Elokuun viimeisenä viikonloppuna Virttaan Alastaro Circuitille järjestettävä Porsche Club Festival Finland tapahtuma kerää jo kahdeksannen kerran Porsche Club Finland ry, Porsche Classic Club Finland ry ja Porsche Racing Club Finland ry jäsenistön viettämään klubitapahtumaa, jonka yhteydessä ajetaan useita kilpalähtöjä mukaan lukien kaksi Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan finaalilähtöä sekä sarjan viimeisen osakilpailun jälkeen ajettava 50 minuutin mittainen Endurance kilpailu.

Kauhajokelainen Relaa Racing on tuttuun tapaan viikonlopussa tiiviisti mukana kun sen kuljettajat Luka Nurmi ja Raimo Niemi hakevat menestystä Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjassa ja uudet kuljettajat Juha Nisula, Mikko Autio sekä hallitseva Legendsien Suomenmestari Philip Niemois mittaavat paremmuutaan tapahtumarikkaan viikonlopun päättävässä vajaan tunnin mittaisessa Endurance kilpailussa.

Vastaavasti viikonlopun päälähdöissä eli Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa Luka Nurmella panoksena on sarjan mestaruus ja Raimo Niemellä tiimien mestaruuden menestyksekäs puolustus.

- Vaikka tänä vuonna joudumme, vallitsevasta yleismaailmallisesta tilanteesta riippuen, nautiskelemaan Porsche Club Festival Finland tapahtuman rajatulla henkilömäärällä niin silti uskon, että tulemme kokemaan tasokkaan tapahtuman niin Porsche -klubien arvokasta herrasmiesmäistä kuin kovatasoista kilpailuhenkeä noudattaen. Relaa Racingilla on panoksena niin koko sarjan voitto kuin myös tiimien mestaruuden puolustaminen sekä sen jälkeen myös 50 minuutin Endurance kilpailussa menestyminen, tiimipäällikkö Raimo Niemi kertoo.

- Toista Relaa Racingin autoa ajaa kansainvälistä kilpailukokemusta omaava Mikko Autio ja Legendin Suomenmestari Philip Niemois ja toista minun tiimikaverinani ajaa Juha Nisula. Odotamme saavamme kilpailuun yhteensä 8-10 autokuntaa, jotka tulevat samalla saamaan runsaasti näkyvyyttä myös myöhemmin televisiossa näkyvässä Teknavi -ohjelmassa eli pidetään Porschen ja Relaa Racingin lippu liehumassa myös vallitsevana poikkeusaikana, Niemi jatkaa

Kilpailukaudelle 2021 haussa Relaa Racing Junior Driver

Kuluvalla kilpailukaudella Relaa Racingin tavoitteena oli tiimien mestaruuden puolustamisen lisäksi saada toista vuotta tiimissä Junior Driver kuljettajana ajava Luka Nurmi sijoittumaan kolmen nopeimman joukkoon. Koska kummatkin tavoitteet tulevat täyttymään ja Luka Nurmi jatkaa uraansa kohti kansainvälisiä autourheilusarjoja niin siten myös Relaa Racing etsii uutta juniorikuljettajaa kaudelle 2021.

- Olemme käyneet alustavia keskusteluja kolmen lupaavan nuoren kuljettajan kanssa, joiden tulevaisuuden suunnitelmia on myös samalla hahmoteltu. Samalla olemme huomanneet, että Relaa Racing Junior Driver ohjelma on edelleenkin houkutteleva vaihtoehto uraansa eteenpäin kehittäville nuorille kuljettajille. Tästä tuorein esimerkki tulee olemaan Luka Nurmi, jolla siis on nyt mahdollisuus napata Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan mestaruus ennen kuin siirtyy Maailmalle kilpailemaan, Raimo Niemi kertoo.

Alastaron Porsche Club Festival Finland tapahtuma käynnistyy perjantain vapailla harjoituksilla sekä aika-ajoilla. Lauantaina kilpailutoiminnan lisäksi nähtävissä on mm. Suomen suurin Porsche-parkki ja sunnuntaina edessä on perinteinen rata- sekä ajokoulutuspäivä.

Kuva ja teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.