Jaguar xk120 vm. 1953 on yksi uuden Classic Car Show’n helmistä! Kuva: Classic Car Show.

Helsingin Messukeskuksen iso ykköshalli on tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän Classic Car Show´n näyttämönä. Halli täyttyy klassikkoautoista monelta eri vuosikymmeneltä.

Klassikot ja vintage-kilpurit ovat näyttelyn parasta antia. Näyttelyosiolle on ollut tilaus, johon nyt vastataan. Samalla näyttelykokonaisuus saa lisää sisältöä näyttelykävijälle.

Yhtenä näyttelyn helmistä komeilee vuoden 1953 Jaguar xk120. Auton omistaa Tapio Laaksonen. Kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla varustettu 3,4 litran Jaguarin xk6-rivikutonen kahdella SU-kaasuttajalla. Tehoja autossa on noin 200 hv. Tämän auton sylinterikansi on entisöinnin yhteydessä muokattu toimimaan lyijyttömällä bensalla. Auto on valmistunut tehtaalta 29.04.1953 ja toimitettu USA:han suoraan asiakkaalle. Auto on tullut 90-luvun alussa Suomeen ihan raatona ja sen entisöinti on aloitettu Turussa 1995. Jaguar on museokatsastettu vuonna 1997 ja siitä lähtien ollut Laaksosen omistuksessa.

Yksityiskohtana mainittakoon, että autossa ovat kaikki sisustan puuosat edelleen alkuperäiset.

Kyseinen automalli oli aikanaan ensimmäinen sarjatuotantomalli, jonka huippunopeus oli yli 200 km/h. Jaguar xk120 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1948 Lontoon autonäyttelyssä.

Amerikkalaisia autokaunottaria esittelevä American Car Show -näyttely on vuosien saatossa laajentunut pienen piirin harrastetapahtumasta Suomen suurimmaksi alan harrastajien ja koko perheen pääsiäistapahtumaksi. Ensimmäinen American Car Show autonäyttely järjestettiin Tikkurilan Jäähallissa v. 1978, joten vuoden 2019 näyttely on 42. näyttely.

American Car Show järjestetään 19.-21. huhtikuuta.

Viime vuoden näyttelytunnelmia YouTubessa

American Car Show verkossa:

www.fhra.fi

www.facebook.com/fhrary

www.facebook.com/americancarshow

http://instagram.com/fhrary/

www.instagram.com/americancarshow_official

Teksti: American Car Show -tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

Kirjaudu