Rallicrossissa meritoitunut Jere Kalliokoski, 22, liittyy BMW Xtreme Race-luokan mestaruuden viime kaudella voittaneeseen virolaiseen EST 1 Racing-tiimiin. Kalliokosken ajoparina alkavalla kaudella  on toinen edellisen vuoden sarjavoiton takuumiehistä,  23-vuotias Juho Siekkinen. Tavoitteeksi AL-Härmää edustava kaksikko on asettanut mestaruuden. 

 

Rata SM-sarjassa tällä kaudella mukana olevassa BMW Xtreme -sarjassa ajetaan kahden hengen tiimeinä, viikonloppu sisältää yleensä kolme kilpailulähtöä, kaksi lyhyempää kilpailua ja pidemmän, 45 minuuttia kestävän lähdön jonka aikana kuljettajaa vaihdetaan kertaalleen. 

- Mahdollisuus palata asfalttiradoille avautui koronan myötä. Ilmoittauduin rallicrossin EM-sarjaan, mutta se kalenteri on jo kutistunut kolmeen kilpailuun, joten vapaita viikonloppuja alkoi ilmaantumaan, Kalliokoski kertoo. 

- Viime kaudella ajettiin mestaruuteen Juha Huhtalan kanssa, mutta hänen lopetettuaan tallista avautui paikka. Juteltiin kevättalvella Jeren ja hänen isänsä Mikan kanssa, ajatus yhdessä ajamisesta syntyi ja meni maaliin aika nopeasti, Siekkinen sanoo. 

EST 1 Racing -talli on virolainen autourheilutiimi, joka operoi eri sarjojen, kuten Bemareiden ja Porschejen kanssa Euroopassa. Pohjalaiskaksikon auto on majaillut kotimaassaan huollettavana talven ja saapui Suomeen Alastaron radalle testipäiväksi. 

- On hieno auto ajaa. Jarruihin piti totutella, ovat sen verran pehmeämmät kuin crossiautoissa. Bemariin oli asennettu toinenkin penkki, ja ajettiin paljon kahdestaan Juhon kanssa. Seurasin hänen ajoa, ja mun ajaessa Juho antoi hyviä vinkkejä linjoista ja jarrutuksista. Tästä oli iso hyöty, pääsin paljon nopeammin kiinni rata-ajoon, vähän meinasi olla crossityyli selkärangassa, Kalliokoski paketoi testipäivän antia. 

- Pitkästä aikaa kun pääsi rattiin, niin tunsi taas oikein elävänsä. Auto tuntui yhtä hyvältä kuin viime kaudellakin, muutoksia ei tarvinnut tehdä. Käytetään autoa vielä Virossa, uusitaan tukivarsia ja tehdään viimeiset tarkistukset ennen toivottavasti pian alkavaa kautta, Siekkinen valottaa.

- Jeren ajaminen sujui hienosti, onhan siinä rattimies. Kehitystä tapahtui päivän mittaan sekuntitolkulla, mutta aivan mun aikoihin hän ei vielä päässyt, onneksi, Siekkinen nauraa. 

BMW Xtreme Race -sarja on mukana Rata SM-sarjassa, jonka kalenteri on muiden tavoin elänyt epävarmuudessa koko kevään ajan. Tällä hetkellä kalenterissa on kolme SM-kilpailua, kaksi elokuussa ja päätöskilpailu syyskussa. Lisäksi BMW Xtreme -luokka on mukana joissain kansallisen tason kilpailuissa, paikkakunnat päätetään myöhemmin. 

1.-2.8. Suorituspaikka ei vielä varmistunut
22.-23.8. Botniaring 
12.-13.9. Alastaro

Tässä juuri julkaistu Facebook-sivu: Kalliokoski & Siekkinen BMW Xtreme Racing

BMW Xtreme Race
Rata SM

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.