Neljän osakilpailuviikonlopun ja yhteensä 11 kilpailun mittaisessa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjassa tamperelainen Luka Nurmi, 16, teki koko kilpailukauden ajan vahvaa työtä kun hän yhteensä 10 palkintokorokesijoituksen siivittämänä nappasi tähänastisen autourheilu-uransa makeimman saavutuksen; Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan voitto oli tavoitteiden mukainen tulos kuljettajalle, joka ottaa kaudelle 2021 askeleen siirtyä kilpailemaan Euroopan GT-ratasarjoihin.

Porsche Club Festival Finland tapahtuman yhteydessä ajetussa kahdessa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa elettiin ratkaisun hetkiä jo kilpailua edeltäneissä aika-ajoissa kun Nurmen mestaruustaistelun kannalta pahin kanssakilpailija, Jim Rautiainen koki vaihdelaatikkovian eikä pystynyt starttamaan kilpailuihin. Näin Nurmi tiesi, että mikäli paalupaikalle ajanut Tommi Haru voittaa kummatkin osakilpailut, tulee hänen vain sijoittua kakkoseksi sarjamestaruuden varmistamiseksi.

Rautaiset hermot omaavat nuorukainen teki työtä käskettyään ja saapui kummankin osakilpailun maalilipulle kakkossijalla, kuitenkin välittömästi Harun perässä. Näin Nurmesta tuli samalla pitkät perinteet omaavan kilpasarjan nuorin voittaja.

- Mestaruus alkoi konkretisoitua jo perjantaina aika-ajoissa kun Jim Rautiaisen kohtasi korjaamattoman vaihdelaatikkovian. Sen jälkeen tiesin, että titteli on täysin omissa käsissä ja kun ensimmäisessä kilpalähdössä pysyin Harun vauhdissa niin sitten vain köröttelin kummatkin kilpailut maalilipulle. Hienolta tuntuu samalla tehdä suomalaista autourheiluhistoriaa eli olla Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan nuorin voittaja, Luka Nurmi kertoo.

- Tämä oli toinen peräkkäinen vuosi kun Luka ajoi Relaa Racingin junioriohjelman kuljettajana. Vuosi sitten hän oli kolmas ja nyt Mestari eli kilpailukausi ei oikeastaan olisi paremmin voinut mennä. Näinä kahtena vuotena hän on luonnollisesti kasvanut niin ihmisenä kohti aikuisuutta mutta ennen kaikkea kilpailijana hän on viisas sekä periksiantamaton, joka tarpeen vaatiessa osaa olla myös vaativa. Relaa Racingilla on ilo ja kunnia olla tiiminä mahdollistamassa hänen menestystään ja nyt on erittäin mukavaa nähdä kuinka yhdessä pääsimme tavoitteisiin eli myös tiimien mestaruuden uusimiseen. Haluan tiimipäällikkönä vilpittömästi toivottaa Lukalle onnea ja menestystä tuleville vuosille kun hän nyt ottaa urallaan seuraavan askeleen ja siirtyy kilpailemaan Euroopan kansainvälisiin kilpasarjoihin, Raimo Niemi kertoo.

Vaikka kilpailukauden 2020 ensimmäinen rata-autoilusarja on nyt paketoitu, on Lukalle jo tarjottu vielä tänä vuonna mahdollisuutta käydä Euroopassa näyttämässä osaamistaan. Nuoren tulevaisuuden tähtikuljettajan osaaminen on siis huomioitu.

- Yhteydenottoja on tullut ja alustavia neuvotteluja on käyty. Kuitenkin koska yleismaailmallinen tilanne koronapandemian myötä on nyt loppukesän aikana mennyt huonompaan suuntaan niin siksi haluamme nyt rauhassa kartoittaa vaihtoehtoja. Katsotaan sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sen kuitenkin tiedän, että nyt seuraavaksi on urani kannalta oikea aika hypätä tehokkaampien GT-autojen rattiin Formula-1 maailmasta tutuille kilparadoille ja siksi kausi 2021 on osaltani varmasti kansainvälinen, Luka Nurmi avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan EPÄVIRALLISET loppupisteet 2020,

Top-4:

  1. Luka Nurmi, Relaa Racing, 291p
  2. Tommi Haru, THR-Racing, 267p
  3. Jim Rautiainen, WR-Racing, 285p
  4. Raimo Niemi, Relaa Racing, 222p

Kuva ja teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.