RP968 MM Rod Pobestek WTAC:ssa. Kuva: Tiedotus Elmer Racing.

Maailman tehokkaimpia kilpamoottoreita valmistetaan Kirkkonummella perheyritys Elmer Racing Oy:n toimesta. Viikonloppuna 18.-19. lokakuuta ajettiin Time Attackin maailmanmestaruuskilpailu WTAC Australian Sydneyssä, missä voitto tuli suomalaisella Thor-moottorilla.

Time Attack on Formuloiden jälkeen nopein rataluokka maailmassa ja esimerkiksi suomalaisten ratojen rataennätykset ovat Time Attack -kuljettajien hallussa.

Maailman isoin ja katsotuin Time Attack -kisa tunnetaan World Time Attack Challenge -nimellä (WTAC).

Australialainen RP968 uusi mestaruutensa ja ennätyksensä

Nopeimman kilpaluokan maailmanmestaruuden voitti RP968 ajalla 1:19.277. Se oli samalla uusi rataennätys, mikä rikottiin noin 0,6 sekunnilla viime vuoteen nähden. Edellinen rataennätys oli myös samalla tiimillä. Eroa kakkossijaan oli 2,5 sekuntia ja ero oli suurin piirtein sama kuin viime vuonna.

RP968 on Porsche 968 -vakiokorin pohjalle rakennettu Time Attack Pro -luokan kilpa-auto (vastaa säännöiltään Suomen Unlimited-luokkaa). Australialainen Rod Pobestek on kokenut tiimipäälikkö, jolla on takanaan alan parhaat toimijat. Kiitosta Pobestek antoi suomalaiselle osaamiselle moottorin osalta, aero-asiantuntemus tuli Formula 1 -taustaiselta toimijalta ja esimerkiksi alustan suunnittelusta vastasi kokenut WRC-tallin alan asiantuntija.

– Moottori oli sama Elmer Racing Thor -moottori kuin viime vuonna. Viime vuoden ajodatan ja osien analysoinnin perusteella tehtiin siihen pieniä parannuksia. Tiimi vaihtoi lisäksi moottoriin isomman ahtimen ja suuremman ilmavirtauksen myötä moottori sai lisää tehoreservejä käyttöönsä. Päivityksien jälkeen moottori oli täydellisen luotettava, vailla ainuttakaan ongelmaa, kertoo Oskar Elmgren Elmer Racingistä.

Thor-kilpamoottorin konehuoneen sisältö. Kuva: Tiedotus Elmer Racing.

Kysyntää Australian suunnalla ja muualla maaailmassa

Tällä hetkellä Elmer Racing neuvottelee useamman tallin kanssa yhteistyöstä liittyen Thor-moottoreihin. Myös uuteen tuotteeseen liittyen aloitettiin keskustelut kansainvälisen Turbosmartin kanssa. Tarkoituksena on yhdistää Elmer Racingin billet-kollektori-osaaminen ja Turbosmartin hukkaportit.

Turbosmartin ja Elmer Racingin pilottituote. Kuva: Tiedotus Elmer Racing.

Teksti: Tiedotus Elmer Racing.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu