Motocrossin SM-kausi käynnistyy viikonloppuna Sipoosta. Kuva: SM-motocross tiedotus

Suomessa käynnistetään viikonloppuna motocrossin SM-kausi Sipoosta ja Future Cup Asfalttisprintsarja Raaseporista. Rata-ajon FTCC-sarja starttaa Riikasta. Ylläksellä järjestettävä historian ensimmäinen moottorikelkkojen Freestyle Pohjoismaiden mestaruuskilpailu saa huipputähden Ruotsista.

Motocrossin SM-avauksessa mukana kaksi maailmanmestaria

Tulevana viikonloppuna startataan kuuden osakilpailun mittainen SML Motonet SM-motocross -sarja. Kauden avaukseen on ilmoittautunut yli kaksisataa kuljettajaa ja tapahtumia riittää sekä radalla että varikolla. SM-viikonlopun avauspäivänä lauantaina kisataan MXATV-luokassa kauden ensimmäisistä SM-pisteistä sekä ajetaan Suomen Cup -luokat MXATV-V35, MXJ, MXV35, 45 sekä 55. SM-viikonlopun pääpäivänä sunnuntaina on puolestaan vuorossa motocrossin SM-luokat MXC/A, MX2 ja pääluokka MX1. Jälki-ilmoittautuneena kisaan on osallistumassa vuoden 2014 juniorimotocrossin maailmanmestari, EM-sarjassa kisaava Kim Savaste, joka nähdään Sipoossa MX1-luokassa. Vastaansa hän saa muun muassa supermoton vuoden 2013 maailmanmestarin Mauno Hermusen sekä moninkertaisen enduron ja motocrossin Suomen mestarin Toni Erikssonin. MX2-luokassa puolestaan nähdään muun muassa EMX250-luokassa tämän kauden kisaavat Jere Haavisto ja Roni Kytönen.

Kilpailuerät alkavat lauantaina kello 12 ja sunnuntaina kello 13. Liput lauantaina 5€ ja sunnuntaina 10€, alle 12-v ilmaiseksi vanhemman seurassa.

Osallistujalista

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/motocrosskausi-kaynnistyy-tupla-sm-viikonloppu-sipoossa

La-Su 29.-30.04. Motocross  SM, Suomen Cup, MXC/A, MX2, MX1, MXV35, MXV45, MXV55, MXJ, MXATV & MXATV V35, Sipoo
Osoite: Sipoon Moottorikerhon rata-alue, Öljytie 618, 04130 Sipoo.

Emma Kimiläinen kilpailee tänä vuonna V8 Thunder -luokan Mustangilla. Kuva: Baltic Touring Cars Cup

FTCC-kausi starttaa Riikasta

FTCC-sarjan ensiesiintyminen koetaan tulevana viikonloppuna Riikassa Latviassa. Osakilpailussa kisaillaan niin Pohjoismaiden mestaruuspisteistä kuin FTCC-pisteistäkin. Riikaan on tulossa vahva suomalaisedustus taistelemaan sijoituksista. Osakilpailu starttaa FTCC-sarjan, Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) sekä Baltic Touring Cars Championship -sarjan Bikerniekin radalla Riikan kaupungin laitamilla. Kilpailuun osallistuu yli 250 kilpailijaa mm. Suomesta, Virosta, Venäjältä ja Baltiasta. FTCC-sarjan Riikan kilpailuun osallistuvat luokat ovat Porsche GT3, V8 Thunder, BMW Xtreme sekä V1600. Kaikki FTCC-luokat keräävät osakilpailusta sekä FTCC-mestaruuspisteitä että NEZ-pisteitä. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä Latvian radoilla tulee olemaan FTCC-sarjaan hypännyt Emma Kimiläinen.

Lauantain 29.4. kilpailulähtöjen livestream
Sunnuntain 30.4. kilpailulähtöjen livestream

Aikataulu ja lisätietoa: Moottoriurheilu.tv/ftcc-kauden-avaus-riikassa-viikonloppuna

28.-30.4. FTCC Rata, NEZ, Bikernieki Circuit, Riika, Latvia

Kaksi vuotta sitten Raaseporin osakilpailussa Tero Mäntykoski sortui ajovirheeseen ja lipsahti ulos radalta. Kuva: Jani Kekoni

Future Cup Asfalttisprintsarjan 15. juhlavuosi käynnistyy Raaseporista 

Raaseporin Horsbäckin teollisuusalueella ajetaan viikonloppuna perinteikäs asfalttisprintkauden avaus, kun lauantaina 124 ja sunnuntaina 110 kilpailijaa mittaa paremmuuttaan AutoCenter Rallisprintin 3,2 kilometrin mittaisella katuradalla.

