Rata SM-sarjan avaus kokosi V1600-luokan kuljettajat jälleen yhteen, ja taistelu oli tutun tasaista. Niko Kalliokoski oli tuonut VW Lupo Gti:n kahdella edellisellä kaudella SM-mitaleille, toissa kaudella tuloksena oli pronssia, viime kaudella hopeaa. Luonnollinen jatkumo tälle olisi Suomen mestaruus, mutta kausi käynnistyi vähän tahmeasti, Kalliokosken saldo viikonlopun uurastamisesta oli neljäs ja kuudes sija, sekä valitettava keskeytys.  Kahden viikonlopun mittaiseksi kutistunut tynkäkausi rokottaa virheistä armottomasti, AL-Härmää edustava Kalliokoski on sarjassa kuudentena.

Pitkään odotettu kauden avauskilpailu käynnistyi aika-ajolla, jossa Kalliokoski oli hyvin kärjen vauhdissa mukana. Eroa pohja-aikaan tuli sekunnin verran, kolmas sija oli vain reilun kymmenyksen päässä. Ensimmäisessä kilpailussa Kalliokoski tuli ruutulipulle kuudentena.

- Kisa alkoi ihan hyvin, pääsin nousemaan kohti kärkeä, mutta kilpakumppanin tullessa perään tein vaihdemissin, ja siitä alkoi alamäki. Meni vähän taisteluksi sen lähdön loppu, mutta maaliin kuitenkin tultiin, Kalliokoski kertoi kypärä kallellaan.

Toinen kilpailu ajettiin sunnuntaina sateen kastelemalla radalla. Kilpailun kuluessa ajoura alkoi kuivumaan ja Kalliokoski oli hyvin mukana palkintokoroketaistelussa, kunnes näyttävien lieskojen myötä edessä oli keskeytys. Katalysaattori hajosi, syttyi palamaan ja pakoputki iski tulta.

- Katalysaattori oli tukossa ja se tuumasi sitten räjähtää. Auto simahti eikä enää käynnistynyt, itse en tiennyt yhtään mitä tapahtui. Sain varikolla vasta tietää, että se ampui tulta pyrstöstä, Kalliokoski kertasi keskeytystä.

Viikonlopun päättävään kolmanteen kilpailuun Kalliokosken tiimissä valmistauduttiin raatamalla auton kimpussa, se tuli kuntoon ja kuljettaja kiitti mekaanikkoja ahkeruudesta ajamalla viikonlopun parhaan tuloksen, Kalliokoski oli neljäs.

- Lähtöpaikka keskeytyksen takia oli aika huono, starttasin seitsemännestä ruudusta. Sieltä kun jouduin kaahimaan ylöspäin, oli kärki jo päässyt karkuun. Neljänneksi riitti, siitä olen kaiken jälkeen tyytyväinen. Sarjaa jatketaan toisella autolla, Lupo vaihtui Twingoon jo varikolla, mutta kerrotaan tästä jutusta lisää myöhemmin, Kalliokoski myhäili.

SM-kausi päättyy 12.-13. syyskuuta Alastarolle.

SM-pisteet 1/2

1) Arttu Kilpi 70p
2) Oskar Dahlbacka 65p
3) Rasmus Tuominen 48p
...
6) Niko Kalliokoski 24p

Kaikki SM-pisteet
Tulokset Botniaring

Rata SM
Kalliokoski Racing Facebook

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.