Jämsäläinen 19-vuotias Rasmus Tuominen aloitti autourheilukautensa Kurikan Botniaringillä järjestetyssä kansallisessa ratakilpailussa. Tällä kaudella rallicrossin MM-sarjan ohessa ajettavaan Euro RX Super 1600-luokkaan panostava Tuominen ajoi nyt V1600-luokassa, crossikuljettaja oli helteisen päivän ykkönen ja kakkonen.

Ensimmäisessä startissa Tuominen kävi VW Lupo Gti:llään kovaa taistelua Minikuljettaja Oskar Dahlbackan kanssa. Taistelu raukesi Tuomisen tekemään pieneen virheeseen, jonka ansiosta Dahlbacka sai repäistyä eron ratkaisevaan reiluun kahteen sekuntiin.

Päivän toisessa kilpailulähdössä kaksikko jatkoi välien selvittelyä. Alkuun Dahlbacka ajoi karkuun, mutta Tuominen kavensi eroa. Voittotaistelu huipentui viimeisille kierroksille, kun hiillostus tuotti tulosta, Tuomisen tyylipuhdas ohitus onnistui ja hän piti paikkansa ruutulipulle saakka.

- Oli hienoa päästä taas ajamaan pitkästä aikaa. Mulla on jäänyt ratahommat vähiin viime aikoina, kun olen keskittynyt sprintiin ja rallicrossiin, ja nyt koko kevään ajanut simulaattorilla kun muuta ei oikein ole voinut tehdä. Katsoin että Oskar pääsee karkuun, mutta loppua kohden häneltä alkoi vähän rengas tyhjenemään joten sain välimatkan kurottua umpeen. Oli huikeaa taistelua, mentiin todella pitkään rinta rinnan, viimeisellä kierroksella sitten onnistuin ohituksessa ehkä vähän crossityyliin, Tuominen naurahtaa.

Rallicrossin MM-sarja on kutistunut koronapandemian vuoksi, kausi olisi tarkoitus käynnistää Höljesistä elokuun lopussa. Super 1600-luokka ajaa näillä näkymin neljä osakilpailua, Ruotsin lisäksi mukana ovat vielä Latvia, Portugali ja Espanja

- Pian aloitan treenit crossia varten, reilun kuukauden kuluttua alkaa kausi Höljesistä, toivottavasti. Tämä oli hyvä lähtölaukaus kauteen, Tuominen päättää.

Rasmus Tuominen Racing Facebook

Tulokset lauantai 13.6.

  1. lähtö

1) Oskar Dahlbacka
2) Rasmus Tuominen
3) Martina Backfält

  1. lähtö 

1) Rasmus Tuominen
2) Oskar Dahlbacka
3) John K Westman

Lisää tuloksia, 1. lähtö2. lähtö

Kuva ja teksti: Toni Lönroos

 

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.