Lauantaina klo 15 ja sunnuntaina klo 12 käynnistyviin kilpailuihin startataan uusissa asetelmissa, kun hallitseva 4-vetocupin mestari Harri Arola ei ole puolustamassa titteliään. Sen myötä hallitseva hopeamies Mika Myllylä ja pronssikuski Jukka Tenho saavat vastaansa kovat haastajat yleiskilpailujen voittokamppailuissa. Vastaavasti 2-vetocupissa hallitsevan sarjamestari Mika Perttulan, hopeakuski Harri Hietalan ja pronssimies Mikael Vuotarin voittamiset ovat haluttua tavaraa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/future-cup-asfalttisprintkauden-avaukseen-124-kilpailijaa-15-juhlavuosi-kaynnistyy-raaseporista

La-Su 29.-30.4. AutoCenter Rallisprint, Cup, Raasepori 
Osoite: Horsbäckin Teollisuusalue, Raasepori

Daniel Bodin. Kuva: Oscar Carrascosa/Red Bull Content Pool

Freestyle-Snowcross- ja Motocross-tähti kisaamaan ensi kertaa Suomeen

Moninkertainen X Games -kultamitalisti ja freestyle snowcrossin ja motocrossin ykkösnimi Daniel Bodin nähdään ensimmäistä kertaa kisaamassa Suomessa, kun sunnuntaina Ylläksellä järjestetään historian ensimmäinen moottorikelkkojen Freestylen Pohjoismaiden mestaruuskilpailu. Ainoana maailmassa moottorikelkalla backflipin tehneen Bodinin lisäksi kisassa nähdään kaikki Pohjoismaiden huippunimet. Suomalaisista kisassa ovat mukana ensimmäisenä suomalaisena takaperin voltin tehnyt Jyri Keskiaho sekä Rikumatti Jurmu ja Juha-Pekka Poutiainen.

Harjoitukset alkavat lauantaina klo 14.00 ja kilpailu klo 16-18.00.
Lisätietoja kilpailusta: www.mayhem.fi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/moninkertainen-x-games-mitalisti-daniel-bodin-mukaan-yllaksen-freestylen-pm-kisaan

La 29.4. MK-Hillclimb, Moottorikelkkojen Freestyle PM-kilpailu, MK, MX, FSX, Ylläs
Osoite: Ylläs Ski Resort Äkäslompolo, Tunturintie, 95970 Kolari

MM-kilpailut

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarjassa kaasutellaan Argentiinan soralla

Rallin MM-sarjan kausi 2017 on alkanut historiallisen tasaisesti, kun kaikissa neljässä eri osakilpailussa on ollut eri voittaja. Yllätysvalmis meno jatkunee myös eilen startanneessa kauden viidennessä osakilpailussa, Argentiinan MM-rallissa. Toyotan Jari-Matti Latvala on parhaillaan MM-pisteissä toisena 13 pistettä Sebastien Ogieria perässä. Latvalan lisäksi suomalaisista Argentiinassa kisaa niin ikään Toyota Yaris WRC -autolla ajava Juho Hänninen. Ensimmäinen EK-pätkä pyöräytettiin käyntiin tänään perjantaina klo 14.38 Suomen aikaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomalaisten-ennakkotunnelmat-ja-kisafaktat-argentiinan-mm-rallista

Tulosseuranta
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

27.-30.04.2017 WRC Rally Argentina

Valtteri Bottas. Kuva: Steve Etherington

Bottas ja Räikkönen vahvoista asetelmista Venäjän F1-osakilpailuun

Formula ykkösissä on parhaillaan menossa kauden neljännen osakilpailun vapaat harjoitukset. Suomalaiset aloittivat upeasti Venäjän Sotshissa, jossa Ferrarin Kimi Räikkönen kuittasi ensimmäisten vapaiden harjoitusten nopeimman ajan ja Mercedeksen Valtteri Bottas sijoittui toiseksi jättäen tallitoverinsa Lewis Hamiltonin kolmanneksi. MM-pistesaldon kärjessä keikkuu Ferrarin Sebastian Vettel pistein 68 ennen 61 pistettä kerännyttä Hamiltonia. Bottas on kolmantena pistein 38 ja Räikkönen on neljäntenä neljän pisteen päässä maanmiehestään.

Formula1-lähetykset näyttää maksullinen C More -kanava.

Aika-ajot la klo 14.54-16.10 (Suomen aikaa)
Kilpailu su klo 14.55-17 (Suomen aikaa)

29.-30.4. F1-Venäjän osakilpailu 

Niki Tuuli Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing podiumjahtiin Assenissa

Supersportin MM-sarja jatkuu viikonloppuna legendaarisella Assenin TT-radalla Hollannissa. Kallio Racingin 600-luokan Yamaha-kuljettajat ovat kovassa iskussa ja asetelmat ovat hyvät, kun Etelä-Afrikan Sheridan Morais on pisteissä kolmantena ja Niki Tuuli viidentenä. Myös 300-luokan nuoret lupaukset pääsevät vauhtiin Hollannissa, jossa suomalaistiimin väreissä kisaavat Kimi Patova ja Brasilian Renzo Ferreira.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kallio-racingilla-tavoitteena-voitto-assenin-mm-osakilpailusta

Supersport 300 ja 600 – Aika-ajot la
12:30-12:45 WorldSSP300 – SP1
12:55-13:10 WorldSSP300 – SP2
15:00-15:15 WorldSSP – SP1
15:25-15:40 WorldSSP – SP2

Supersport 300 ja 600 – Kilpailu su
12:30 WorldSSP
15:20 WorldSSP300

29.-30.4. World Supersport 600cc ja 300cc, MM, Hollanti, Assen

Kansalliset kilpailut

28.-30.4. Jokkis, Asfalttikunkku XXVIII, Kansallinen, Kemora Veteli
30.4. Karting AK-S Cup, Harjoituskilpailu, Jämsä Haaralankangas
30.4.-1.5. Karting LappiCup, Harjoituskilpailu, Ruukki, Vauhtimaa

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu