FinRX Winter-SM mestaruuden voittanut Elias Kalliokoski, 12, ajaa uransa ensimmäisen kansainvälisen kilpailun Suomen ulkopuolella. Kalliokoski kilpailee 2.-5.7. Ruotsin Höljesissä CrossCar Junior -luokassa jossa ajetaan on 600-kuutioisilla crosskart-autoilla. Vastaansa alahärmäläinen saa joukon nopeita ruotsalaisia, belgialaisen sekä suomalaisen Raoul Dahlqvistin. 

 

Kalliokoski voitti viime talvena crosskart-mestaruuden 125-kuutiosten luokassa, Xtrem Junioreissa hän ajoi neljänneksi. Ensikosketus tehokkaaseen autoon sujui talvisarjassa mutkattomasti, lisää kokemusta on nyt haettu kotiradalta Alahärmästä.

- Talven kisat menivät hyvin, pääsin aika nopeasti sinuiksi uuden auton kanssa. Kesällä olisi voinut vähän enemmänkin harjoitella, mutta olen päässyt ajamaan jonkin verran ja auto tuntuu tosi hyvältä myös soralla, AL-Härmää Kalliokoski kertoo.

RallyX Nordic -sarjan avauskilpailu on saanut suuren suosion ja paljon kansainvälistä huomiota, kolmen päivän kilpailussa nähdäänkin kuljettajia maailman huipulta. Suuren suosion yhtenä syynä on rallicrossin MM-sarjan typistyminen, sekä kauden mahdollinen aloitus juuri tältä samaiselta radalta. Höljesin pikkukylä on ollut vuosittain koko maailman rallicrosskansan yhteinen pyhiinvaelluspaikka, nyt Kalliokoski pääsee tutustumaan tämän legendaarisen radan saloihin ja ”Magic Weekendin” tunnelmaan.

- Täytän kilpailun jälkeisenä tiistaina 13 vuotta, joten synttärilahjaksi toivon ehjää kisaa ja finaalipaikkaa. Sarjan jatko riippuu myös siitä, miten Höljesin kilpailussa menee, ja ajetaanko tätä sarjaa ylipäätään vielä tällä kaudella. Mahtavaa päästä aloittamaan kansainvälinen ura rallicrossin mekasta, odotan innolla että pääsen Höljesin radalle ajamaan, Kalliokoski päättää.

Höljesissä ajetaan neljänä päivänä kaksi erillistä osakilpailua, Kalliokoski on radalla torstain lisäksi lauantaina ja sunnuntaina, perjantain on pyhitetty ”All-Star” -tapahtumalle. Sarjan toinen kilpailuviikonloppu on suunniteltu ajettavaksi syyskuussa Ruotsin Tierpissä.

Kilpailusta tuotetaan suora maksullinen nettistriimi, sinne pääset tämän linkin kautta.

Kuva ja teksti: Toni Lönroos

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.