Philip Miemois juhli maailmanmestaruutta. Kuva: APR Competitionin tiedotus.

Legends-rata-autojen MM-finaalit ajettiin sunnuntaina Atlantassa, Yhdysvalloissa. APR Competition -kilpatiimin Philip Miemois oli Pro-luokan finaalin neljäs, ja voitti kokonaispisteissä Legendsien maailmanmestaruuden. Kilpailujen järjestelyt ja tuomaripeli jättivät monilta osin toivomisen varaa.

APR Competition -tiimistä MM-finaaleihin osallistuivat kangasalalainen Leevi Lintukanto sekä vaasalaiset Philip Miemois ja Johan Ahokas. Ensimmäistä Legends-kauttaan ajava Lintukanto osallistui tulokaskuljettajien Semi-Pro-luokkaan, kun taas hallitseva Suomen mestari Miemois ja tiimin keulamies Ahokas ajoivat Pro-luokassa.

Semi-Pro-luokan MM-finaali tarjosi viihdettä koko rahan edestä, kun kilpailu jouduttiin ulosajojen vuoksi keskeyttämään kymmenen kierroksen kilpailun aikana lähes joka kierroksen jälkeen. APR Competition -tiimin Lintukanto ja yhdysvaltalainen Jack Walker olivat ennen finaaliviikonloppua tasapisteissä MM-sarjassa. Lintukanto paranteli koko ajan asemiaan, ja oli viimeisellä kierroksella kuudentena heti Walkerin perässä. Suomalaisen kiri ei aivan riittänyt, vaan mies jäi harmittavat 0,035 sekuntia kilpakumppanilleen ollen maalissa viidentenä. Yksi auto viiden kärjestä hylättiin vielä kilpailun jälkeisessä katsastuksessa, joten Lintukannon lopullinen sijoitus sekavassa finaalissa oli neljäs. Pisteissä 17-vuotias oli toinen jääden kolme pistettä Walkerille.

Myös Pro-luokan finaali keskeytettiin useampaan otteeseen. Hallitseva Legendsien Suomen mestari Miemois teki hienon nousun 13. lähtöruudusta lopulta neljänneksi, ja varmisti samalla pistemestaruuden nimiinsä. Kuten Pro-luokan alkuerässä, myös finaalissa Ahokkaan päälle ajettiin, mikä tiputti miehen kuudennelta sijalta lähes takariviin. Ahokas teki lujaa nousua ylöspäin ja onnistui kipuamaan seitsemän sijaa aina 16. sijalle saakka, mutta kierrokset loppuivat mieheltä auttamattomasti kesken.

Tuomaripeli oli viikonloppuna monin paikoin kyseenalaista, eikä reilu peli kuulunut kilpailun sanavarastoon. Kilpailijoiden ajotyyli ja tuomarien toiminta oli todella röyhkeää, ja pilasi esimerkiksi Ahokkaan viikonlopun jo lauantain alkuerässä. Suomalainen joutui rangaistuksena jättäytymään kärkipaikalta koko joukon viimeiseksi, kun yhdysvaltalaiskilpailija ajoi Ahokkaan päälle ja ajautui itse tilanteessa ulos.

APR Competition -tiimin Johan Ahokas (vas.), Philip Miemois ja Leevi Lintukanto kilpailivat Yhdysvalloissa. Kuva: APR Competitionin tiedotus.

Seuraavaksi tiimi suuntaa ajatuksensa Jäärata SM 2020 -sarjaan, joka on tarkoitus ajaa ensimmäistä kertaa tulevana talvena.

Tulokset
Legend Road Course World Finals

Semi-Pro

1. Kevin Liguori ITA kokonaisaika ei saatavilla

2. Magnus Collin FIN +0.194

3. Jack Walker USA +2.161

4. Leevi Lintukanto FIN +2,196

Pro

1. Sean Rayhall USA 15:43.31

2. Michael Torres USA +10.289

3. Dawson Fletcher USA +10.459

3. Philip Miemois FIN +10.541

…16. Johan Ahokas FIN +19.056

INEX-loppupisteet TOP 5 (epäviralliset)

Pro

1. Philip Miemois 1173

2. Kevin Girard 1136

3. Matthew Haufe 1123

4. Veli-Pekka Karttunen 1067

5. Johan Ahokas 1056

Semi-Pro

1. Jack Walker USA 1194

2. Leevi Lintukanto FIN 1191

3. Heather Hadley USA 1137

4. Christopher Hines USA 1125

5. Viktor Herten FIN 1076

Teksti: APR Competitionin tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla