Kurikan Botniaringillä ajetussa Rata-SM sarjan avausviikonlopussa tamperelainen Luka Nurmi, 16, sai valtavasti kilpailukokemusta kun yhteensä 33 tasavertaisilla Legends -autoilla ajanutta kilpailijaa mittasi paremmuuttaan kolmessa 15 minuutin mittaisissa kilpailuissa.

Pitkän viikonlopun aikana Nurmi otti kaiken kokemuksen nöyränä vastaan ja erinomaisesti hyödynsi ne napaten kolme Semi-PRO -luokan voittoa; Luokkavoittojen ja yleiskilpailun sijoitusten 8, 10 ja 4 myötä hän on Rata-SM Legends luokan sarjatilanteessa viidennellä sijalla kun ajamatta on vielä kolme syyskuista Alastaro Circuitin osakilpailua.

- Lauantain aika-ajoissa tiimikaverini oli eri ryhmässä ja siten ns.

vetoapua ei ollut saatavilla. Sen myötä 15. lähtöruutu ei antanut mahdollisuuksia ajaa yleiskilpailun kärjessä ja vielä kun epäonnistuin lähdössä niin ensimmäisen osakilpailun ensimmäiseen mutkaan tulin sijalla 19. Siitä kuitenkin pääsin mukavasti vauhtiin ja sain Legends -autojen juonesta kiinni. Lopulta 11 ohituksen saattelemana luokkavoitto ja yleiskilpailun kahdeksas sija oli makoisa avaus, Nurmi kertoo.

- Sunnuntain epävakaissa olosuhteissa kilpailukokemusta tuli runsaasti lisää kun vauhdillisesti pääsin jopa haastamaan vuosia Legendseissä ajaneita kärkikuljettajia. Sen myötä ensiksi yleiskilpailun kymmenes ja sitten kolmannen osakilpailun yleiskilpailun neljäs sija antoi sen mitä viikonlopulta lähdin hakemaan eli hauskan pidon ohella kovaa aggressiivisuutta, jota tarvitaan nyt tulevana viikonloppuna Alastarolla Circuitilla ajettaviin Porsche Sprint Challenge NEZ finaaleihin. Legends autot ovat kyllä oikein nautinnollisia kilpureita, joten ei ihme, että ne ovat Rata-SM -sarjan suosituin luokka, Nurmi jatkaa.

Legendsin toinen osakilpailuviikonloppu ja sen kolme kilpalähtöä ajetaan syyskuussa myöskin Virttaan Alastaro Circuitilla, jossa tunnetusti ohittaminen on todella vaikeaa. Sen myötä niin syyskuisessa Legendsin kuin nyt tulevana viikonloppuna ajettavan Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan aika-ajot tulevat näyttelemään suurta roolia sarjan mestaruudessa kiinni olevien Luka Nurmen, Jim Rautiaisen ja Tommi Harun kesken. Lisäksi kun Relaa Racing tiimikaveri Raimo Niemellä panoksena on sarjan neljäs sija niin 11 osakilpailun mittainen kilpasarja tulee saamaan arvoisensa huipennuksen.

- Kun kaksi osakilpailua on ajamatta ja lopullisista sarjapisteistä jätetään huonoin tulos pois niin lähtökohdat ovat hyvät. Lisäksi kun ennen finaaleja vietän yhteistyökumppaneideni kanssa Alastarossa yhden rennon mutta silti tehokkaan tapahtumapäivän niin en oikeastaan kuinka voisin paremmin tähänastisen autourheilu-urani tärkeimpään kilpailuviikonloppuun valmistautua. Parhaani lähden jälleen tekemään ja katsotaan sitten viimeisen osakilpailun maalilipulla, että saavutinko kilpailukauden tavoiteeni vai en. Näin ollen nöyrällä, mutta silti haastavalla asenteella tulen Porsche Sports Weekend tapahtuman kilpailulähtöihin starttaamaan, Nurmi kertoo.

Rata-SM Legends -luokan pisteet 3/6 osakilpailua, top-9:

 1. Jesse Kari, 294p
 2. Pekka Seppänen, 285p
 3. Veli-Pekka Karttunen, 274p
 4. Leevi Lintukanto, 261p
 5. Luka Nurmi, 251p
 6. Marko Kilpiä, 244p
 7. Sakari Mäkilä, 244p
 8. Valters Zviedris, 238p
 9. Johan Ahokas, 237p

Porsche Sprint Challenge NEZ 2020 sarjatilanne 9/11 osakilpailua, top-5:

 1. Luka Nurmi, 282p
 2. Jim Rautiainen, 267p
 3. Tommi Haru, 244p
 4. Raimo Niemi, 184p
 5. Pekka Myllykangas, 153p

Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.