Etenkin digitaalisen autourheilun puolella viime ajat urakoinut Trogen pääsee Walkenhorst Motorsport -tiimin oikean auton ohjaimiin tulevana viikonloppuna Saksassa. Trogen ajaa neljän tunnin kestävyyskilpailun legendaarisella Nürburgringin radalla, suoraan BMW:n tehtaalta toimitetulla uudella M2 CS Racing -autolla. Rallilla aloitettua kilpailukautta jatketaan nyt radalla.

 

Trogen aloitti kautensa tammikuussa rallin SM-sarjalla, mutta poikkeusolojen iskiessä maaliskuussa, kilpailemista jatkettiin ainoastaan digitaalisen autourheilun puolella. Kaikesta huolimatta, kevät toi mukanaan uusia mahdollisuuksia rata-ajon puolella, joten rallitoiminta on päätetty siirtää pysyvästi sivuun.

"Rata-ajo on kiinnostanut minua koko ajan ja nyt siihen on auennut hieno mahdollisuus, johon haluan ehdottomasti tarttua. Alkukausi rallin parissa oli mielenkiintoinen ja opettavainen, ja antoi Suomen talviolosuhteissa hyvän mahdollisuuden ajotuntuman ylläpitämiseen, mutta kyllä veri vetää radalle", Trogen kuvailee.

Maaliskuussa Ranskassa onnistuneesti ajetun GT3-testin jälkeen, aktiivinen yhteydenpito Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa on jatkunut tiiviinä. Kesäkuun puolessa välissä Trogen suoritti kilpailulupaan vaadittavan perustason lisenssin ja nyt vuorossa on ensimmäinen kilpailu saksalaistiimin kanssa.

"Tässä on tapahtunut melko paljon lyhyen ajan sisällä. Olen lennellyt Saksaan suorittamaan niin sanottua Permit-lisenssiä ja nyt minulla on vihdoin virallisesti lupa ajaa Saksassa kilpaa ja lähteä kilpailujen kautta hakemaan seuraavaa, korkeampaa lisenssitasoa. Tavoitteena on toistaiseksi ajaa puhtaita kisoja maaliin, jotta etenkin lisenssiasia edistyy", Trogen selventää.

Kohti Nürburgringin Nordschleifea uunituoreella BMW:llä

Tulevan viikonlopun kilpailu, NLS race 1 - 51. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy, käydään Nürburgringin Nordschleifen radalla lauantaina 27.6. Kilpailuareena on Trogenille tuttu, etenkin simulaattorilla, jolla hän on ajanut rataa ympäri lähemmäksi 100 tuntia. Myös Saksan lisenssin suorittamisen ja Walkenhorstin tiimin testien yhteydessä kierroksia on kertynyt autolla parikymmentä.

"Rata on minulle todella tuttu ja siellä on tullut vedettyä muun muassa 24h kisoja simulaattorilla. Todella kiva päästä ajamaan ihan oikealle radalle, ja luvassa onkin paljon ajamista neljän tunnin kisoissa", Trogen toteaa iloisen odottavasti.

Mikä lisää mielenkiintoa, Trogen pääsee korkkaamaan yhdessä tiimikaverinsa Mario von Bohlenin kanssa kirjaimellisesti pakasta vedetyn BMW M2 CS Racing -auton. Kyseessä on ensimmäinen kilpailu koskaan tällä BMW M240i:n seuraajalla, jolla tullaan kilpailemaan vuonna 2021 BMW Cupissa.

"On mahtavaa päästä vetämään ihan uudella M2:lla. Koska auto on uusi kaikille, kilpailut ovat luonnollisesti samalla testiä tiimille. Kunhan korkeampi lisenssi on aikanaan taskussa, mietitään sen jälkeen seuraavia mahdollisia steppejä", päättää Trogen.

Lauantain kilpailun jälkeen, seuraavat ratakilpailut Saksassa ajetaan heinäkuussa 11. ja 12. päivä, joista molempina käydään niin ikään neljän tunnin kilpailut.

Trogenin loppuvuoden ohjelmaan kuuluu niin rata-ajoa Saksassa kuin digitaalista autourheiluakin Williams Esports -tiimissä.

Sami-Matin tarina - tavoitteena autourheilun ammattilaisuus

Sami-Matti Trogen on lohjalainen autourheilija. Sami-Matti on saanut osakseen kansainvälistä huomiota aloittaessaan uransa rallicrossissa poikkeuksellisen nuorena. Hän teki historiaa voittamalla heti ensimmäisen kilpailunsa Rallycross Challenge Europe -sarjassa Unkarissa vuonna 2016. Hän voitti samana vuonna myös Viron rallicross-sarjassa Super1600 junior -luokan mestaruuden.

Vuonna 2018 Sami-Matti teki sopimuksen yhteensä kolmeen eri sarjaan rallicrossissa. Hän sijoittui RX Academy On Ice -talvisarjassa neljänneksi ja voitti kesällä ajetun RX Academyn mestaruuden. Hän osallistui myös RX2 International -sarjaan. Parhaat sijoitukset sarjassa olivat Ranskan osakilpailussa 2. ja Kanadan osakilpailussa 5. sija.

2019 vuonna Sami-Matti ajoi RX2 International -sarjassa sijoittuen kokonaispisteissä viidenneksi. Samaisena vuonna hän voitti iRacing Rallicrossin maailmanmestaruuden. Kaudella 2020 Sami-Matti kilpailee eSport-puolella yhtenä maineikkaan Williams Esport -tiimin kuljettajista sekä keskittyy rata-ajoon Saksassa.


Nimi: Sami-Matti Trogen
Syntynyt: 13.5.2002
Asuinpaikka: Lohja, Suomi
Ammatti: Lukiolainen, Mäkelänrinteen urheilulukio

Sami-Matti Trogen tiedotus

 

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.