Kotimaisen rata-autoilun kausi käynnistyi Kurikan Botniaringiltä viikonloppuna. Momo Racing Team Ry:n järjestämä Endurance, eli kuuden tunnin kestävyyskilpailu ajettiin sunnuntaina läkähdyttävässä helteessä. Vahvasti pohjalainen joukkue MMR Team on voittanut mestaruuden jo viidesti, ja aloitti kauden kotiradallaan vahvasti.

Endurancessa ajetaan kuuden tunnin kilpailuja, kuljettajia joukkueessa voi olla 3-8, ja taktiikka on nopeuden lisäksi suuressa roolissa ratkaistaessa voittajaa. MMR Teamissa ajoivat Tuomas Pöntinen, Suvi Jyrkiäinen, Jarkko Karhu, Janne Laine sekä uutena tiimissä ajanut Henrik Wilhelms.

 

MMR Teamin viikonvaihde alkoi tahmeasti. Perjantaina auton alle eksynyt tunkki lyttäsi pakoputken, tämän jälkeen renkaan kiinnityksessä oli ongelmia, ja kun koitti lauantainen aika-ajo, jäähdytin alkoi laahaamaan rataa Pöntisen hakiessa hyvää lähtöruutua. Nopeiden korjaustoimien jälkeen seinäjokinen kiihdytti takaisin radalle, ja koki kauhun hetkiä. Vauhdin ollessa lähes 180 km/h, meni jarrutuksessa poljin pohjaan. Pöntinen selvitti vakavan tilanteen ja palasi varikolle kädet täristen. Taas korjattiin, ja tästä kiitoksena 20-vuotias nuorukainen ajoi kahdeksanneksi parhaan ajan.

Varsinainen kilpailu käynnistyi hyvin, epäonni oli jäänyt historiaan. Pöntinen aloitti, ja nosti tiimin kärkikahinoihin. Toinen nopea nuorukainen, 19-vuotias Suvi Jyrkiäinen jatkoi vahvaa menoa ja piti voittohaaveet yllä. Laineen, Karhun ja Wilhelmsin vuoroilla tiimi säilytti asemansa voittajaehdokkaana. Viimeisen tankkauksen aikana aloitusvuoron ajanut Pöntinen hyppäsi rattiin, kilpailua oli tunti jäljellä. Laine seurasi monitorilta aikojen kehittymistä, kuulosteli polttoaineen riittävyyttä ja piti yhteyttä kuljettajaan. Pöntinen sai ajella kaikessa rauhassa, ja kuin kiitoksena tiimille, latasi vielä toiseksi viimeisellä kierroksella Endurancen rataennätyksen voiton kunniaksi.

- Viimeisen ajovuoron alkaessa taktiikkana oli suojata johtoasemaa ja säästää bensaa, joten ajaminen oli tasapainottelua vauhdin ja kulutuksen välillä. Kun kellossa oli kolme minuuttia jäljellä, annoin Pöntiselle luvan ajaa niin kovaa kuin haluaa, ja hän latasi komeasti rataennätyksen. Koko tiimi toimi tänään erinomaisen hyvin, kukaan ei alisuorittanut. Voitto maistui aamun vaikeuksien jälkeen kyllä hyvältä, oli käsittämätöntä miten näin paljon olikin ohjelmaa, sillä koskaan aiemmin ei vastaavaa ole käynyt. Kova tiimisuoritus, Janne Laine paketoi.

Tulokset:
1) MMR Team
2) Joyride Racing
3) AR-Team

Täydelliset tulokset löydät täältä.

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.