Kuukausi sitten Italian Misanossa espoolainen Juuso Puhakka kotasi menestyksekkään kansainvälisen kilpauransa synkimpiä hetkiä kun GT World Challenge Sprint Series ratasarjan kolme avausosakilpailua jäi moottoririkon seurauksena ajamatta. Kuitenkin nyt viikonloppuna Ranskan Magny-Coursissa ajetussa sarjan kahdessa seuraavassa osakilpailussa hän koki tunneskaalan iloisen ääripään kun tuloksena oli lauantaina ns. iltakisana ajetun ensimmäisen osakilpailun Silver Cup luokan voitto.

 

Tähänastisen uran tärkeintä viikonloppua täydensi sunnuntain päiväkisan Silver Cup luokan hopeasija. Yleiskilpailussa Puhakka ja Tunjo olivat kummassakin osakilpailussa kahdeksanneksi nopein.

- Kaksi viikkoa sitten Itävallan Red Bull Ringillä ajettiin hyvät testit, joissa saatiin kuukausi sitten Italian Misanossa menetetty varmuus takaisin. Teknisesti ongelmaton sekä myös ajollisesti virheetön viikonloppu palkittiin nyt kahdella tavoitteiden mukaisella tuloksella.

Lisäksi kun lähes täysien mestaruuspisteiden turvin saatiin sarjatilanteessa kanssakilpailijoita kunnolla kiinni niin tästä on oikein hyvä jatkaa jo kahden viikon päästä Hollannin Zantvoortin kilparadalla ajettavaan seuraavaan kisaviikonloppuun, Puhakka kertoo.

- En koskaan elämässäni ollut henkisesti näin kovassa paikassa kun tiesin, että vain kahdella palkintokorokesijoituksilla pysyisimme mukana sarjan mestaruustaistelussa. Nyt kun halutut sijoitukset tulivat ja vielä kun toinen niistä oli urani ensimmäinen GT World Challenge ratasarjan voitto niin helpotus on valtava. Voitto maistuu lähes samalle kuin vuonna 2018 saavuttamani Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruus ja nyt kun Oscarin kanssa näytimme, että pystymme saavuttamaan sen mitä kaikki muut haluavat niin todella helpottuneena sekä ennen kaikkea luottavaisina kilpailukautta tulen jo kahden viikon päästä Hollannin Zantvoortissa jatkamaan. Tärkeintä oli näyttää osaaminen ja siinäkin tavoitteessa täydellisesti onnistuttiin, Puhakka jatkaa.

Lopputulokset GT World Challenge Sprint Series, Magny Cours #1

1. Luca Stolz & Maro Engel, Mercedes-AMG GT3, 36 kierrosta
2. Mikael Grenier & Norbert Siedler, Lamborghini Huracan GT3 Evo, +11.558sek
3. Charles Weerts & Dries Vanthoor, Audi R8 LMS GT3, +12.148sek

8. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes-AMG GT3, 27.181sek

Lopputulokset GT World Challenge Sprint Series, Magny Cours #2

1. Steven Palette & Simon Gachet, Audi R8 LMS GT3, 36 kierrosta
2. Timur Boguslavskiy & Raffaele Marciello, Mercedes-AMG GT3, +8.243sek
3. Luca Stolz & Maro Engel, Mercedes-AMG GT3, +8.773sek

8. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes-AMG GT3, +15.079sek

Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.