Max Verstappen ajoi kauden kolmannen voittonsa. Kuva: Mark Thompson / Getty Images.

Paalulta Formula 1:n toiseksi viimeiseen osakilpailuun startannut Max Verstappen kuittaisi voiton Brasiliassa sunnuntaina. Kilpailun loppu tarjosi draamaa Ferrari-kuljettajien kolaroidessa keskenään. Valtteri Bottas keskeytti ja Kimi Räikkönen ajoi kauden parhaan sijoituksensa.

Red Bullin Verstappen johti kilpailua ensimmäisiin renkaidenvaihtoihin saakka, mutta hän palasi radalle Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Ferrarin Charles Leclercin taakse. Williams oli puolestaan päästänyt Robert Kubican vaarallisesti liikkeelle pysähdykseltään ja tämä oli osua Verstappeniin varikkosuoralla ja hollantilainen joutui väistämään sekä hidastamaan. Radalle päästyään ja ohitettuaan Kubican Verstappen kuin lensi kierroksen aikana sekä Leclercistä että Hamiltonista ohi.

Muutama kierros ennen loppua Vettel teki ohituksen nelospaikalla olleesta Leclercistä, mutta saksalaisen auton takarengas osui monacolaisen auton etupäähän. Leclercin auton eturengas ja Vettelin takarengas hajosivat, ja seurauksena oli kummankin keskeytys.

Ferrarien kolarointi toi radalle turva-auton ja kilpaileminen pääsi jälleen vauhtiin, kun vain kaksi kierrosta oli jäljellä. Pian Hamilton osui yhteen Red Bullin Alexander Albonin kanssa, mikä loi puolestaan Toro Rosson Pierre Gaslylle tilaisuuden napata kakkossijan hiuksenhienosti. Kyseessä oli Gaslyn uran ensimmäinen palkintosija. Hamilton oli maalissa kolmas.

McLarenin Carlos Sainz nousi lähtöruudusta 20 neljänneksi. Alfa Romeon Räikkönen oli viides ja Antonio Giovinazzi kuudes.

Bottas keskeytti moottoririkon takia kierroksella 52.

Kausi päättyy Arabiemiraateissa (Abu Dhabi) 1. joulukuuta.

Tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.