

Vaikka urheiluautoja oli nähty aiemminkin täällä, teki tämä Ferrarin malli suomalaista autohistoriaa. Ferrareita ei nimittäin aiemmin oltu maassamme nähty muualla kuin autokilpailuissa, joten tämä kyseinen malli oli ensimmäinen katukäyttöön Suomeen hankittu Ferrari.

Ferrari 250 GTE:ssä oli aikanaan kunnioitusta herättänyt tekniikka. Kevytmetallinen V12-moottori, jota ruokki 3 Weberin kaksikurkuista kaasutinta, levyjarrut kaikissa pyörissä ja nopeusmittarissa lukemia aina 300 km/h asti!

Ja mikä auto se olikaan ajossa.

– Kaarreominaisuudet ovat parhaat, mitä milloinkaan olemme tavanneet, istuma-asento ja tuki ihanteelliset, kiihdytettäessä Ferrari lähtee kuin imemällä ja myös jarrut ovat kovan kehumisen arvoiset, Tekniikan Maailman Jussi Juurikkala hehkutti vuonna 1961.

Classic Motorshown Urheiluautoteema pitää sisällään yli 30 mielenkiintoista urheiluautoa, jotka yhdessä kuvaavat urheiluautojen monimuotoisuutta Suomessa. Mukaan mahtuu autoja Honda S800:sta BMW M1:seen ja MG TA Midgetistä Maseratiin.

Teemaosaston lisäksi muilla osastoilla on esillä harvinaisia urheiluautoja. Yhtenä helmistä mainittakoon Finnish Jaguar Drivers Club Ry:n osastolle tuleva SS Jaguar 100, joita auton valmistaja SS Cars Ltd of Coventry teki vuosina 1936-1941 yhteensä 314 kappaletta.

Classic Motorshow 2019

Paikka:
Lahden Urheilu- ja messukeskus
Salpausselänkatu 7
15110 Lahti

Aukioloajat:
Lauantai 4.5.2019 klo 9–17
Sunnuntai 5.5.2019 klo 10–17

Liput:
19 € / päivä (sis. alv 10 %)
Alle 12-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.
Lippuja on ostettavissa sekä käteisellä että pankki- ja luottokorteilla (Visa/Mastercard) lipunmyyntipisteestä messukeskukseen saavuttaessa.

Ennakkoon:
Lippuja on saatavissa myös ennakkoon Tiketistä (www.tiketti.fi).
Päivälipun hinta Tiketissä on 19 euroa + lipputyyppikohtaiset toimituskulut, alkaen 2,50 euroa.

Teksti: Classic Motorshow Viestintä

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu