Mikko Eskelisen autokunta on kiinni EM-mitalissa ja hakee maailmanmestaruutta. Kuva: Lamborghini Squadra Corse.

Kuudetta peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa ajava Mikko Eskelinen, 47, suuntaa toiveikkain mielin brittiläisen tiimikaverinsa Jake Rattenburyn kanssa lokakuun neljännellä viikolla Espanjan Jerezin radalla ajettavaan niin sanottuun World Finals -viikkoon.

Saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin kaksikko on varma EM-mitalisti, kun sarjatilanteessa he ovat tukevasti kolmen nopeimman joukossa. Koska kuitenkaan mestaruuteen heillä ei ole mahdollisuuksia, on heidän kisaviikon päätavoitteet asetettu EM-finaalien jälkeen ajettaviin MM-kilpailuihin, joissa he saavat vastaansa niin Euroopan ja Aasian kuin Amerikan sarjojen AM-luokan tähtikuljettajat.

Kuuden kiihkeän ja intensiivisen kilpailukauden aikana Eskelinen on kotiuttanut EM-hopean ja MM-pronssin lisäksi Aasian ratasarjan hopeamitalin sekä tasan vuosi sitten Juuso Puhakan kanssa saavuttamansa Aasian ratasarjan mestaruuden. Näin sarjan toinen suomalaiskuljettaja starttaa Andalucian auringon alla ajettaviin kilpailuihin hallitsevana Aasian mestarina ja toivoo lähtevänsä Espanjan Jerezistä tuoreena AM-luokan maailmanmestarina. Eskelinen tietää, että koska sarjan taso sekä myös asetettu tavoite on kova, on niiden saavuttamiseksi tehtävä täysin virheetöntä työtä.

– Tänä vuonna olemme tehneet pieniä, mutta silti ratkaisevia virheitä ja siten hölmöilleet itsemme ulos EM-sarjan mestaruuskamppailusta. Ajetuista kymmenestä osakilpailusta olemme ainoastaan kaksi kilpailua pystyneet ajamaan omalla tasollamme ja siten voittamaan. Näin ollen tiedämme, että ilman murheita meillä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa tavoitteemme niin EM-finaaleista kuin niiden perään ajettavista MM-kilpailuista, joten erittäin motivoituneina tulemme Jerezin radalle starttaamaan. Vuonna 2014 tiimikaverini Jake Rattenbury nappasi sarjasta ensiksi EM-pronssia ja sitten hänet kruunattiin maailmanmestariksi. Nyt tulemme ensiksi ajelemaan EM-hopea- tai pronssimitalin ja sitten sen jälkeen meille kelpaa vain ja ainoastaan AM-luokan MM-titteli, itseluottamusta puhkuva Eskelinen kertoo.

– Edellisen kerran olen täällä Andalucian kesäisessä säässä kilpaillut vuonna 2012, kun silloin voitin Spanish GT -mestaruuden. Näin ollen muistot Jerezin kilparadalta ovat hyvät ja toivotaan, että samaisissa seitsemän vuoden takaisissa tunnelmissa sunnuntaina radalta poistutaan. Lisäksi, kun vuoden takainen tiimikaverini Juuso Puhakka ajaa lähes samanaikaisesti uransa toisesta Aasian sarjamestaruudesta, niin suomalaispanosta aina torstaista sunnuntaihin tulee radalla riittämään.

Eskelisen osalta kilpailuviikko käynnistyy keskiviikon harjoituksilla. Torstaina ja perjantaina edessä on niin Euroopan, Aasian kuin Amerikan sarjojen aika-ajot sekä kahdet viimeiset osakilpailut. Runsaslukuisen kilpailijamäärän myötä viikonlopun kahteen MM-lähtöön sarjat yhdistetään siten, että PRO- ja PRO-AM-luokka ajavat omat MM-kilpailut ja AM- sekä Lamborghini Cup -luokkalaiset omansa. Koska Puhakka ajaa Aasian PRO-luokkaa ja Eskelinen Euroopan AM-luokkaa, niin kertaakaan vuoden 2018 mestaruuskaksikko ei radalla ole samaan aikaan.

Mikko Eskelisen EM-kausi sisältää pari selkeää onnistumista, mutta muutamia vaikeita osakilpailuja. Kuva: Lamborghini Squadra Corse.

Kaikki osakilpailut ovat nähtävissä Live-Stream-lähetyksinä Lamborghini Squadra Corsen YouTube-kanavalla. Lisäksi marraskuun aikana EM- ja MM-finaaleista nähdään TV-koostelähetykset C More TV-kanavalla.

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 10/12 osakilpailua, AM-luokka, top5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 129 pistettä
2. Robert Zwinger (SLK), 97 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 90 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), 61 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä

Lamborghini Super Trofeo Nurburgring C More TV-lähetysajat
– 27.10.2019 klo 19:35: C More Max
– 29.10.2019 klo 20:50: C More Max
– 31.10.2019 klo 01:20: C More Sport 1
– 02.11.2019 klo 00:20: C More Sport 2
– 03.11.2019 klo 18:30: C More Sport 1

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu